Apple - Evolutie, strategii si business

Extras din referat Cum descarc?

In 1976, Steve Jobs si Steven Wozniak porneau o firma de produse electronice intr-un garaj inchiriat din Palo Alto, in sudul Californiei. Acest garaj este temelia a ceea ce urma sa devina curand "Silicon Valley". Apple a proiectat, dezvoltat si comercializat numeroase linii de produse si servicii electronice. Compania isi vinde produsele in domeniul educatiei, oamenilor de afaceri, oamenilor politici si deasemenea clientilor pasionati de electronice si creativitate. La sfarsitul anului fiscal 2014, Apple detinea peste 400 de magazine, dintre care aproximativ 250 de magazine in SUA si restul de magazine la nivel international. 
1.1. Informatii generale despre Apple Inc.
In primii 30 ani de activitate intreprinderea se numea Apple Computer Inc., iar din 9 ianuarie 2007 se numeste Apple Inc.. Compania a renuntat la Computers din denumirea sa, reflectand astfel continua expansiune a companiei. 
Domeniul de activitate al intreprinderii Apple Inc. reprezinta proiectarea, fabricarea si vanzarea calculatoarelor personale, dispozitivelor de comunicare mobila, a muzicii digitale portabile, video playerelor, cat si o varietate de programe software pentru ele, servicii, periferice si solutii pentru retea. Apple Inc. isi vinde produsele la nivel mondial prin intermediul magazinelor sale online, retail, prin vanzari directe, prin angrosisti si alte terte parti. In plus, compania comercializeaza o mare varietate de produse fabricate de terte parti compatibile cu iPhone, iPod si calculatoarele Macintosh ce includ: aplicatii software, imprimante, dispozitive de stocare, difuzoare, casti si diverse alte accesorii si periferice prin intermediul magazinelor online si magazinelor de vanzare cu amanuntul, precum si continut digital si aplicatii prin intermediul iTunes Store. Compania vinde consumatorilor de rand, intreprinderilor mici si mijlocii, institutiilor educationale si guvernamentale. 
1.2. Sloganul intreprinderii
De-a lungul existentei sale Apple Inc. a folosit foarte multe sloganuri caracteristice pentru fiecare product in parte, astfel pot fi mentionate urmatorele: 
Macintosh
"It takes minutes of practice to make Macintosh do this." / Cateva minute de practica, pentru ca Macintosh-ul sa faca asta.
"It does more, It costs less. It's that simple" / Face mai mult, costa mai putin. E simplu.
"Macintosh-the computer for the rest of us." / "Macintosh - computer pentru restul dintre noi"
iMac
"Small is Beautiful"/ "Micul e Frumos."
"The all-in-one for everyone." 2009 / "All-in-one pentru fiecare"
"Performance and design." 2012 / "Performanta si design"
"The ultimate display meets the ultimate all-in-one." 2014 / "Ultimul display intalneste ultimul all-in-one"
iPod
"1,000 songs in your pocket." /"1000 de cantece in buzunarul tau" - 2001
"10,000 songs in your pocket."/ "10000 de cantece in buzunarul tau" - 2004 (iPod de generatia a 4-a)
"Do not eat iPod shuffle"/ "Nu mancati iPod-ul shuffle" - dimensiunea caruia fiind egala cu o guma de mestecat.
"15,000 songs. 25,000 photos, 80 hours of video."/ "15000 cantece. 25000 fotografii. 80 ore de video. " - 2005, iPod generatia a 5-a.
"Everybody Touch"/ "Toata lumea-i Touch" - 2008, 
"One size fits all." (2009) / "Intr-o singura marime incape tot"
"Small, but big on music." - "Mic, dar mare pentru muzica"
iPhone
"The internet in your pocket."/ "Internet in buzunarul tau" 
"iPhone Apple reinvents the phone"/ "iPhone Apple reinventeaza telefonul. "
"Things go better with an apple" (2011- iphone 4) / "Lucrurile merg mai bine cu un apple"
"Progress is a beautiful thing." (2013) iPhone 5s.
"Bigger than bigger." (2014) Iphone 6
iPad
"It just feels right to hold the internet in your hands"/ "E chiar cum ai tine internetul in miina".
"Change is in the Air." (2014)
In prezent sloganurile de baza a intreprinderii Apple Inc. sunt: "Think different"/"Gandeste altfel", "The Computer for the rest of us"/ "Calculatoare pentru restul dintre noi".


Fisiere in arhiva (1):

  • Apple - Evolutie, strategii si business.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!