Aplicație - roata lui Bernstein - SC Rezon Media Grup SRL

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 1091
Mărime: 8.03KB (arhivat)
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Roata lui Bernstein

Aplicatie – S.C. Rezon Media Grup S.R.L.

Date generale privind firma

In Romania (Bucuresti), societatea a fost înfiintata la data de 25.06.2004 sub denumirea SC Rezon Media Grup SRL ca parte a Rezon BG ce reprezinta firma-mama cu sediul in Sofia (Bulgaria). Obiectivul initial al fimei la constituit lansarea unui produs adresat în principal domeniului financiar – contabil, “CD-ul Contabilului” reprezentând un ghid legislativ. Competitia puternica ce exista in acest segment a necesitat orientarea catre un produs care sa depaseasca directia generala care se manifesta pe piata din România în ceea ce priveste elaborarea produselor de acest gen. Astfel inovatia a reprezentat punctul de pornire al activitatii de productie. Comercializarea podusului este asigurata de asemenea în cadrul societatii. Din acest motiv o decizie extrem de sensibila a constituit-o maniera de promovare a produsului.

Tipurile de public

Publicurile carora Rezon Media Grup se adreseaza sunt in oarecare masura restranse. In ceea ce priveste relatia cu mass-media, aceasta nu a fost considerata a fi esentiala, deoarece politica de promovare directa pare a fi destul de eficienta.

Clientii reprezinta publicul cu care s-a incercat o comunicare cat mai eficienta. Piata ghidurilor legislative este o piata în crestere în cadrul economiei. Economia din România trece printr-o perioada de tranzitie acuta, însotita de modificari extrem de dese la nivel legislativ, în domeniului controlului si al reglementarilor financiare si contabile.

Perioada de tranzitie se estimeaza ca va continua pe termen lung asfel încât exista o nesesitate puternica - ce se manifesta la nivelul oricarui agent economic indiferent de forma de constituire - de a fi la curent în permanenta cu toate modificarile legislative ce intervin la intervale de timp foarte scurte.

Cererea pe acest segment este reprentata de totalitatea persoanelor juridice române. În cadrul oricarei societati departamenul finaciar, contabil, de resurse umane, administrativ si cel de management necesita cunostinte temeinice pe domeniul legislativ financiar – contabil. Dimensiunea societatilor, utilizarea contabilitatii exterioare asigurata de firme specializate nu reprezinta un motiv de excludere din plaja de potentiali clienti.

Publicul intern este tinut la curent cu toate detaliile, comunicarea la acest nivel fiind una solida si eficienta. Publicul general este constituit din angajatii Rezon BG cu influenta asupra Rezon Media Grup. Exista un delegat din partea bulgarilor care se ocupa de relatia cu Romania. In grupurile de influenta ar putea fi incadrata concurenta, deoarece orice schimbare survenita in cadrul unei firme concurente poate afecta profitul. In ceea ce priveste partenerii, distributia este intermediata de Posta Romana cu care s-a incheiat un contract.

Canalele de comunicare

Relatia cu media a fost initiata printr-un articol publicat in ziarul “Banii Nostri” si viza domeniul activitatii firmei. O relatie puternica cu presa de specialitate ar fi adus firmei un awareness considerabil. Daca ar fi sa analizam acest aspect, firma Rentrop&Straton are clienti nu pentru calitatea produsului, ci pentru renumele ei.

Cum au aflat clientii de Rezon si produsul pe care il comercializeaza? In prima faza, s-a apelat la mailing: au fost trimise pliante si brosuri prin posta prin intermediul carora a fost prezentata atat firma, cat si produsul si se oferea posibilitatea de trimitere a produsului pentru o perioada de testare gratuita de trei saptamani.

Preview document

Aplicație - roata lui Bernstein - SC Rezon Media Grup SRL - Pagina 1
Aplicație - roata lui Bernstein - SC Rezon Media Grup SRL - Pagina 2
Aplicație - roata lui Bernstein - SC Rezon Media Grup SRL - Pagina 3
Aplicație - roata lui Bernstein - SC Rezon Media Grup SRL - Pagina 4
Aplicație - roata lui Bernstein - SC Rezon Media Grup SRL - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Aplicatie - Roata lui Bernstein - SC Rezon Media Grup SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Tehnici promoționale - Danone

Capitolul 1: Tehnici promoționale - abordări teoretice 1.1. Scurt istoric al activităţii promoţionale în România La fel ca şi în alte ţări, şi în...

Strategia de comunicare comercială a produsului iaurt cu dulceață Napolact

Introducere Elaborarea prezentei strategii de comunicare comerciala are la baza lansarea pe piata a unui nou produs marca Napolact: iaurtul cu...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?