Aplicatie - Roata lui Bernstein - SC Rezon Media Grup SRL

Extras din referat Cum descarc?

Roata lui Bernstein
Aplicatie - S.C. Rezon Media Grup S.R.L.
Date generale privind firma
In Romania (Bucuresti), societatea a fost infiintata la data de 25.06.2004 sub denumirea SC Rezon Media Grup SRL ca parte a Rezon BG ce reprezinta firma-mama cu sediul in Sofia (Bulgaria). Obiectivul initial al fimei la constituit lansarea unui produs adresat in principal domeniului financiar - contabil, "CD-ul Contabilului" reprezentand un ghid legislativ. Competitia puternica ce exista in acest segment a necesitat orientarea catre un produs care sa depaseasca directia generala care se manifesta pe piata din Romania in ceea ce priveste elaborarea produselor de acest gen. Astfel inovatia a reprezentat punctul de pornire al activitatii de productie. Comercializarea podusului este asigurata de asemenea in cadrul societatii. Din acest motiv o decizie extrem de sensibila a constituit-o maniera de promovare a produsului.
Tipurile de public
Publicurile carora Rezon Media Grup se adreseaza sunt in oarecare masura restranse. In ceea ce priveste relatia cu mass-media, aceasta nu a fost considerata a fi esentiala, deoarece politica de promovare directa pare a fi destul de eficienta.
Clientii reprezinta publicul cu care s-a incercat o comunicare cat mai eficienta. Piata ghidurilor legislative este o piata in crestere in cadrul economiei. Economia din Romania trece printr-o perioada de tranzitie acuta, insotita de modificari extrem de dese la nivel legislativ, in domeniului controlului si al reglementarilor financiare si contabile.
Perioada de tranzitie se estimeaza ca va continua pe termen lung asfel incat exista o nesesitate puternica - ce se manifesta la nivelul oricarui agent economic indiferent de forma de constituire - de a fi la curent in permanenta cu toate modificarile legislative ce intervin la intervale de timp foarte scurte.
Cererea pe acest segment este reprentata de totalitatea persoanelor juridice romane. In cadrul oricarei societati departamenul finaciar, contabil, de resurse umane, administrativ si cel de management necesita cunostinte temeinice pe domeniul legislativ financiar - contabil. Dimensiunea societatilor, utilizarea contabilitatii exterioare asigurata de firme specializate nu reprezinta un motiv de excludere din plaja de potentiali clienti.
Publicul intern este tinut la curent cu toate detaliile, comunicarea la acest nivel fiind una solida si eficienta. Publicul general este constituit din angajatii Rezon BG cu influenta asupra Rezon Media Grup. Exista un delegat din partea bulgarilor care se ocupa de relatia cu Romania. In grupurile de influenta ar putea fi incadrata concurenta, deoarece orice schimbare survenita in cadrul unei firme concurente poate afecta profitul. In ceea ce priveste partenerii, distributia este intermediata de Posta Romana cu care s-a incheiat un contract. 
Canalele de comunicare
Relatia cu media a fost initiata printr-un articol publicat in ziarul "Banii Nostri" si viza domeniul activitatii firmei. O relatie puternica cu presa de specialitate ar fi adus firmei un awareness considerabil. Daca ar fi sa analizam acest aspect, firma Rentrop&Straton are clienti nu pentru calitatea produsului, ci pentru renumele ei. 
Cum au aflat clientii de Rezon si produsul pe care il comercializeaza? In prima faza, s-a apelat la mailing: au fost trimise pliante si brosuri prin posta prin intermediul carora a fost prezentata atat firma, cat si produsul si se oferea posibilitatea de trimitere a produsului pentru o perioada de testare gratuita de trei saptamani.


Fisiere in arhiva (1):

  • Aplicatie - Roata lui Bernstein - SC Rezon Media Grup SRL.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!