Antreprenoriat

Extras din referat Cum descarc?

Ludovic al XVI-lea obisnuia sa afirme ca o tara este bogata cand oamenii ei sunt bogati. Fireste afirmatia este la fel de adevarata si astazi ,asa cum demonstreaza realitatile din numeroase tari. In conditiile contemporane principalii artizani ai bogatiei sunt anreprenorii. Deci, tarile care se vor bogate,trebuie sa acorde o atentie deosebita anreprenorilor.
Recunoasterea anreprenorilor dateaza inca din secolul XVIII in Franta ,cand economistul Richard Cantillona asociat asumarea de riscuri in economie cu antreprenoriatul. In Anglia ,in jurul aceleiasi perioade Revolutia Indusriala evolua,iar anreprenorii jucau un rol vizibil in transformarea resurselor.
Joseph Schumpeter (1934) ,un geniu al economiei secolului XX, spunea:"In antrprenoriat exista o intelegere pe care o facem in legatura cu un anumit tip de comportament care include:1)initiative 2)organizarea si reorganizarea mecanismelor socio-economice 3)acceptarea riscului si a esecului" Antreprenoriatul ca subiect de discutie si analiza a fost introdus de economisti in secolul XVIII  si acontinuat sa atraga interesul economistilor in secolul XIX.
Numeroase studii ce au fost conduse au determinat faptul caanumite calitati personale sunt necesare pentru afi un anreprenor de success. Anreprenorii sunt caracterizati ca interactiune intre urmatoarele calitati:control interior ,capacitate de planificare,asumarea riscurilor, inovatie, folosirea feedback-ului, luarea deciziilor,independenta. Noi caracteristici sunt adaugate in continuu acestei liste.
In viziunea reprezentantilor scolii behavioriste, cea care acorda cea mai mare atentie elementelor cecaracterizeaza anreprenorii ,principalele aspecte care le sunt specifice sunt acelea de: inovatori, leaderi ,asumatori de riscuri, independenti ,creatori, tenaci ,energici, originali, optimisti, centrati pe rezultate, flexibili


Fisiere in arhiva (1):

  • Antreprenoriat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Entrepreneurship-A contemporary approach"
Donald F .Kuratko  ,  Richard M. Hodgetts
"  Managementul intreprinderilor mici si mijlocii" 
Ovidiu Nicolescu         Editura Economica


Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!