Antreprenoriat

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Ludovic al XVI-lea obisnuia sa afirme ca o tara este bogata cand oamenii ei sunt bogati. Fireste afirmatia este la fel de adevarata si astazi ,asa cum demonstreaza realitatile din numeroase tari. In conditiile contemporane principalii artizani ai bogatiei sunt anreprenorii. Deci, tarile care se vor bogate,trebuie sa acorde o atentie deosebita anreprenorilor.

Recunoasterea anreprenorilor dateaza inca din secolul XVIII in Franta ,cand economistul Richard Cantillona asociat asumarea de riscuri in economie cu antreprenoriatul. In Anglia ,in jurul aceleiasi perioade Revolutia Indusriala evolua,iar anreprenorii jucau un rol vizibil in transformarea resurselor.

Joseph Schumpeter (1934) ,un geniu al economiei secolului XX, spunea:"In antrprenoriat exista o intelegere pe care o facem in legatura cu un anumit tip de comportament care include:1)initiative 2)organizarea si reorganizarea mecanismelor socio-economice 3)acceptarea riscului si a esecului" Antreprenoriatul ca subiect de discutie si analiza a fost introdus de economisti in secolul XVIII si acontinuat sa atraga interesul economistilor in secolul XIX.

Numeroase studii ce au fost conduse au determinat faptul caanumite calitati personale sunt necesare pentru afi un anreprenor de success. Anreprenorii sunt caracterizati ca interactiune intre urmatoarele calitati:control interior ,capacitate de planificare,asumarea riscurilor, inovatie, folosirea feedback-ului, luarea deciziilor,independenta. Noi caracteristici sunt adaugate in continuu acestei liste.

In viziunea reprezentantilor scolii behavioriste, cea care acorda cea mai mare atentie elementelor cecaracterizeaza anreprenorii ,principalele aspecte care le sunt specifice sunt acelea de: inovatori, leaderi ,asumatori de riscuri, independenti ,creatori, tenaci ,energici, originali, optimisti, centrati pe rezultate, flexibili

Bibliografie:

Entrepreneurship-A contemporary approach"

Donald F .Kuratko , Richard M. Hodgetts

" Managementul intreprinderilor mici si mijlocii"

Ovidiu Nicolescu Editura Economica

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Antreprenoriat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 109 cuvinte
Nr caractere:
6 781 caractere
Marime:
12.05KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
antreprenor, afacere, firma
Predat:
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor , Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi
Materie:
Marketing
Profesorului:
Neagu Elena
Sus!