Analiza SWOT - Apple

Extras din referat Cum descarc?

Apple Inc este companie multinational Americana care proiecteaza si produce electronice de consum dar si produse software-ul dedicate computerului. Printre cele mai cunoscute produse hardware ale companiei se numara calculatoare Macintosh, arhicunoscutele iPod si iPhone. Pe partea de software, Apple ofera sistemul de operare Apple Mac OS X, browser-ul media iTunes, pachetul multimedia pentru creare iLife, pachetul de productivitate iWork , Final Cut Studio, o suita de echipamente audio profesionale si de film si Logic Studio , o suita de unelte audio. Compania opereaza peste 250 de magazine de vanzare cu amanuntul in noua tari, precum si un magazin online in cazul in care produse hardware si software sunt vandute. 
Infiintata in Cupertino, California, in 1 aprilie 1976 compania a fost numita Apple Computer, Inc pentru primii 30 de ani, dar s-a renuntat "Computer" de la 9 ianuarie 2007 pentru a reflecta extinderea companiei in piata de electronice de consum,pe langa traditionale computerele personale. Apple are aproximativ 35.000 de angajati in intreaga lume si a avut vanzari anuale la nivel mondial in valoare de 32.48 miliarde dolari in anul fiscal care se incheie in 29 septembrie 2008. Pentru diverse motive ca filosofia sale de proiectare si estetica produselor sale in campaniile de publicitate, Apple a stabilit o reputatie unica in industria de electronice de consum. Acest lucru face ca Apple sa detina o baza de clienti care este dedicata compania si brandul sau, in special in Statele Unite. Revista Fortune a numit Apple compania cea mai admirata in Statele Unite in 2008 si in lume in 2009.
Produse Curente
Mac si Accesorii
- Mac mini; low-cost computer introdus in ianuarie 2005.
- iMac; all-in-one desktop introdus de Apple in 1998; datorita lui compania si-a recapatat profitabilittea. 
- Mac Pro; Un desktop din clasa workstation, cu putere de calcul mai mare; a fost introdus in august 2006 si a fost inlocuit vechiul Power Macintosh.
- MacBook; notebook destinat utilizatorului obosnuit; introdus in 2006, a inlocuit iBook.
- MacBook Air; cel mai subtire si ultraportabil notebook in momentul introducerii pe piata in 2008.
- MacBook Pro; unul dintre cele mai performate notebook-uri de la Apple (desktop replacement) ce avea sa inlocuiasca PowerBook in momentul introducerii, adica ianuarie 2006; disponibil in variante de 13, 15, 17 inch (diagonal display).
- Xserve; servere dedicate, care veneau echipate cu procesoare single core, dual core si quad core.
Apple mai comercializeaza o varietate de accesorii pentru Mac, accesorii ce includ produse pentru retele wireless AirPort, Time Capsule, Cinema Display, Magic Mouse, Apple Wireless Keyboard si Apple USB Modem.
iPod
A fost introdus pe 23 octombrie 2001 si este gadget-ul care a revolutionat portabilitatea in muzica. Este lider detasat in aceasta categorie, cu distant destul de mare fata de urmatorul competitor, pana in 2009 fiind distribuite 220 milione de unitati. Apple a incheiat parteneriate cu Nike, de aici rezultat Nike+iPod Sports Kit, programe ce permite utilizatorilor sa-si monitorizeze functiile corpului pe parcursul unei sesiuni de Jogging. In momentul de fata Apple comercializeaza 4 tipuri de iPod:
- iPod Classic; numit iPod din 2001 pana in 2007; capacitatea de stocare ajunge pana la 160 GB.
- iPod Nano; introdus pentru prima data in 2005; momentan capacitatea de stocare este de 8 si 16 GB, cele mai noi genereatii avand incorporate camera foto si tuner FM.
- iPod Shuffle; cel mai mic iPod disponbil la ora actuala, cu capacitate de stocare de 2 si 4 GB; introdus tot in anul 2005.
- iPod Touch; poate cel mai inteligent dispozitiv portabil de redare a muzicii si filmelor, vizualizare poze si navigare pe internet prin intermediul retelelor wireless; disponibil din 2007, in variante de 8, 32, 64 GB.
iPhone
iPhone a fost lansat in 2007 in cadrul conferintei Macworld, fiind cel mai asteptat gadget. iPhone combina functiile unui telefon obisnuit cu cele oferite in general de computer, acest lucru transformandu-l intr-un adevarat smartphone. De asemenea, Iphone avea la baza tehnologia folosita in realizarea iPodurilor si Impreuna cu sistemul de operare Mac OS X (sau iPhone OS), acest lucru oferindu-I spatiu de ztocare foarte mare pentru un smartphone. Poate cea mai asteptata tehnologie diponibila consumatorului si introdusa pe piata a fost Touch Screenul, ce inlocuia banala tastatura cu un display de 3,5 inch sensibil la atingere, facand lucurile mult mai distractive. In present iPhone-urile sunt foarte apreciate in toata lumea in ciuda costului relative ridicat de achizitie. Modelele care se comercializeaza sunt iPhone 3g si iPhone 3gs, diferenta dintre cele 2 fiind facuta de motorizarea mai puternica a celui din urma si capacitatea de stocare - 8 gb pentru iPhone 3g respective 16 si 32 gb pentru iPhone 3gs.
Software
Apple a dezvoltat propriul sistem de operare pentru Mac, denumit Mac OS, ultima verisunea a acetuia numindu-se Mac OS X v10.6 Snow Leopard. De asemenea, Apple a dezvoltat aplicatii software compatibele acestui sistem de operare. Printre ele gasim pachetul de aplicatii iLife care include iDVD, iMovie, iPhoto, iTunes, GarageBand si iWeb. Pentru navigarea pe internet Apple a dezvoltat Browserul Safari, iTunes, QuickTime, aplicatii disponibile si pentru Windows. Totodata Apple a dezvoltat si software pentru serverele sale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza SWOT - Apple.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!