Analiza SWOT

Extras din referat Cum descarc?

In zilele noastre cand fiecare firma lupta din greu pentru banii consumatorilor, cand concurentele sunt din ce in ce mai puternice, fiecare firma trebuie sa stie foaret bine ce face.Pentru asta fiecare firma trebuie sa adopte o strategie bine gandita, si eficienta bazata pe rationalitate. Pentru gasirea strategiei respective este necasara o buna cunoastere a propriei situatiei in economia de piata. In cunoasterea acestei situatii din care va rezulta strategia necesara ajuta analiza S.W.O.T. Analiza S.W.O.T. ajuta la cunoasterea cat mai buna a fortelor si slabiciunilor firmei, precum si la recunoasterea a oportunitatilor si a amenintarilo mediului extern. Deci denumirea corespunde cu initialele celor 4 elemente analizate. Toate resursele organizatiei pot fi utilizate pentru atingerea obiectivelor strategice, analizand avantajele si dezavantajele proprii resurselor organizatiei putem determina valoarea lor strategica
Analiza S.W.O.T. este un instrument valoros si foarte cunoscut. Majoritatea cartilor de management fac referire la aceasta metoda.
In acest referat am ales sa analizez firma S.C. CONTAUDIT S.R.L. Firma la care am lucrat doi ani la rand si sunt angajat si in prezent. In aceste ani am putut sa cunoscut foarte bine firma. Cunosc problemele principale legate de domeniul de activitate, stiu care sunt fortele firmei, si vad foarte bine punctele slabe. Am avut ocazia sa ma intalnesc cu clientii si chiar cu concurentii, asa ca pot sa spun ca cunosc destul de bine situatia firmei, incat sa fac o analizare a firmei cu ajutorul metodei S.W.O.T. si sa incerc sa stabilesc o strategie pentru viitor.
Numele Analizei S.W.O.T este pe limba engleza si este data de initialele cuvintelor Strenghts (forte), Weaknesses (slabiciuni ), Opportunities (ocazii) si Threats (amenintari). Este mai acceptata folosirea numelui original pe limba engleza din motive practice. Astfel putem evita unor greseli de traducere, si subiectul va fi mai usor de identificat. Continutul al cuvintelor-eticheta sunt urmatoare
- Strenghts (forte)-Reprezinta punctele tari ale organizatiei. Reprezinta acele competente ale organizatiei care da un plus, un avantaj fata de concurenti sai. Sunt caracteristici interne, care inbunatatesc competivitatii firmei.
- Weaknesses (slabiciuni )-Sunt punctele slabe ale organizatiei. Acele caracteristici care sunt dezavantajele organizatiei fata de concurenti sai. Trasaturi ce pot face vulnerabila la o miscare strategica a concurentilor.
- Opportunities (ocazii)-Sunt situatii favorabile produse de elementele externe, din care vor rezulta avantaje semnificative organizatiei. O conditie de mediu care ofera posibilitatea de a inbunatati a competivitatea firmei.
- Threats (amenintari)- Sunt situatii nefavorabile produse de elementele externe, care provoca dezavantaje organizatiei.
Analiza S.W.O.T este un instrument prin care se face un studiu al mediului intern si separat un studiu al mediului extern, si care se finalizeaza cu realizare planurilor viitoare ale organizatiei. Deasemenea studiaza relatia mediu intern-mediu extern.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza SWOT.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!