Analiza Swot

Extras din referat

Inca din anul 1998, George Matache si sotia sa, Laura detin un mic magazin de desfacere de produse textile.Sediul este situat in zona centrala a Focsaniului si este renumit pentru diversitate si respect fata de clienti.
In momenntul in care sotii Matache au deschis acest magazin, orasul Focsani era in plina dezvoltare industriala, fabrica de textile din Vrancea fiind cunoscuta si apreciata la nivel national.Ei au intuit cererea mare de imbracaminte de buna calitate din urmatoarea perioada si de aceea, s-au hotarat sa incheie un contract cu aceasta pentru a-i distribui produsele pe piata.
S.C.MATRIX.S.R.L. detine un sediu de desfacere in incinta magazinului Milcov, la etajul 1, un spatiu de depozitare pe centura Bucuresti-Suceava iar activitatile financiare se desfasoara la domiciliul sotilor Matache.
Numarul angajatilor a crescut pe parcursul cresterii capitalului si al profitului firmei.Initial existau doar 5 angajati dintre care doamna Matache pe post de contabil si manager, domnul Matache si fiul lor, Andrei ca vanzatori, o persoana care se ocupa de curatenie si o alta responsabila cu paza incintei.In prezent, S.C.MATRIX.S.R.L detine in jur de 24 de angajati pe diverse posturi cum ar fi vanzare,promovare,paza, curatenie, financiar si managerial.
Investitia initiala a fost facuta de sotii Matache cu ajutorul unui imprumut bancar la BCR, din aceasta achizitionandu-se mijloacele fixe (calculator, mobilier, casa de marcat, etc.), imobilizari necorporale (licenta de comercializare, de distributie, de desfacere si softul de contabilitate).In anul 2002, firma a emis actiuni in valoare de 80.000.000 in urma carora un numar de 12 actionari au varsat in contul firmei capitalul corespunzator.Cu aceste noi fonduri s-a achizitionat spatiul de desfacere ce pana atunci are inchiriat si depozitul.
Managementul a fost unul profesionist inca de la inceput, doamna Laura Matache fiind manager la S.C.VINCOM.S.R.L. inainte de a isi demara propria afacere.
La finele anului trecut, la sedinta de bilant s-au adus in discutie urmatoarele puncte :
-Desi vanzarile au crescut continuu de la nasterea firmei, in ultimii 2 ani ritmul de crestere nu mai este la fel de alert
-Dobanzile platite pentru imprumutul facut in 1998 au crescut considerabil datorita devalorizarea leului
-Actionarii cer socoteala pentru scaderea cotei la bursa a actiunilor emise de firma
In urma acestei sedinte, managerul firmei a propus schimbarea strategiei de piata.Pentru aceasta, s-a elaborat analiza resurselor firmei (SWOT) si a mediului in care aceasta activeaza (STEP).


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Swot.doc

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!