Analiza Revistei Autoshow

Cuprins referat Cum descarc?

1. Elemente de identificare a revistei.
2. Caseta redactionala.
3. Publicul tinta 
4. Piata publicatiilor cu acelasi profil
5. Continutul Publicatiei si publicitatea.


Extras din referat Cum descarc?

1. Elemente de identificare a revistei.
Revista AUTOSHOW este o revista romaneasca, cu titlu englez aparuta pe piata in Romania cu mai multi ani in urma si care la momentul dat este una din revistele de virf si din Republica Moldova. Este o revista de specialitate din domeniul automobilelor si motocicletelor cu un numar destul de impunator de tipaje. Printre cei mai inportanti concurenti pe pe piata romana se pot numara revistele :Auto Continent, Auto Expert , AutoGhid, Auto Mondial, AutoPiata. 
In Republica Moldova acestei reviste ii fac concurenta, pe linga revistele romanesti, atat si cele de provenienta rusa: AutoReviu, AvtoExpert, etc, cauzata desigur de multinationalitatea din Moldova cat si de preferinta cititorilor aloligvi, dar totusi revista isi mentine numarul de cititori constant si mereu frapeaza cititorii cu evenimente si noutati palpitante.
Revista Autoshow este dedicata atit soferilor profesionalisti cit si celor amatori la fel ca si orice doritor de a cunoaste cele mai noi si interactive informatii despre uimitoarea si vasta lume a automobilului. De asemenea revista prezinta si un excelent ghid pentru viitorii cumparatori de masini noi cit si de pe piata secondhand. Atsfel pe linga varietatate de automobile promovate de revista aici se poate gasi informatie si despre accesoriile de securitate, confort, distractii, iar pentru iubitorii de sporturile cu motor sunt dedicate insemnate pagini.
Revista Autoshow este editata de AutoMedia S.R.L., in persoana presedintelui Dan Vardie care afirma:,,AUTOSHOW ramine cel obiectiv,mai competent si documentat ghid national in a cumpara o masina.,, si este membra in comitetul de organizare a AutoBest Among Emerging Market.
Autoshow apare la de doua ori pe luna la data de 9 si 23 si are o distributie nationala(pe piata romana) cit si internationala (pe piata Moldovei).
In ceea ce priveste formatul revistei acesta este 215x290, si numarul paginilor variaza intre 80 si 85, in functie de editie(in cazul unor evenimente care au loc mai rar, etc ).
Revista permite efectuarea unei politici de abonament legera, iar preturile de achizitionare sunt destul de principiale pentru majoritatea claselor sociale. De asemenea revista poate fi citita si prin intermediul calculatorului avind site-ul propriu : www.autoshow.ro unde poate fi accesata online pentru contactarea cu informatiile necesare prin intermediul textului, imaginilor si clipurilor video. Aici exista un blog si diferite forumuri pe care cititorii isi dau cu parerea in privinta diferitor teze ce caseaza automobilul. Revista data chiar si are un club online fondat din cititorii fideli ai revistei.
2. Caseta redactionala.
In fruntea revistei se afla presedintele dan Vardie, in a carui echipa intra directorii editorial si adjunct editorial, de marketig si de vinzari, iar cit priveste caseta redactionala atunci sub conducerea redactorului sef Teodor Stefan se afla 7 ziaristi angajati specialisti in domeniu, un administraror site, un colaborator invitat de la revista Quattruote Romania, redactorul - sef Daniel Costea. Echipa de testare este alcatuita din profesorul ti doctorul inginer cristian Andreescu si inginerul Iordan Fileru. Revista data are si un pilot de incercare. De asemenea de imagini, fotografii, desene, corectura, publicitate productie etc se ocupa o echipa nine dotata in numar de 8 persoane.
Intraga echipa depune toata silinta si toata incapatinarea ca in miinele cititorului sa ajunga o revista de calitate superioara, cu cele mai noi si mai obiective informatii, care pe cit sa fie folositoare , pe atit sa si fascineze publicul.
Autoshow este tiparita la INFOPRESS Odorheiu Secuiesc si este distribuita de SC HAPARION DISTRIBUTION SRL si SC RODIPET SA.
3. Publicul tinta 
Dupa cum amentionat anterior revista AUTOSHOW este dedicata Iubitorilor de automobile, in special publicului masculin, desigur si cu exceptii, este un ghid informativ bine pus la punct, si dupa se afirma intrun articol despre revista: sa fie mai aproape de cititor,care face referinta mai mult la conducatorii si posesorii auto, pentru care vine cu informatii despre diferite branduri de automobile, topuri, teste, combustibili,sisteme de securitate, comparatii, stiri mondiale, sfaturi si desigur un numar de aproximativ 15 pagini dedicat exclusiv pietii auto in care se prezinta un numar impresionant de tipuri de automobile noi sau secondhand.
Ea se adreseaza unui public cu putere normala si superioara de cumparare.
Astfel revista Autoshow prezinta un public numeros din Rominia cit si din Republica Moldova care este multumit, fidel si care mereu alege ca punct de informare, de satisfacere a curiozitatii de relaxare, revista AUTOSHOW.
4. Piata publicatiilor cu acelasi profil
Revista Autoshow nu este singura revista de profil cu domeniul automobilele. Pe piata romineasca exista inca numeroase reviste cu aceiasi tematica ca: Auto Continent, Auto Expert , AutoGhid, Auto Mondial, AutoPiata, ProMotor,Super Car, AutoMotosport ,etc.
Putem face chiar si o comparatie intre numarul de vizitari pe siteurile revistelor respective si prezenta intr-o diagrama:
Fig.1:Revistele si numarul de vizitatori de la inceputul anului.
Se poate de observat ca printre principalii concurenti sunt revistele AutoExpert si AutoPiata, care desigur au si tangente cu revista Autoshow, dar la fel exista si multe dinstictii ca:noutate, pret, servicii prestate, gama de informatii si altele.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Revistei Autoshow.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!