Analiza mixului de marketing al firmei The Coca-Cola Company

Cuprins referat Cum descarc?

1. Prezentarea firmei
2. Elementele mixului de marketing
-  Politica de produs
-  Politica de pret
-  Politica de distributie
-  Politica de promovare
3. Concluzia - Explicatia modului de utilizarea informatiilor prin intermediul analizei de mix de marketing


Extras din referat Cum descarc?

1. Prezentarea firmei
Produsul care a dat lumii gustul cel mai cunoscut s-a nascut in Atlanta, statul Georgia, la data de 8 mai 1886. Primul anunt publicitar pentru coca-cola a aparut in The Atlanta Journal, iar acesta invita oamenii insetati sa incerce noua si populara bautura carbonata. In timpul primului an, vanzarile au atins in medie, modesta cifra de noua portii pe zi.
The Coca-Cola Company a avut capitalul initial de 100.000 dolari. Acesta marca a fost inregistratta la Biroul de Investitii al Statelor Unite l data de 31 ianuarie 1893.
Compania Coca-Cola este liderul mondial in productia de bauturi racoritoare. Cu ajutorul celui mai mare sistem de productie si distributie, compania vinde mai mult de o cantitate dubla fata de cel mai apropit concurent al sau. Coca-Cola este bautura racoritoare a lumii care este savurata de sute de milioane de ori pe zi de oameni de pe tot Globul.
In decursul a peste un secol de schimbari si pasind intr-o noua era care promite si mai multe schimbari, Coca-Cola ramane un simbol fara varsta al bauturilor racoritoarea de calitate.
Succesul Companiei Coca-Cola se datoreaza faptului ca politica sa este indreptata catre client, oferindu-i o calitate superioara. Specializarea in crearea clientelei si sprijinirea acesteia reprezinta puncte esentiale in succesul obtinut. Clientul si consumatorul ocupa un loc foarte important printe obiectivele si deciziile ce urmeaza a fi luate.
Profiturile firmei sunt intr-o continua crestere, fiind rezultatul firesc al satisfacerii clientilor. Calitatea esentiala a castigurilor firmei este pozitia obtinuta fie in detrimentul concurentei fie prin ocuparea acelor portiuni libere. Politica firmei, in materie de lansare de produse, a fixarii preturilor sau a campaniilor promotionale, are o mare influenta asupra vanzarilor firmei. 
The Coca-Cola Company are peste 650.000 de angajari in intreaga lume, reprezentant salarii in valoare de peste 7 miliarde dolari.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza mixului de marketing al firmei The Coca-Cola Company.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

-  www.marketing.net/ressources
-  www.Coca-Colacom.hml
-  www.referate.ro
-  Kotler, Ph. ,,Managementul Marketingului,, Principii de marketing, Ed. Teora, Bucuresti, 1997.


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!