Analiza Mediului de Marketing la KFC

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2386
Mărime: 464.46KB (arhivat)
Publicat de: Dacian Manea
Puncte necesare: 7
UNIVERSITATEA ROMÂNO-AMERICANĂ Facultatea de Relaţii Comerciale şi Financiar Bancare Interne şi Internaţionale

Extras din referat

SCURT ISTORIC AL FIRMEI

KFC ( Kentucky Fried Chicken ) opereaza sub un contract de franciza prin care licenta este acordata companiei US Food Network SA.

Primul restaurant a fost deschis in aprilie 1997 pe Blvd. Magheru din Bucuresti.

In 2004 KFC deschide al saptelea restaurant al sau, in Constanta, la Tomis Mall, primul in afara capitalei.

In prezent Compania US Food Network SA detine 38 de restaurante KFC, dintre care 17 in Bucuresti si celelalte in Constanta, Timisoara, Oradea, Iasi, Brasov, Ramnicu-Valcea, Ploiesti, Pitesti, Cluj, Bacau, Targu Mures, Suceava, Craiova,Arad, Sibiu si unul in Republica Moldova. Calitatea produselor, modul exceptional de servire si standardele mentinute la un nivel constant ridicat au indreptatit echipele KFC din Romania sa castige numeroase premii europene si mondiale in competitia cu celelalte restaurante KFC din lume pentru Restaurant Excellence.

Insa cea mai importanta distinctie este data de cel mai bun scor (100%) obtinut in numeroase randuri de fiecare restaurant, incepind cu anul 2000, an de infiintare a CHAMPS CHECK, un sistem de verificare, de catre echipe de profesionisti, a experientei clientilor in localurile noastre. Aceasta performanta a introdus echipele manageriale din Romania in Champions Club si le-a oferit participarea la galele anuale de la Reykjavik, Sevilla, Paris, Limassol, Atena, Mauritius.

In prezent colectivul KFC Romania cuprinde peste 1000 de oameni.

Colonelul Sanders

Colonelul Harland Sanders s-a nascut pe 9 septembrie 1890.

Tatal Colonelului Sanders a murit cand acesta avea 6 ani, mama sa fiind nevoita sa lucreze, iar tanarul Harland trebuind sa aiba grija de fratele si sora sa mai mici. Acest lucru l-a determinat sa se ocupe si de bucatarie. La varsta de sapte ani era un adevarat maestru in pregatirea unor mancaruri traditionale.

Cand Harland avea 12 ani mama sa s-a recasatorit, iar el a plecat de acasa si a inceput sa lucreze la o ferma in Greenwood. In urmatorii ani a avut mai multe slujbe temporare: conductor de tramvai, soldat in Cuba timp de 6 luni, pompier pe calea ferata, a studiat dreptul prin corespondenta si a practicat o perioada, a vandut asigurari, a lucrat pe un vapor, navigand pe raul Ohio, iar la 40 de ani, a inceput sa gateasca pentru calatorii infometati care se opreau la benzinaria sa in Corbin, Kentucky.

La acea vreme nu avea restaurant, dar ii servea pe calatori la masa din locuinta sa.

Cu timpul au inceput sa vina tot mai multi oameni numai pentru mancare; astfel a fost nevoit sa se mute vis-a-vis, intr-un motel care avea si restaurant.

Timp de 9 ani el si-a perfectionat reteta alcatuita din 11 ierburi si mirodenii si tehnica de prepare, care este folosita si astazi. Faima lui Sanders a crescut. Guvernatorul Ruby Laffoon i-a acordat titlul onorific de ‘’Colonel al statului Kentucky’’ in anul 1935, in semn de recunoastere a contributiei sale la dezvoltarea bucatariei regionale.

La inceputul anului 1950, o noua sosea interstatala era planificata sa treaca prin Corbin. Colonelul si-a scos la licitatie afacerea si a fost nevoit sa supravietuiasca un timp cu un ajutor social de 105 $ pe luna.

Increzator in calitatea puiului pregatit dupa reteta sa, Colonelul s-a dedicat concesionarii afacerii sale. A strabatut tara, a mers din restaurant in restaurant, a gatit puiul dupa reteta sa pentru proprietarii restaurantelor si angajatii acestora. Daca reactia era favorabila, stabilea printr-o strangere de mana o intelegere verbala cu proprietarul restaurantului, intelegere prin care acesta se angaja sa ii dea Colonelului cate 5 centi pentru fiecare bucata de pui vanduta in restaurant dupa reteta sa.

In anul 1964, in peste 600 de restaurante situate atat in SUA cat si in Canada, se vindea pui pregatit dupa reteta Colonelui. In acelasi an, el si-a cedat drepturile de pregatire a puiului unui grup de investitori care il includea si pe John Y. Brown Junior, cel care mai tarziu a fost guvernator al statului Kentucky, din 1980 pana in 1984. Colonelul Sanders a ramas purtatorul de cuvant al companiei. In anul 1976, in urma unui sondaj, Colonelul Sanders ocupa locul 2 in randul personalitatilor cele mai populare in SUA.

Administrata de noii proprietari, societatea pe actiuni Kentucky Fried Chicken s-a dezvoltat rapid; in ianuarie 1969 a fost listata la bursa din New York. Peste 3500 de restaurante din intreaga lume au inceput sa opereze sub licenta in momentul in care Heublein Inc. a achizitionat KFC Corporation pentru 285 milioane dolari.

KFC a devenit filiala a R.J. Reynolds Industries cand Heublein a fost achizitionata de aceasta in 1982. In 1986, KFC a fost achizitionata de catre PepsiCo Inc. pentru 840 milioane dolari. In prezent, impreuna cu alte patru marci de lanturi de restaurante, formeaza compania Yum!Brands International, cea mai mare companie de restaurante din lume ca numar de unitati.

Colonelul Sanders a murit in anul 1980 la varsta de 90 de ani. In ultimii ani el strabatuse 250.000 mile pe an vizitand restaurantele KFC din intreaga lume.

Reteta originala

Reteta Originala este inca secreta.

De-a lungul mai multor ani Colonelul Sanders a fost singurul care a cunoscut Reteta Originala KFC. In prezent ea se afla intr-un seif din Trezoreria din Louisville, Kentucky. Cateva persoane cunosc reteta care valoareaza milioane de dolari, semnand contracte de confidentialitate foarte restrictive.

Colonelul a dezvoltat-o inca din 1930; amestecul sau de 11 ierburi si mirodenii i-a facut pe trecatori sa devina clienti fideli la Sanders Cafe.

“Am amestecat ierburile si mirodeniile pe o podea din spatele verandei din Corbin” isi amintea Colonelul.

O companie face amestecul dupa o formula care reprezinta numai o parte din Reteta Originala. O alta companie amesteca restul. Un program informatic este folosit pentru securizarea si standardizarea amestecului de produse, dar nici una dintre companii nu stie reteta completa , contractele semnate de acestea impiedicindu-le sa o afle. “M-a inspaimant numai cand ma gandesc la toate procedurile si masurile de siguranta pe care companiile le adopta pentru a proteja reteta mea” spunea Colonelul, mai ales cand ma gandesc la Claudia, care se ocupa de ambalare, era supervisorul meu de magazie, persoana care se ingrijea de distributie. Garajul era depozitul nostru’’.

Casatorindu-se, Colonelul Sanders si Claudia au semnat la un moment dat cel mai bun contract de confidentialitate, insa nu si-ar fi imaginat niciodata ca reteta lor va deveni faimoasa in lumea intreaga.

Preview document

Analiza Mediului de Marketing la KFC - Pagina 1
Analiza Mediului de Marketing la KFC - Pagina 2
Analiza Mediului de Marketing la KFC - Pagina 3
Analiza Mediului de Marketing la KFC - Pagina 4
Analiza Mediului de Marketing la KFC - Pagina 5
Analiza Mediului de Marketing la KFC - Pagina 6
Analiza Mediului de Marketing la KFC - Pagina 7
Analiza Mediului de Marketing la KFC - Pagina 8
Analiza Mediului de Marketing la KFC - Pagina 9
Analiza Mediului de Marketing la KFC - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Analiza Mediului de Marketing la KFC.docx

Te-ar putea interesa și

Analiza Pieței Românești a Publicității

INTRODUCERE Publicitatea ca şi componentă a mixului promoţional de marketing face obiectul acestei lucrări.”” Publicitatea este un câmp de...

Planul de Marketing pentru KFC

INTRODUCERE Termenul de marketing este de origine anglo-saxonă (to market) şi presupune a desfăşura tranzacţii pe piaţă, a cumpăra şi a vinde....

Plan de Marketing McDonald's

CAPITOLUL I: INTRODUCERE Povestea a început cu adevărat în 1948, când doi fraţi Dic şi Mac McDonald au deschis un restaurant care avea la bază o...

Deschiderea unui Restaurant KFC în Orașul Pitești

1. Stabilirea temei proiectului Tema proiectului o reprezinta extinderea lantului de restaurante KFC prin deschiderea unui local în orasul...

Plan de Marketing - KFC

Introducere KFC (Kentucky Fried Chicken) este unul din cele mai cunoscute restaurante de tip fast-food din lume, care a luat naştere la începutul...

Management Strategic

. Analiza mediului extern general – modelul PESTEL 3.1. Modelul PESTEL Modelul PESTEL propune analiza urmatoarelor categorii de factori care pot...

Ai nevoie de altceva?