Analiza factorilor care au influențat profitul tipografiei și editurii Magic Print SRL, Onești între anii 1998-2009, în România

Extras din referat Cum descarc?

I. INTRODUCERE
Acest proiect isi propune sa prezinte principalii factori ce influenteaza profitul tipografiei si editurii Magic Print SRL, Onesti in perioada 1996- 2009. Printre acesti factori se numara nivelul productivitatii, datoriile bancare, veniturile totale, cantitatea si calitatea productiei, costul de productie, incasarile din vanzari, numarul de angajati. Pentru a se verifica daca acesti factori influenteaza profitul si in ce masura, se vor efectua o serie de teste. 
Tipografia Magic Print SRL, Onesti este situata in regiunea de est a Romaniei oferind servicii si produse tipografice de calitate inca din anul 1996. Urmarirea in permanenta a atingerii unui nivel cat mai ridicat al gradului de satisfactie al clientilor a condus la patrunderea pe piata in toate sectoarele de activitate in intreprinderi mici si mijlocii si societati cu capital privat si de stat.
Infiintata in 1996, Editura MGP a colaborat cu scriitori de renume, a editat o gama larga de publicatii solicitate de piata cartii romanesti: lucrari stiintifice, tehnice si profesionale, lucrari de stiinte sociale si umane, stiinte economice si drept, enciclopedii, dictionare, poezie, arta, religie, carti de turism, ghiduri, harti, etc. Colectivul specializat, care include editori, tehnoredactori, graficieni si corectori, asigura coordonarea proceselor si a lucrarilor care au ca finalitate o publicatie de calitate conforma cu cerintele si asteptarile autorului si ale pietei.
Datele utilizate pentru realizarea acestui proiect au fost preluate atat de la sediul societatii SC Magic Print SRL cat si de pe siteul Ministerului de Finante in cadrul caruia se prezinta printre altele si bilanturile diferitelor societati comerciale, data inregistrarii acestora in Registrul Comertului si valorile veniturilor, cheltuielilor, datoriilor si a altor factori de influenta a profitului inregistrate pe anumite perioade de timp.
II. MODELUL ECONOMETRIC
Variabila de explicat este profitul (P) exprimat in RON, iar variabila explicativa este reprezentata de datorii bancare (DB) exprimate de asemenea tot in RON. Se construieste modelul in care se verifica daca profitul este influentat sau nu de datoriile pe care le are tipografia in perioada 1998-2009. Modelul econometric este:
P a a DB 
unde:
P profitul in anul t;
DB datorii bancare in anul t;
a , a parametrii modelului;
eroarea de specificare.
Estimand parametrii modelului se obtin urmatoarele rezultate:
P -51792.67 0.24DB e 
(-476561.75) (2.28)
R 0.66
n 12
(.) - t Student
Aplicand testul Durbin-Watson, se obtine DW= 1.49. Luand in considerare numarul de variabile explicative si numarul de observatii facute se aleg doi indicatori din tabela Durbin-Watson. Valoarea obtinuta apartine intervalului (d , 4- d ). In acest caz putem afirma ca erorile nu sunt corelate.
Aplicand testul Goldfeld- Quand se observa ca valoarea lui F este mai mica decat valoarea lui F din tabela legii de distributie Fisher (4.28<6.59). Cu o probabilitate de 35% putem afirma ca heteroscedasticitatea nu este prezenta.
Aplicand testul Student, se observa ca valoarea lui t = 2.28 este mai mare decat valoarea lui t din tabel (2.28>2.23). Putem garanta cu o probabilitate de 95% ca parametrul a este diferit de 0 de unde rezulta ca datoriile bancare au o influenta semnificativa asupra profitului.
Se observa ca valoarea lui R (0.66) este apropiata de 1, fapt ce arata ca modelul ales este bine estimat


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Factorilor care au Influentat Profitul Tipografiei si Editurii Magic Print SRL, Onesti intre Anii 1998-2009, in Romania.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!