Analiza Datelor Utilizand SPSS

Extras din referat Cum descarc?

Obiectivul ales este: Identificarea parerii studentilor. 
Au fost alese ca variabile semnificative: 
-masura in care studentii sunt de acord cu afirmatiile referitoare la site-ul Facultatii de Marketing: se incarca foarte repede, interfata este foarte incarcata, gasirea informatiilor este dificila, datele sunt actualizate, informatiile oferite sunt insuficiente, aspectul general este foarte bun, aspectul site-ului este modern, tehnologia folosita este performanta, site-ul este competitive la nivel international.
-masura in care ar trebui imbunatatite anumite componente ale site-ului, cum ar fi: continutul pentru pagina de start, structura meniului, design-ul general, pozitionarea elementelor in pagina, antetul.
-cand a fost utilizat ultima data site-ul Facultatii de Marketing
-comparatia facuta intre site-ul Facultatii de Marketing si site-urile altor facultati din Romania privind elemente cum ar fi: design, utlilitatea informatiilor, accesibilitatea, actualitatea datelor, suficienta informatiilor, comunicarea cu sectretariatul, comunicarea cu cadrele didactice.
-cat de importante sunt pentru studenti elementele: estetica generala (paleta de culori, imagini, aranjare, s.a.), ergonomia meniului principal, compatibilitatea cu dispozitivele mobile/portabile, compatibilitatea cu orice sistem de operare PC, viteza de incarcare, organizarea standard a obiectelor in pagina, dimensiunea si tipul fontului, prezenta unei coloane sonore in fundal
-cat de des este accesat site-ul Academiei de Studii Economice
-tipul de conexiune de care beneficiaza studentii: prin reteaua locala (UTP), modem mobil, hotspot Wireless gratuit, linie telefonica (ADSL), fibra optica, alta variant.
-tehnologia utilizata pentru a accesa site-ul facultatii: calculatorul personal desktop, calculatorul portabil (laptop/netbook), telefonul mobil, sistemul de calcul de la locul de munca, calculatoare din locuri publice (facultate, internet cafe, s.a.).
-domiciliul studentilor
-unde locuiesc studentii in timpul anului scolar
Rezultatele cercetarii
Dorind sa aflam unde locuiesc studentii in timpul anului scolar am obtinut urmatoarele rezultate: majoritatea respondentilor locuiesc in casa parintilor (42,7%), apoi urmeaza studentii care locuiesc in gazda/chirie/camin privat, acestia fiind intr-un procent de 25,5%, urmatorii sunt studentii care locuiesc in caminul universitatii, acestia fiind intr-un procent de 25,2% iar cei mai putini respondenti locuiesc in propria locuinta, acestia reprezentand 6,7%.
Fig 2. In timpul anului scolar locuiti:
Frequency Percent Valid Percent Cumulative Percent
Valid In gazda/chirie/camin privat 80 25.5 25.5 25.5
In caminul universitatii 79 25.2 25.2 50.6
In casa parintilor 134 42.7 42.7 93.3
Propria locuinta 21 6.7 6.7 100.0
Total 314 100.0 100.0 
Dorind sa aflam informatii despre domiciliul studentilor am obtinut urmatoarele rezultate: majoritatea respondentilor (45%) au raspuns ca sunt din Bucuresti, urmeaza studentii care au domiciliul in localitatile cu peste 50.000 de locuitori, acestia fiind intr-un procent de 27,8%, urmatorii au fost studentii care au domiciliul in localitatile cu un numar de locuitori situat intre 10.000 si 50.000, acestia fiind intr-un procent de 13.4%, apoi urmeaza studentii care au domiciliul in localitatile cu mai putin de 10000 de locuitori cu un procent de 7,7%, iar cei mai putini respondenti ( 6,1%) au raspuns ca sunt din localitatile limitrofe Municipiului Bucuresti. Datele sunt prezentate in Fig 1. 
Referitor la tipul de studii de care studentii sunt interesati pentru viitor, majoritatea studentilor, reprezentand un procent de 52.3%, s-au orientat catre masterat profesional, 22.1% dintre respondenti s-au orientat catre masteratul stiintific, 11,2% s-au orientat catre licenta, 10,2% dintre respondent s-au orientat catre MBA/EMBA, 3,8% s-au orientat catre doctorat si numai 0,5% dintre respondent s-au orientat catre post-doctorat. Datele sunt prezentate in Fig 3.
Referitor la opiniile studentilor privind cotinuarea studiilor s-au obtinut urmatoarele rezultate: majoritatea respondentilor(48,6%) au ales pentru continuarea studiilor Facultatea de Marketing din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, 18,8% au optat pentru o alta facultate din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, 14,8% au ales pentru continuarea studiilor o alta instituie de invatamant din Romania, 14,3% au optat pentru alta institutie de invatamant din Uniunea Europeana si cei mai putini dintre studenti au ales pentru continuarea studiilor o alta intitutie de invatamant din afara Uniunii Europene, acesti reprezentand un procent de doar 3,5%. Datele sunt prezentate in Fig 4.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Datelor Utilizand SPSS.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!