Analiza comunicării de marketing a companiei Mondelez România SA

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 2357
Mărime: 558.83KB (arhivat)
Publicat de: Gabriela I.
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ioana Cecilia Popescu/ Barbu Andreea-Mihaela
Facultatea de Marketing
Academia de Studii Economice, Bucuresti

Extras din referat

Partea 1. Prezentarea companiei Mondelez România S.A.

- Istoric. Ciocolata, cafeaua și biscuiții pe care toți românii le au pe masă vin de la Mondelez România. Ciocolata Milka sau Poiana, biscuiții LU, cafeaua Jacobs și Nova Brasilia! Sunt doar câteva dintre produsele care au ajuns în coșul de cumpărături ale oricărui român și pe care le deține Mondelez România, una dintre companiile de top din industria de ciocolată, cafea și biscuiți din țară.

Istoria companiei este una bogată și începe acum mai bine de o sută de ani, când un tânăr întreprinzător cu un cal, o căruță și 65 de dolari în buzunar a început să vândă brânză. Numele tânărului de origine canadiană este James Lewis Kraft, iar compania care i-a purtat numele este acum cunoscută pe plan internațional. Cu imaginație și dăruire, dar și mult angajament, compania a ajuns acum în peste 150 de țări, iar produsele lansate sunt pe masa a peste un miliard de consumatori.

“La 1 octombrie 2012, Kraft Foods s-a împărțit în două companii publice de top: o companie de snacks la nivel global și o companie de produse de băcănie, în America de Nord. Aceasta din urmă își menține numele de Kraft Foods Group, Inc. În consecință, compania de snacks la nivel global a avut nevoie de un nume nou. Decizia de a împărți compania s-a datorat strategiei diferite de creștere și dezvoltare între categoriile de snacks și celelalte produse alimentare din portofoliul companiei. Mai mult, aceste categorii aveau nevoie de direcții noi de dezvoltare, elaborate în piețe separate”, a declarat Doina Cavache, Corporate Affairs Manager la Mondelez România.

Noul nume al companie este un cuvânt recent inventat care sugerează ideea de lume delicioasă plină de momente de bucurie. “Monde” este inspirat din versiunea latină a cuvântului “lume” și “delēz” este o expresie originală a cuvântului “delicios”. “La nivel de consumator, schimbarea numelui companiei nu este una majoră. Mărcile bine cunoscute și îndrăgite, din portofoliul Mondelez România, ce au aparținut anterior Kraft Foods România, sunt aceleași - cafea: Jacobs, Nova Brasilia și sistemul de preparare a cafelei - Tassimo; ciocolata: Milka,Toblerone, Poiana și Africana; biscuiți: belVita, OREO, Milka, Pepito, Pim`s, Barni, TUC și bomboanele Halls”, ne-a explicat Doina Cavache.

- Misiune, viziune, valori. În întreaga lume, granițele dintre mese și gustări se estompează. Gustarea - acele momente în care ajungeți la o mușcătură delicioasă între mese - este în creștere. Dar există, de asemenea, o tensiune culturală universală ...oamenii nu doresc să aleagă între gustare și mâncare corectă. Acesta este motivul pentru care, la Mondelez împuternicim oamenii să aleagă gustările potrivite/ corecte. Acesta este scopul nostru.

În fiecare zi, suntem inspirați să parcurgem kilometrul suplimentar pentru a conduce viitorul gustării în întreaga lume. Facem acest lucru oferind gustarea potrivită, pentru momentul potrivit, făcut drumul corect.

Gama noastră largă de gustări delicioase sunt cele necesare, atunci când ai nevoie. Fiecare mușcătură este și mai satisfăcătoare știind că sunt făcute cu ingrediente de înaltă calitate, într-un mod care să permită oamenilor și planetei să prospere.

De la producătorii și brutarii noștri pasionați de pe glob până la momentul tău de gustări, Mondelēz International știe să împuternicească oamenii să aleagă gustările potrivite/ corecte.

Reflectate în tot ceea ce facem, valorile noastre modelează modul în care funcționăm și ne aduc scopul de a-i împuternici pe oameni să gustați dreptul la viață. Ne iubim consumatorii și mărcile noastre. Ne cunoaștem profund consumatorii și le înțelegem dorințele de bunăstare personală și îngrijire atentă pentru planeta noastră. Formează modul în care împărtășim gustări încântătoare și susținătoare cu ele.

Preview document

Analiza comunicării de marketing a companiei Mondelez România SA - Pagina 1
Analiza comunicării de marketing a companiei Mondelez România SA - Pagina 2
Analiza comunicării de marketing a companiei Mondelez România SA - Pagina 3
Analiza comunicării de marketing a companiei Mondelez România SA - Pagina 4
Analiza comunicării de marketing a companiei Mondelez România SA - Pagina 5
Analiza comunicării de marketing a companiei Mondelez România SA - Pagina 6
Analiza comunicării de marketing a companiei Mondelez România SA - Pagina 7
Analiza comunicării de marketing a companiei Mondelez România SA - Pagina 8
Analiza comunicării de marketing a companiei Mondelez România SA - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Analiza comunicarii de marketing a companiei Mondelez Romania SA.docx

Te-ar putea interesa și

Comunicarea de Marketing pentru Marca Milka pe Piața din România

Analiza comunicării de marketing pentru marca MILKA în perioada 2011 – 2012 1.1 Prezentarea succintă a companiei care deţine în portofoliu marca...

Tehnici promoționale - lansarea pe piață a unui nou produs

Prima parte „Analiza comunicării de marketing pentru marca Milka în perioada 2011-2012” Scurt istoric Milka Milka este un brand de ciocolată cu...

Marketing - biscuiții Oreo

Partea I: Analiza comunicarii de marketing pentru marca Oreo in perioada 2011 – 2012 1. Prezentarea succinta a companiei KRAFT FOODS Kraft Foods...

Ai nevoie de altceva?