Acord Stand-by cu FMI 2009

Extras din referat Cum descarc?

Acord stand-by FMI-ROMANIA 2009
Anul trecut FMI a convenit cu autoritatile asupra unui acord stand-by, de 12,95 miliarde euro, si a impus anumite conditii legate de deficitul bugetar, inflatie, monitorizarea companiilor de stat, politica monetara si supravegherea sistemului financiar.
Autoritatile au convenit, la finele lunii martie, cu reprezentantii FMI in privinta unui acord stand-by pe doi ani cu institutia financiara pentru 12,95 miliarde euro, si asupra unui pachet total de finantare externa, de la Fond, Uniunea Europeana, BM si BERD in valoare de 19,95 miliarde euro.
Situatia datoriei externe a tarilor europene-procentaj din Produsul Intern Brut
Principalele prevederi ale acordului cu FMI sunt:
-Ministerul Finantelor va furniza lunar date pentru evaluarea situatiei bugetare, inclusiv finantarile nete externe, creditele de la sistemul financiar intern, platile in avans din fondurile europene, solicitarile Guvernului de fonduri europene, obligatiile catre Fondul Proprietatea inca neachitate, modificarile soldului de titluri de stat, precum si a altor finantari;
EVOLUTIA DOBANZILOR TITLURILOR DE STAT
SITUATIA FONDULUI PROPRIETATEA
-Fixarea unei tinte indicative pentru rata inflatiei, cu intervale de variatie de plus/minus un punct procentual, respectiv de 6,4% pentru iunie, 5,7% pentru septembrie, de 4,5% pentru 2009 si de 2,5 pentru 2010;


Fisiere in arhiva (1):

  • Acord Stand-by cu FMI 2009.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!