Zonele Offshore

Extras din referat Cum descarc?

Definitia:
termenul englez "offshore" in traducere libera inseamna ,,indepartat de tarm". O companie offshore este, deci, o societate inregistrata intr-o tara (sau pe un teritoriu dependent al unei tari cu legislatie autonoma) dar care nu desfasoara activitati economice pe teritoriul respectiv. Cu alte cuvinte, o companie cu asemenea statut nu-si obtine veniturile din tara unde a fost inregistrata ci din afara granitelor ei. Teoretic, in orice tara pot exista companii offshore, dar acest statut nu asigura, in mod obligatoriu, avantaje fiscale.
Paradis fiscal!?
Prin zona off-shore se intelege o tara sau un teritoriu cu un regim de inlesniri fiscale, care, de obicei, limiteaza accesul la informatiile despre operatiunile financiare efectuate prin aceasta zona, motiv pentru care se considera a fi un paradis fiscal. 
"paradis fiscal" denota un teritoriu care ofera o gama larga de avantaje fiscale companiilor offshore inregistrate pe acest teritoriu. O companie offshore poate functiona sub conditii de impozitare favorabile, numai daca este inregistrata intr-un paradis fiscal. compania trebuie, bineinteles, sa functioneze in afara teritoriului de inregistrare.
In paradisurile fiscale traditionale functionarea companiilor este sustinuta de un mecanism legislativ extrem de bine organizat, aceasta insemnand ca, in tara respectiva, legea asigura conditii de impozitare favorabile companiilor offshore. Trebuie subliniat faptul ca, prin neplata impozitului compania nu incalca legea, din contra, conform legii este scutita partial sau total de plata impozitelor.
caracteristici ale offshore-urilor:
impozitele foarte mici. Acest lucru atrage companiile sa devina rezidente in acel teritoriu, pentru a-si optimiza cheltuielile in cazul impozitelor.
transparenta redusa. Legislatia permite sa nu fie dezvaluite informatii cu privire la companii.
nu exista activitate economica reala ale firmelor inregistrate pe aceste teritorii. Banii vin din diferite tranzactii, care au loc acolo, iar acele entitati nu neaparat produc ceva.
secretul informatiei. Cand vine o tara sa solicite niste informatii, entitatile respective refuza sa le ofere, pentru ca asta tine de securitatea lor si acest refuz este unul legal.
Cum functioneaza zonele offshore?
Primul lucru care insa trebuie de inteles este faptul ca nu trebuie sa punem semn de egalitate intre o companie offshore si o activitate ilegala. In multe cazuri, in spatele companiilor offshore pot sta persoane care vor cumva sa ,,amageasca" legislatia fiscala a unui stat. Acest instrument insa a devenit de-a lungul timpului ,,o unealta" utila in mana raufacatorilor sau a celor care au ceva de ascuns, de exemplu oficialitatile din anumite state.


Fisiere in arhiva (1):

  • Zonele Offshore.pptx

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!