UniCredit Tiriac Bank

Cuprins referat Cum descarc?

. Momentul istoric. Principalele etape si evolutia sa.1
2. Cadrul legislativ general si specific. Forma si structura capitalului si a actionariatului .4
2.1. Structura actionariat .5
3. Structura managementului.7
3.1. Structura de management.7
3.2. Membrii Consiliului de Supraveghere.7
3.3. Membrii Directoratului.8
4. Organizarea societatii bancare. Sistemul informational bancar.8
4.1. Centrala bancii - organizare. .9
4.2. Organigrama sucursala. .12
4.3. Organizarea unitatilor operationale. .13
5. Misiune, setul de valori, web-ste, sigla si slogan.15
5.1. Misiunea bancii.15
5.2. Setul de valori al bancii.16
5.3. Web-site-ul.17
5.4. Sigla.17
5.5. Sloganul bancii.17
6. Biografie. pag 23


Extras din referat Cum descarc?

1. Momentul istoric. Principalele etape si evolutia sa
Istoria Bancii Tiriac incepe in anul 1990 cand binecunoscutul om de afaceri Ion Tiriac impreuna cu partenerii sai a avut initiativa infiintarii primei banci cu capital privat din Romania, in dorinta de a contribui la succesul tranzitiei la economia de piata. Curajul, viziunea si increderea deplina in succes a initiatorilor au impus Banca Tiriac pe scena financiar-bancara din Romania. Banca Tiriac este cea mai mare banca privata fondata in Romania dupa anul 1989. 
Infiintarea bancii este rezultatul curajului si viziunii intiatorilor sai - Grupul de Firme "Ion Tiriac". Peste 5500 de investitori, persoane fizice si companii, s-au alaturat acestei initiative. Banca Tiriac a devenit operationala in aprilie 1991, capitalul social initial fiind majorat succesiv.
Inca de la inceputul activitatii sale Banca Tiriac s-a bucurat de o reputatie internationala excelenta, care a fost evidentiata in aprilie 1993 cand Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a devenit unul dintre actionarii principalii ai bancii fiind prima participare a BERD la capitalul social al unei banci din Europa Centrala si de Est.
De la fondarea sa Banca Tiriac a evoluat permanent devenind o institutie puternica care numara de peste 1000 de angajati si respectiv 61 de sucursale, agentii si puncte de lucru situate in aproape toate centrele economice importante ale tarii. Banca Tiriac se numara printre institutiile bancare puternice si performante care activa pe piata romaneasca. 
Anul 2000, a reprezentat pentru Banca Tiriac intrarea pentru prima oara in topul celor mai puternice 75 de banci din Europa Centrala si de Est, clasificare efectuata de prestigioasa agentie americana de rating Standard&Poors. De asemenea, Banca Tiriac s-a situat in randul primelor cinci banci comerciale din Romania care au fost incluse in clasamentul celor mai importante 100 de banci comerciale din Europa Centrala si de Est, dupa revista britanica "The Banker".
Banca Tiriac era permanent preocupata de stabilirea de relatii de corespondent cu diferite banci din Romania si din intreaga lume pentru a asigura rapiditatea operatiunilor interne si externe si pentru a oferi clientilor sai servicii de calitate.
In iunie 2006, incepe o noua etapa in evolutia bancii, marcata de procedura de fuziune HVB Bank, membra a grupului Unicredit. Fuziunea dintre HVB Bank Romania si Banca Tiriac a fost finalizata cu succes la data de 1 septembrie 2006. Noua entitate, HVB Tiriac Bank, ocupa a 4-a pozitie in sectorul bancar romanesc, cu o cota de piata de aproximativ 6,5% si active totale de 2,58 miliarde euro (inregistrate in Romania).
Sfarsitul anului 2006 a reprezentat o crestere a veniturilor totale ale HVB Tiriac Bank cu 11,2% fata de 2005, atingand 580 milioane RON, iar veniturile operationale au crescut cu 7% fata de anul precendent, ajungand la 275 milioane RON. Activele totale ale bancii au atins 8.750 milioane RON, in scadere usoara cu 8,3% fata de sfarsitul anului 2005. Banca a avut un profit brut de 195 milioane RON, cu 11,8% mai mic decat in anul precendent (sau +21,9%, fara a se lua in considerare efectele costurilor nerecurente legate de fuziune si de integrare). Indicatorul ROE dupa impozitare a fost de 16,9%, cu un raport al costurilor operationale/ venituri, de 52,6%. La sfarsitul anului 2006, HVB Tiriac Bank avea 526.000 de clienti (3.400 de companii si 522.600 persoane fizice), cu 26.000 mai multi fata de cifrele raportate la sfarsitul trimestrului al 3-lea din 2006.
Banca a fost foarte activa in sectorul corporate banking. Numarul total al clientilor corporate a depasit 3.400, de la 1.760 in 2005, in timp ce portofoliul de credite corporate a atins nivelul de 2.800 milioane RON la sfarsitul anului 2006. Pe langa promovarea activa a produselor derivative pentru clientii corporate, banca a pus accentul pe dezvoltarea produselor de cash management, ca si pe solutiile adaptate clientilor cheie, cum ar fi implementarea de modalitati alternative de colectare a facturilor prin parteneri agreati sau prin e-commerce.
Veniturile combinate ale celor doua banci au crescut cu aproape 15% si venitul operational a crescut cu 10%, in pofida impactului costurilor nerecurente legate de fuziune In trimestrul al 4-lea din 2006, cele doua banci au atras un numar total de 37.000 noi clienti
HVB Tiriac Bank si-a mentinut pozitia de lider pe segmentul finantarilor imobiliare din Romania, dublandu-si pentru al doilea an consecutiv portofoliul de active, axandu-se pe proiectele imobiliare comerciale si pe solutii de finantare flexibile pentru proiecte rezidentiale de mare anvergura.
Rezultatele operationale, anuntate de HVB Tiriac Bank si UniCredit Romania au indicat o evolutie buna a ambelor filiale bancare ale UniCredit Group, in contextul eforturilor de fuziune si integrare pe care le implica prima tripla fuziune din sistemul bancar romanesc.
UniCredit Group este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata europeana a serviciilor financiare. Deserveste in Europa peste 35 milioane de clienti prin intermediul a 7.000 de unitati bancare din 20 de tari si conduce detasat clasamentul bancilor din Europa Centrala si de Est, cu peste 3.100 de sucursale, in care 65.000 de angajati deservesc 24 milioane de clienti. UniCredit are active totale de 846.4 miliarde de euro si capitalizare de piata de 70 miliarde de euro.
In Europa Centrala si de Est, Grupul UniCredit deruleaza operatiuni bancare in urmatoarele tari: Azerbaijan, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia si Ucraina. La acestea se adauga pietele europene cheie, Italia, Austria si Germania.


Fisiere in arhiva (4):

  • Banca UniCredit Tiriac.pptx
  • Bibliografie.docx
  • Cuprins.doc
  • UniCredit Tiriac Bank.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!