Transpunerea Legislatiei U.E. privind Deseurile in Legislatia din Marea Britanie si Germania

Cuprins referat Cum descarc?

Directivele generale UE cu privire la gestiunea deseurilor
Transpunerea legislatiei UE privind deseurile, recuperarea deseurilor, reciclarea si ambalarea in legislatia din Marea Britanie.
Legislatia din Marea Britanie care reglementeaza deseurile, recuperarea deseurilor, reciclarea, ambalajele si ambalarea.
Programe si campanii din Marea Britanie pentru colectarea ambalajelor, reciclare, recuperare, etc.
Campaniile: ,,Green Britain Day" si ,,Love Food Hate Waste"
Nivelul la care s-a ajuns in Marea Britanie cu reciclarea, colectarea, recuperarea, etc. (care este cota de reciclare pe diferite tipuri de deseuri in anul 2008, si cum a evoluat aceasta cota de reciclare in ultimii 10 ani).
Raportul strategiei nationale cu privire la deseuri la nivelul Marii Britanii 2007/08
Transpunerea legislatiei UE privind deseurile, recuperarea deseurilor, reciclarea si ambalarea in legislatia din Germania
Surse de informare
Directivele generale UE cu privire la gestiunea deseurilor
Directivele generale UE cu privire la gestiunea deseurilor asupra carora s-a ajuns de comun acord in iunie 2008 vor intra in vigoare din 2010. Targeturile de refolosire si reciclare sunt de: 50 % in cazul reziduurilor menajere pana in 2020 si 70% pentru deseurile din constructii si demolari. Pana in 2015 trebuie sa fie pus la punct si sistemul de colectare separata de hartie, sticla, metal si plastic. DEFRA (Department For Environment, Food and Rural Affairs) se ocupa de aceste aspecte.
Transpunerea legislatiei UE privind deseurile, recuperarea deseurilor, reciclarea si ambalarea in legislatia din Marea Britanie.


Extras din referat Cum descarc?

Legislatie UE Legislatie UK
Cadrul Legislativ al deseurilor propus de UE
(,,Directive on Waste" sau ,,Waste Framework Directive") 75/442/EEC.
Amendata prin Directiva 2006/12/EC publicata de Parlamentul si Consiliul European la data de 05.04.2006. 
- Actul de Protectia Mediului (,,The Environmental Protection Act") 1990. 
- Controlul Poluarii ,(,,The Control of Pollution (Amendament) Act") 1989. 
- Reglementarile Licentelor de Management al Deseurilor (,,The Waste Management Licensing Regulations") 1994. 
- Reglementarile Controlului Deseurilor (,,The Controlled Waste (Registration of Carriers and Seizure of Vehicles) Regulations")1991. 
Directiva cu privire la Deseurile Periculoase (,,Directive on Hazardous Waste") 91/689/EEC 
Decizia Consiliului 2000/532/EC si amendata prin Deciziile 2001/118/EC, 2001/119/EC si 2001/573/EC.
- Catalogul European al deseurilor periculoase (,,European Waste Catalogue" (EWC)), 2000/532/EC a fost implementat in UK in 2002. 
- Reglementarea deseurilor periculoase (Anglia si Tara Galilor) din 2005 ("The Hazardous Waste (England and Wales) Regulations 2005") S.I. 2005 No 894, care au intrat in vigoare incepand cu data de 16 iulie 2005. 
- Aceste reglementari au implementat cerintele Directivei Consiliului European cu privire la deseurile periculoase ("EC Hazardous Waste Directive") 91/689/EEC 
si amendate de Reglemantarea Deseurilor periculoase (Anglia si Tara Galilor) ("Hazardous Waste (England and Wales) (Amendment) Regulations") 2009, S.I. 2009 No 507.
Directiva privind controlul si prevenirea poluarii integrate (,,Directive Concerning Integrated Pollution Prevention and Control (IPPC)") 96/61/EC. - Actul de control si prevenire al poluarii (,,Pollution Prevention and Control Act") 1999 si Reglementarile de control si prevenire a poluarii pentru Anglia si Tara Galilor (,,Pollution Prevention and Control (England and Wales) Regulations") 2000.
Directiva cu privire la Deseurile depozitate pe Rampa ecologica (,,Directive on the Landfill of Waste") 1999/31/EC.
- Reglementari cu privire la Rampa ecologica (Anglia si Tara Galilor) (,,Landfill (England and Wales) Regulations") 2002.
- Reglementarile Rampei Ecologice includ si Catalogul European al Deseurilor (,,The Landfill Regulations") care clasifica deseurile in 20 de grupuri principale si aproximativ 900 de coduri. 
- Implementarea Directivelor Rampei Ecologice a facut necesara si formularea Actului de schimb al emisiilor si deseurilor (,,Waste and Emissions Trading (WET) Act") 2003.
- Actul Financiar si Reglementarile cu privire la Taxele Rampelor Ecologice ("The Finance Act and Landfill Tax Regulations ")1996.
- Actul cu privire la Reducerea Deseurilor ("Waste Minimisation Act") 1998.


Fisiere in arhiva (1):

  • Transpunerea Legislatiei U.E. privind Deseurile in Legislatia din Marea Britanie si Germania.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!