Tipuri de Cultura Organizationala - Motivatia si Demotivatia

Cuprins referat Cum descarc?

Cuprins 2
1. Definitia Culturii Organizationale : 3
Tipuri de cultura organizationala 4
Cultura ,,academiei" 5
Cultura ,,baseball team" 5
Cultura de tip,,club" 5
Cultura de tip"fortareata" 6
Cultura macho 6
Cultura work hard, play hard 6
Cultura tip pariu 6
Cultura de tip proces 6
Cultura informationala 7
Matricea diferentelor de cultura la nivel ocupational si organizatoric : 7
2.Motivatia si demotivatia 9
Rolul metodelor contemporane de stimulare a muncii si de retinere a talentelor 11
Norman Levine :
"Cultura de succes este magnetul care atrage oamenii".
Cultura Organizationala


Extras din referat Cum descarc?

1. Definitia Culturii Organizationale :
Cultura Organizationala este suma credintelor, valorilor si ipotezelor impartasite de oamenii care exista intr-o organizatie.
Aduceti un grup de oameni impreuna sub un acoperis si dupa un timp se va intampla ceva interesant. Se va forma o cultura. Continuati sa adaugati alte persoane acestui grup si se va intampla altceva. Se va crea o alta cultura. Scoateti din grup persoane si o alta cultura se va forma. Reveniti la un grup initial prin eliminarea ultimilor veniti si veti vedea ca grupul acesta nu mai este acelasi cu primul grup.
Fiecare dintre indivizii umani, ca membru al societatii sale, al grupurilor mai mult sau mai putin organizate, are o personalitate unica si irepetabila, care este in unitatea ei produsul programarilor mentale regasite in trei nivele, dupa cum ilustreaza si figura urmatoare :
Trei nivele ale unicitatii in programarea mentala umana:
Natura umana reprezinta ceea ce detin toate fiintele umane, indiferent de locul in care se afla, de educatie sau de alte influente sociale. Aceasta se mosteneste ca o functie genetica si poate fi definita prin analogie cu computerul ca un "sistem de operare" care asigura o baza elementara in munca automatizata. Capacitatea umana innascuta de a simti frica, bucuria , nevoia de afectiune, etc. se datoreaza acestei programari genetice a speciei.
Toate aceste potente se umanizeaza insa numai prin adaosul cultural invatat in grup, adaos care diversifica exprimarea si care apartine grupurilor sociale. Ea se diferentiaza de personalitatea specifica individului uman, caruia-i confera unicitate prin apelul la experientele proprii ale acestuia.
Cultura organizationala este un domeniu recent descoperit (undeva la inceputul anilor 1980). El are in vedere absolut toate elementele reprezentative din cadrul unei companii, de la valori, principii si pana la regulile de conduita. In functie de toate aceste elemente, organizatia respectiva se va dezvolta corespunzator.
Tipuri de cultura organizationala
Culturile se clasifica luand in calcul cateva criterii: modul de rasplatire al performantelor, modalitatile de a oferi feedback, gradul de risc existent, tipul de munca desfasurata, domeniul in care se desfasoara activitatile etc.


Fisiere in arhiva (1):

  • Tipuri de Cultura Organizationala - Motivatia si Demotivatia.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!