The Office Equipment Company - Oec

Extras din referat Cum descarc?

OEC, companie de origine americana, produce o gama larga de echipamente birotice de mici dimensiuni (distrugatoare de documente, copiatoare, faxuri, reportofoane) in 8 tari, echipamente ce sunt distribuite si vandute in intreaga lume. In 1992, compania se vede nevoita sa propuna un nou manager in El Salvador ca urmare a plecarii, intr-un interval de o luna, a managerului actual. Aceasta schimbare de situatie se produce in conditiile in care firma planuise sa deschida in 1993 o fabrica care sa se ocupe cu asamblarea componentelor imprimantelor, importate din USA , pentru a vinde 10% local si 90% pentru export. Initial, OEC a patruns pe aceasta piata in anii '70, prin intermediul importatorilor independenti, fara sa detina o linie de productie in zona respectiva. Apoi au delegat un grup propriu care sa se ocupe de vanzari. In ciuda dificultatilor politice, vanzarile nu au fost afectate, firma inregistrand profit. Avantajele producerii imprimantelor in El Salvador: - mana de lucru ieftina: OEC avea sa ofere locuri de munca pentru aproximativ 150 de localnici - firma urmarea sa scape de taxele de import ale produselor acestora cel putin in interiorul El Salvadorului 
In privinta organizarii la nivelul conducerii fabricii constructia era supravegheata de o echipa tehnica din U.S., in timp ce productia era sub conducerea unui director repartizat in El Salvador direct din U.S.. Acesta avea datoria sa raporteze progresele productiei si problemele legate de controlul calitatii direct in Statele Unite. Restul problemelor, incluzand contabilitatea, finantele si relatiile de munca trebuiau raportate managerului director.
Problema cu care se confrunta firma este deterninata de plecarea neasteptata, intr-o luna, a directorului general actual si se refera la gasirea persoanei potrivite pentru inlocuirea acestuia. Subiectul este in stransa legatura cu modul in care marile companii isi repartizeaza resursele umane pentru a avea putea atinge eficienta maxima.
Optiunea ocuparii postului de manager de catre cineva din afara firmei este straina politicii companiei. Decizia comitetului biroului regional se reduce la alegerea intre cinci candidati: Tom Zimmerman, Brett Harrison, Carolyn Moyer, Francisco Cabrera si Juan Moreno. Fiecare dintre acestia are anumite calitati necesare postului, insa prezinta si anumite puncte slabe. Tom Zimmerman s-a alaturat companiei in urma cu 30 de ani si este foarte priceput in aspectele tehnice si cele legate vanzari reclamate de acest post. Este considerat competent in managementul taxelor, domeniu in care a activat de-a lungul anilor si urmeaza sa se retraga in aproximativ 4 ani si jumatate. De curand a avut sarcina unei operatiuni de aproximativ aceeasi dimensiune cu cea care va lua nastere odata cu punerea in functiune a noii fabrici, operatiune care va fuziona cu o alta, prezenta sa putand deveni astfel redundanta. Acesta este casatorit si nici el si nici sotia lui nu cunosc limba spaniola. 
Brett Harrison are 40 de ani si de 15 ani lucreaza in cadrul companiei. Este considerat foarte competent si capabil sa promoveze pe un nivel upper-management in cativa ani. Cunoaste limba spaniola. Harrison este de asemenea casatorit si are doi copii in varsta de 14 si 15 ani, care tocmai au inceput sa studieze spaniola. Sotia sa detine o pozitie importanta in domeniul marketingului intr-o compania de farmaceutice. Nu a a fost niciodata in strainatate dar a lucrat in ultimii 3 ani in biroul regional din America Latina, unde a si calatorit frecvent. 
Carolyn Moyer s-a alaturat companiei in urma cu 12 ani, dupa obtinerea unei diploma MBA de la o prestigioasa companie. Pentru 2 ani a fost manager ajunct in cadrul unei linii de produse de marimea celei ce urma sa se dezvolte in El Salvador iar performantele sale in acest post au fost excelente. De curand a facut parte din echipa de organizare a personalului. Inca de cand s-a alaturat firmei si-a manifestat interesul pentru problemele de dezvoltare internationala, fiind absolventa a unei Factultati de Afaceri Internationale. Isi doreste sa avanseze in cadrul companiei, considerand ca implicarea in probleme legate de taxe internationale ii va fi de ajutor in acest sens, vorbeste limba spaniola si nu este casatorita. 
Francisco Cabrera, a fost unul dintre asistentii directorului intr-o operatiune mai extinsa din Mexico, ce produce si vinde pentru piata mexicana. Este cetatean mexican si a lucrat in lucrat cei 12 ani din cadrul OEC in Mexico. Detine un MBA de la o universitate mexicana si a fost considerat unul dintre canditatii care ar fi putut sa il inlocuiasca pe directorul operatiunii din Mexico, cand acesta avea sa se retraga. Vorbeste fluent limba engleza. Are 35 de ani, este casatorit si are 4 copii, cu varste intre 2 si 7 ani. Sotia sa nu a lucrat in afara tarii si nu stie limba engleza 
Juan Moreno, la 21 de ani a fost asistentul directorului din El Salvador, pozitie pe care a ocupat-o dupa obtinerea licentei in Statele Unite, la varsta de 18 ani. Este considerat competent, in special in relatii cu angajatii, dar lipsit de experienta. A avut success in cresterea vanzarilor companiei, un avantaj fiind faptul ca a stabilit o anumita relatie cu familiie locale, care si-ar putea permite sa cumpere un nou echipament pentru afacerea lor. Nu este casatorit.


Fisiere in arhiva (1):

  • The Office Equipment Company - Oec.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!