Tehnici de evaluare a riscurilor în organizațiile industriale

Extras din referat Cum descarc?

Capitolul 1: DESCRIEREA FIRMEI
Societatea comerciala S.C. Robtrans Expedition S.R.L. a fost infiintata la data de 11.01.2011, facandu-se autenticitatea si rezervarea denumirii privind disponibilitatea firmei numarul 3476, fiind inregistrata la ORCMB sub J40/130/2011, CUI RO 27882919.
S.C. Robtrans Expedition S.R.L. este o societate cu raspundere limitata care isi desfasoara activitatea potrivit legislatiei romane privitoare la societatile comerciale cu raspundere limitata si a prevederilor prezentului act constitutiv.
Sediul societatii este in Bucuresti,strada Uioara,numarul 3, bloc M2 ,sc.5, apartament 176, sector4, iar punctul de lucru deschis este la aceeasi adresa. Telefonul/faxul firmei este 0214510343, E-mail: robtransexpedition@yahoo.com.
La infiintatare capitalul social a fost de 2.000.000 lei divizat in 20 de parti sociale in valoare de 1.000.000 lei fiecare, subscris in asociati astfel: Dumitrescu Jan-10 parti sociale si Dumitrescu Marioara-10 parti sociale.
Adunarea Generala a Asociatilor este organul de conducere al societatii, care decide in toate problemele activitatii acesteia.
Functionarea societatii comerciale S.C. Robtrans Expedition S.R.L se face in conformitate cu prevederile statului social si cu respectarea legislatiei romane in vigoare.
Domeniul principal de activitate al societatii il reprezinta CAEN 494 "Transporturi rutiere de marfuri si servicii de mutare".
S.C. Robtrans Expedition S.R.L. a luat nastere ca urmare a preluarii S.C. JD Expedition Trans S.R.L., si continuarii domeniului principal de activitate - transporturile rutiere de marfa.
S.C. JD Expedition Trans S.R.L. a fost infiintata la data de 06.02.2007, numar de ordine in Registrul Comertului J40/2286/2007, CUI RO 20974942 cu sediul social in Bucuresti, Str Uioara, nr. 3, Bl M2, Sc. 5, apt. 176, sector 4. 
S.C. JD Expedition Trans S.R.L. a fost o societate cu raspundere limitata care isi desfasura activitatea potrivit legislatiei romane privitoare la societatile comerciale cu raspundere limitata si a prevederilor prezentului act constitutiv.
Domeniul principal de activitate al societatii il reprezinta CAEN 494 "Transporturi rutiere de marfuri si servicii de mutare".
Societatea are urmatorul obiect principal de activitate: CAEN 4941 "Transporturi rutiere de marfuri".
Adunarea Generala a Asociatilor este organul de conducere al societatii, care decide in toate problemele activitatii acesteia.
Functionarea societatii comerciale S.C. JD Expedition Trans S.R.L se face in conformitate cu prevederile statului social si cu respectarea legislatiei romane in vigoare.
In primul an de evolutie, firma S.C JD Expedition Trans S.R.L. , a detinut cinci camioane Scania in leasing pe o perioada de cinci ani.
In anul 2007 afacerea a inceput sa se dezvolte treptat, avand in vedere ca piata mergea foarte bine, firma si-a permis sa mai cumpere cinci camioane Scania tot in leasing. La acea vreme agricultura era bogata (camioanele aveau bene de cereale), si atunci transportul se desfasura fara probleme, existand destul de multe contracte de onorat .
Ajungand in anul 2008 firma incepe sa fie marcata de situatia economica dificila la nivel mondial. Cu toate acestea, firma a reusit sa se mentina pe piata, onorand platile la termen, fata de alte firme transportatoare care si-au inchis activitatea. 
La data de 03.04.2008 sediul firmei s-a mutat in Municipiul Ialomita, localitatea Slobozia, avand numarul de inregistrare J21/126/2008.
Cu timpul incasarile au scazut iar firma a inceput sa mearga in declin, iar platile nu au mai putut fi efectuate la termen. Astfel, ratele de leasing nu au mai putut fi achitate la termen iar Banca a inceput sa aplice penalitati, costul ratelor a inceput sa creasca iar firma nu a mai putut face fata cu platile. 
Crescand din ce in ce mai mult datoriile, firma a incercat sa faca o evaluare a situatiei financiare si a considerat ca cel mai bine ar fi sa renunte la o parte din camioane dandu-le inapoi la firma de leasing. 
Odata cu renuntarea la masini, veniturile firmei au scazut. Firma a fost nevoita sa ia masuri pentru redresare si atunci numarul de salariati a fost diminuat, sediul de birou a fost si el schimbat cu unul mai putin costisitor, iar cheltuielile curente au fost si ele reduse.
Dupa 3 ani de criza financiara majora, societatea a ramas cu 2 camioane iesite din leasing. Datorita acumulari datoriilor foarte mari catre terte societati comerciale firma nu mai putea face fata, nu mai putea functiona si atunci s-a decis inchiderea ei, aparand S.C. Robtrans Expedition S.R.L. .
Societatea S.C Robtrans Expedition S.R.L. preia camioanle si datoriile de la S.C. JD Expedition Trans S.R.L..
La infiintare, firma, S.C. Robtrans Expedition S.R.L., a cumparat inca doua camioane DAF.
In anul 2011 S.C. Robtrans Expedition S.R.L. a detinut mai multe contracte de prestari servicii transport cu mai multe societati comerciale, cele mai importante dintre acestea sunt: S.C. Agricom Borcea S.A. , S. C. Concordia Agro S.R.L., etc.
In anul 2012 S.C Robtrans Expedition S.R.L. a detinut mai multe contracte de prestari servicii transport cu mai multe societati comerciale, cele mai importante dintre acestea sunt: S.C. Agrigel S.R.L., S.C. Andrei Trans S.R.L., S.C. Auto Media Ziv S.R.L, etc.
Societatea a efectuat in principal transportul rutier de marfuri la nivel national, dar si la nivel international. Pentru efectuarea transportului international este necesar ca marfa transportata sa fie asigurata la o societate de asigurari din Romania sau din Uniunea Europeana.
Pe parcursul anului 2012, printr-o Hotarare a Adunarii Generale a Actionarilor, unul dintre asociati a cesionat partile sociale catre celalalt. Astfel firma are un singur asociat cu puteri depline si un singur administrator.
In prezent firma isi continua activitatea in domeniul transporturilor detinand mai multe contracte de prestari servicii- transport marfa.


Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnici de evaluare a riscurilor in organizatiile industriale.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

-  http://www.unibuc.ro/prof/scradeanu_d/docs/2014/mai/20_18_52_14managementulRISCULUI.pdf
-  http://www.ub.ro/files/scim/Managementul-Registrul_riscurilor.pdf


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!