Studiul unei Potentiale Afaceri - Planul de Afaceri

Extras din referat Cum descarc?

O importanta deosebita prezinta noile programe legate de afaceri, ceea ce presupune a organiza si conduce oamenii, a dezvolta activitatea intreprinderii printr-un plan de actiune structural si a mobiliza intreaga echipa pentru a reusi in actiunile intreprinse. Pe scurt, la nivelul intreprinderii, aceasta se materializeazi in planul de afaceri.
La inceputul anilor 1990 nicio banca nu accepta deschiderea unei finantari pentru o noua afacere fara prezentarea unui plan intocmit. Solicitarea de a dispune de un plan de afaceri corespunzator realizat s-a raspandit si in practica financiara internationala in asemenea masura incat atat Fondul Monetar International, cat si Banca Mondiala au introdus seturi de criteria obligatorii pentru evaluarea cererilor de creditare pe baza planurilor de afaceri. 
Notiuni si caracteristici
Planul de afaceri se refera fie la promovarea unei intreprinderi noi, fie la lansarea unui proiect important in cadrul unei intreprinderi existente.
Planul de afaceri constituie documentul care sintetizeaza rezultatele activitatilor de cercetare, concepere si dezvoltare a unor proiecte privind crearea unei noi intreprinderi, a unui nou produs si/sau a unui nou serviciu.
Un plan de afaceri eficient investigheaza fezabilitatea afacerii deoarece proiecteaza obiectivele intreprinzatorului si metodele cu ajutorul carora acesta le va realiza si prezinta, pentru o anumita perioada de timp, rezultatele anticipate.
Un plan de afaceri corect redactat trebuie sa contina o analiza detaliata a intreprinderii, a produsului si /sau a serviciului nou creat, piata estimata, politicile de marketing urmarite ( referitoare la pret, promovare distributie ), metodele de productie utilizate, precum si alte aspecte financiare ale viitoarei afaceri ( incluzand venitul estimat, profitul urmarit etc. ).
Orice plan de afaceri bine conceput si realizat trebuie sa raspunda la urmatoarele intrebari fundamentale :
1) Este complet "pachetul" care prezinta noua afacere?
2) Va fi afacerea propusa atractiva pentru potentialii posesori de capital de risc ?
3) Ce sanse de succes are afacerea propusa?
4) Ce avantaje competitive prezinta, pe termen lung, pentru intreprinzator afacerea propusa- Dar pentru investitor(i)- Dar pentru salariatii intreprinderii?
5) Poate fi realizata in mod eficient afacerea nou creata?
6) Au piata de desfacere asigurata produsele si/sau serviciile create prin noua afacere?
7) Pot fi recuperate, in timp relativ scurt fondurile financiare investite in noua intreprindere/ noul produs/ noul serviciu?


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiul unei Potentiale Afaceri - Planul de Afaceri.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!