Studiul privind unele modalități de îmbunătățire a finanțării Spitalului Clinic Judetean de Urgență Sibiu și de utilizare a resurselor financiare

Cuprins referat Cum descarc?

I. Prezentarea unitatii ... pag. 1
II. Analiza SWOT ... pag. 3
III. Propuneri de imbunatatire a finantarii spitalului pag. 5
IV. Propuneri de imbunatatire a utilizarii resurselor financiare ... pag. 6
V. Bibliografie . pag. 7
VI. Anexa 1: Contul de executie bugetara a veniturilor si cheltuielilor spitalului pe anul 2016 ... pag. 8
VII. Anexa 2: Proiect buget venituri si cheltuieli ... pag. 13


Extras din referat Cum descarc?

I. Prezentarea unitatii
Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu a fost inaugurat in 1857 si de atunci, desfasoara o activitate intensa.
In prezent, este o unitate sanitara cu paturi, de utilitate publica, cu personalitate juridica, cu rol in asigurarea de servicii medicale (preventive, curative, de recuperare si paleative) si care participa la asigurarea starii de sanatate a populatiei. Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu se afla sub autoritatea Consiliului Judetean Sibiu, in baza Hotararii nr. 93/2010 a Consiliului Judetean Sibiu. SCJU Sibiu are un numar de 1054 de paturi pentru spitalizare continua si 50 de paturi pentru spitalizare de zi.
Sediul SCJU Sibiu este pe B-dul. Corneliu Coposu, nr. 2 - 4, acesta are o structura de tip multipavilionar, cu 20 cladiri distincte dispersate in trei locatii diferite, avand o suprafata de aprox. 58.000 m2 si functioneza cu cca 2.000 de angajati.
In cadrul unitatii noastre sanitare sunt deserviti pacientii intregului judet precum si pacienti din judete limitrofe cum sunt: Valcea, Alba sau Brasov. Medicii si personalul sanitar de ingrijire au o tinuta profesionala si morala de inalta calitate, in acest sens remarcandu-se rezultatele obtinute.
Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu are 4 colaboratori esentiali pe diferite domenii de activitate, si anume:
1. Ministerul Sanatatii, pe linia asistentei medicale, prin Directia de Sanatate Publica Sibiu
2. Consiliul Judetean Sibiu, pe linie patrimoniala si financiara
3. Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, pin Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Sibiu, pe linie financiara
4. Universitatea "Lucian Blaga" Sibiu, prin Facultatea de Medicina, pe linie academica, medicala si financiara
Activitatea spitalului este structurata pe trei segmente: asistenta medicala, invatamant medical (universitar si postuniversitar) si cercetare stiintifica medicala.
In structura spitalului functioneaza Ambulatoriul integrat de specialitate, care asigurara asistenta medicala pacientilor din ambulator, Unitatea de Primire Urgente adulti, singura unitate de profil din judet care poate acoperi intreaga lista de afectiuni si le poate trata cu maxima eficacitate, laboratoare (analize medicale, radiologie si imagistica medicala, medicina nucleara, explorari functionale, reabilitare medicala, angiografie coronariana si periferica si implant stimulatoare cardiace) si doua farmacii cu circuit inchis.
Serviciile medicale sunt oferite in 42 sectii si compartimente clinice acoperind aproape integral specialitatile medico-chirurgicale (Anestezie-Terapie Intensiva, Cardiologie, Chirurgie generala, Chirurgie orala si maxilo-faciala, Chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva, Chirurgie vasculara, Dermatovenerologie, Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, Dializa peritoneala, Endocrinologie, Gastroenterologie, Hematologie, Medicina Interna, Medicina Muncii, Nefrologie, Neonatologie, Neurochirurgie, Neurologie, Obstetrica-Ginecologie, Oftalmologie, Oncologie, ORL, Ortopedie-Traumatologie, Reumatologie.
Medicina dentara ofera servicii moderne profilactice si curative prin cabinetul Ambulatoriului de stomatologie.
Cel de-al doilea segment de activitate, cel de invatamant este asigurat pentru Facultatea de Medicina, numerosi absolventi ai acesteia au avut oportunitatea de a-si incepe cariera in cadrul institutiei noastre, de aici pornind practic viitorul medicinii sibiene.
Activitatea de cercetare stiintifica medicala, cel de-al treilea segment de activitate principal, cunoaste o dezvoltare remarcabila in ultimii ani. Spitalul deruleaza un proiect finantat din fondul european de dezvoltare regionala "Centrul de cercetare invaziva si non-invaziva in domeniul patologiei vasculare la adult" si este de asemenea partener in proiecte de cercetare nationale, precum si in numeroase studii clinice internationale in domeniul medicamentului.
Pentru o mai buna intelegere a activitatii Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, in Tabelul 1, este prezentata o statistica cu numarul de pacienti ce au beneficiat de serviciile medicale oferite in cadrul acestuia.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiul privind unele modalitati de imbunatatire a finantarii Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu si de utilizare a resurselor financiare.pdf

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

1. Hotararea nr.89 privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare al Spitalului Clinic Judetea de Urgenta Sibiu, a Consiliului Judetean Sibiu, din data de 29 aprilie 2005
2. Plan de management "Strategia de dezvoltare a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu pentru perioada 2015-2018, realizat de Dr. Vasile Spinean, manager al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu
3. Raport de activitate al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, din data de 2014
4. Suport de curs "Management Financiar", Partea I realizata de Prof. univ. dr. Livia Ilie si Partea a II-a realizata de Lector dr. Vasile Motoc
5. http://www.scjs.ro/, accesat la data 22 ianuarie.2017


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!