Studiu privind stadiul implementării managementul eticii în cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui

Extras din referat Cum descarc?

Este dificil de conturat o situatie a managementului etic in Romania din cauza absentei datelor empirice. Cum sintagma ,,management etic" sau ,,managementul eticii" lipseste deseori de pe site-urile multor insitutii publice din Romania (in timp ce traducerea ei englezeasca apare de mii de ori), am putea banui ca aceasta noua ramura a managementului -  care integreaza preocuparile privind etica organizatiilor -  e de domeniul necunoscutului in tara noastra. 
Pentru a dezbate acesta problema existenta, am ales sa analizez stadiului implementarii managementului eticii din Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui. 
Pentru inceput trebuie clarificata notiunea de management eticii, ce presupune acesta notiune. Managementul eticii este ansamblul activitatilor si masurilor care urmaresc organizarea institutionala a eticii pentru crearea unor organizatii integre. Managementul eticii, ,,ca una dintre disciplinele managementului, se ocupa de elaborarea acelor instrumente de conducere care contribuie la dezvoltarea etica a unei organizatii precum si a acelor metode care pot fi utilizate spre a determina in ce directie ar trebui sa se dezvolte organizatiile. Managementul eticii presupune descrierea si analiza situatiei etice curente, determinarea situatiei dezirabile si decizia asupra masurilor care trebuie luate pentru a o atinge, in perfecta concordanta cu celelalte forme de management. Managementul eticii e rezultatul impregnarii tot mai vizibile a organizatiilor cu responsabilitate, privita insa nu ca un element de decor, ci ca o ,,conditie indispensabila a existentei lor". Iar o organizatie demonstreaza responsabilitate morala atunci cand isi subordoneaza interesele proprii interesului societatii. 
Cum poate fi implementata si promovata etica si integritatea intr-o organizatie/institutie, in cazul nostru Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui. In primul rand baza a fost, este si va fi teoria, asadar principalul document oficial dupa care se ghideaza in implementarea si promovarea eticii in spitale este Codul de Deontologie (Aprobat prin Hotararea Adunarii Generale Nationale a Colegiului Medicilor din Romania nr. 3/04.11.2016, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 981 din 07.12.2016 si intra in vigoare de la data de 06.01.2017). Fiecare spital are la randul sau un Cod de Coduita propriu formulat pe particularitatile fiecaruia, cum este si in cazul Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui. De asemenea, putem spune ca Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui indeplineste si criteriul transparentei, intrucat pe site-ul spitalului (http://www.sjuvaslui.ro/) se gasesc cu usurinta informatii despre acesta, unde bineinteles se regaseste si Codul de Conduita etica si profesionala al personallui contractual din cadrul spitalului judetean de urgenta Vaslui (http://www.sjuvaslui.ro/images/Cod%20de%20conduita%20etica%20si%20profesionala-1.pdf). 
Consider ca prin implementare acestui cod de conduita la nivelul Spitalului Judetean de Urgenta vine caun raspuns la recomandarile OECD privind crearea unei infrastructuri atice in sectorul publi si anume:
-ghideaza
-manageriaza
-controleaza


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu privind stadiul implementarii managementul eticii in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

https://www.cmr.ro/new/wp-content/uploads/2017/01/COD-DEONTOLOGIC.pdf
https://www.ccea.ro/situatia-managementului-etic-in-romania/
https://www.ccea.ro/wp-content/uploads/Managementul-eticii-%C3%AEn-organiza%C5%A3ii.pdf
http://www.sjuvaslui.ro/
http://www.sjuvaslui.ro/images/Cod%20de%20conduita%20etica%20si%20profesionala-1.pdf


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!