Studiu de Caz - Un Tanar Intreprinzator si Secretul unei Afaceri Online

Extras din referat Cum descarc?

"UN TANAR INTREPRINZATOR SI SECRETUL UNEI AFACERI ONLINE"
A.Prezentarea cazului 
O afacere pornita in urma unui anunt online a ajuns o companie care deserveste 500.000 de clienti si peste 10.000 de alte companii. Activitatea online a companiei Neogen a debutat cu un singur site, specializat in imobiliare.Pe parcurs, activitatea a fost extinsa, aparand portalul de recrutare BestJobs.ro, care s-a dovedit a ulterior a fi cea mai rentabila afacere a companiei. Neogen a crescut practic dupa o serie de achizitii si fuziuni.
Erou povestioarei noastre, este cel mai tanar absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucuresti ,mai exact al Facultatii de Relatii Internationale,avand doar 16 ani cand a absolvit liceul si a intrat pe bancile facultatii. La finalizarea liceului, avea o dorinta arzatoare sa plece cat mai departe de casa, fiind originar din satul Parlita, nu departe de orasul Balti, in Republica Moldova. 
La facultate s-a specializat in relatii internationale, dar diploma de licenta a fost in domeniul burselor de valori. De aici a plecat si prima lui slujba, dupa terminarea studiilor, pentru ca doi ani a lucrat ca broker la Bursa de Valori Bucuresti. La numai 23 de ani a devenit directorul unei firme de brokeraj la Bursa din Chisinau. Cu brokerajul a mers bine pana cand a pierdut 40.000 de dolari, din banii unui client cumparand actiuni Azomures, intr-o singura zi.
Dupa esecul de la bursa, a fost trimis la Targu Mures sa se ocupe de investitiile imobiliare ale firmei respective, aflandu-se pe o pozite de conducere. Terminase in mare parte restructurarea intreprinderii, avea un salariu bun si prea mult timp liber. Numai ca, la un moment dat, a vrut mai mult decat statutul de simplu angajat...
Si-a gasit partenerii de afaceri prin mica publicitate...
Si-a dat seama ca viitorul e legat de Internet. Vazuse ca in strainatate exista afaceri de succes in acest domeniu. Problema era ca nu prea stia el cu ce se "mananca" informatica. Dar n-a fost un obstacol de netrecut. A dat anunt la ziar ca vrea sa gaseasca specialisti in calculatoare, sa faca o firma. N-a durat mult si trei baieti - Andras Nagy, Zoltan Bodo si Robert Laszlo - tocmai din Targu Mures, i-au raspuns. Ei sunt si azi partenerii lui Calin in afacerea construita cu zece ani in urma. 
Istoria "Neogen" incepe cu anul 2000, perioada in care Calin Fusu se afla la Targu Mures si conducea o societate de retail in alimentatie publica. Avea un salariu foarte bun si prea mult timp liber, pe care a inceput sa-l "investeasca" in rasfoitul presei americane pe internet.
Firma a pornit ca un Internet Cafe inTargu Mures. Investitia initiala a fost circa 5.000 de dolari, cu care a infiintat firma, a cumparat calculatoare si a platit chiria. Primul moment de descurajarea a fost in primele luni de functionare ale firmei lucrurile mergeau foarte prost. Nu aveau incasari si, desi erau si actionari si salariati, nu vedeau nici un ban. Atunci s-a discutat daca sa mai continue sau nu. Nu s-au dat batuti.
La inceput, compania se numea "RoGenerator" si se ocupa mai mult de realizarea paginilor web si de furnizarea solutiilor e-business. In septembrie 2000, "RoGenerator" lanseaza primul portal imobiliar din Romania - www.ecasa.ro. Peste un an, alt portal al companiei, "BestJobs.ro", primeste confirmarea pentru cel mai bun site de joburi din tara.
Cea mai mare satisfactie a avut-o cam la un an si jumatate de la deschiderea firmei, cand a avut primele incasari. Abia lansase BestJobs.ro si totul era gratuit. La un moment dat, a introdus o oferta: anunturi nelimitate cu 100 de dolari/an. Si a vandut vreo 10 astfel de pachete. Toti topaiau de bucurie, pentru ca ajusesera sa castige 1.000 de dolari, dupa un an si jumatate de munca...
In fiecare zi avem de invatat o lectie...
La inceput, nu stia nimic din ce inseamna administrarea unei baze date, a unui site, sau de ce nu, a unei echipe. A citit foarte mult - documente pe care le gasea pe Internet si a aplicat ce i se parea mai bun aproape imediat. La fel, a invatat si din propriile greseli. Acum poate afirma ca este firma cu cel mai mult know-how despre ce inseamna sa faci afaceri pe Internet.
In iulie 2003, "RoGenerator" si-a schimbat denumirea in "Neogen". Calin preciza la acel moment ca "schimbarea numelui firmei vine ca o confirmare a faptului ca ne concentram exclusiv pe piata de comert electronic si de recrutare on-line in Romania. "Neogen" inseamna noua generatie. Atat serviciile oferite de noi, cat si clientii care apeleaza la ele, fac parte pe deplin din "secolul digital". Planurile de viitor ale omului de afaceri de la Parlita inseamna extinderea regionala a businessului. 
Site-ul a ajuns intre timp o afacere serioasa, chiar daca nu i-a facut pe fondatori milionari peste noapte. Compania a reusit in ultimii ani sa isi tripleze an de an incasarile, iar rata de profitabilitate in Internet este maxima, pentru ca toate cheltuielile sunt reduse.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu de Caz - Un Tanar Intreprinzator si Secretul unei Afaceri Online.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!