Studiu de Caz la SC Tehninvest SRL

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 4709
Mărime: 26.19KB (arhivat)
Publicat de: Avram Boca
Puncte necesare: 6

Extras din referat

S.C. TEHNINVEST SRL BUCUREŞTI a fost înfiinţată in anul 1996 în prezent funcţionând în baza Legii 30/1990 privind Societăţile Comerciale. De atunci societatea a desfăşurat numai activitate de producţie şi comercializare de mobilier, începând cu produse simple – uşi, ferestre, tocărie – ajungând să realizeze astăzi cele mai complicate elemente de mobilier. TEHNINVEST este o reţea de magazine specializate în vânzarea de mobilier, destinate consumatorilor care doresc produse de calitate europeana la preturi accesibile. Oferta sa include mobilier de living, dinning si dormitor, bucătari. Produsele Office reunesc game de mobilier operaţional, directorial şi special (bancar, comercial, şcolar, etc.), canapele, scaune şi fotolii de birou. Reţeaua TEHNINVEST cuprinde 12 magazine în Bucureşti, Ploieşti, Braşov, Timişoara, Cluj, Constanţa, Baia Mare, Târgu Mureş, Călăraşi, Bacău. Societatea execută orice fel de produse pe bază de comandă sau contract, adaptându-se tuturor cerinţelor clienţilor

Firma S.C. TEHNINVEST SRL are un numar de 56 de angajati Datorită evolutiei firmei , a dimensiunii acesteia dar si a pozitiei care o ocupa , angajatilor li s-au oferit un mediu modern de lucru iar relatia dintre manageri si angajati este din ce in ce mai credibila, acestia stiind modul prin care sa motiveze angajatii si sa ii faca sa creada cat mai mult in munca lor.

In mod sigur, un angajat nou venit va tine cont de aspectul firmei, de modul de lucru, de echipamente dar si de evolutia si istoricul acesteia, daca veniturile firmei au fost constante sau in crestere, pentru a sti daca locul de munca este si va fi un loc sigur din acest punct de vedere

Atat un nou angajat cat si cei vechi, ar avea o oarecare temeritate daca evolutia firmei nu ar fi fost favorabila la fel cum si aceasta criza, din ziua de azi, pune semnul intrebarii atat la nivelul firmei cat si la nivelul tuturor angajatilor, in sensul ca , nici un angajat nu mai este sigur pe locul de munca actual sau nou si va trebui sa isi asume riscul in ceea ce priveste acest lucru.

In cadrul firmei TEHNINVEST angajatii isi presteaza munca pe baza de contract de munca. La nivelul firmei exista un Regulament de ordine interioara in care sunt prevazute atat obligatiile cat si drepturile angajatilor fata de firma, iar respectarea acestora devine obligatoriu.

In contractul de munca sunt specificate atat drepturile cat si obligatiile angajatului fata de munca sa pe care o depune, dar si drepturile si obligatiile angajatorului.

In cadrul acestei firme un angajat poate presta munca cu o norma de 8 ore , respectiv 12 ore , depinzand de functia pe care o indeplineste in cadrul firmei.

Angajatii sunt platiti in functie de orele de munca ci nu la norma, avand un max de ore pe saptamana de 40 , iar pe luna 224 de ore Au o pauza de masa de 30 de minute la un program de 8 ore ,respectiv o pauza de 1 ora la un program de 12 ore si in cazul lucrului peste program , acestia sunt platiti pe ora suplimentara.

Angajatii benefeciaza de un concediu de 21 de zile pe an, care si-l pot lua oricand necesita acestia.

Fiecare angajat dispune din momentul semnarii contractului, de carte de munca prin care el este asigurat ca primeste un salariu, plateste contributiile la asigurarile sociale, sanatate si fondul de somaj dispunand in urma acestor plati de ajutor in functie de nevoi, si ulterior de pensie in functie de vechimea in munca.

Fiecare angajat are reguli stricte, conform fisei postului pe care trebuie sa si le insuseasca.

In cadrul SC TEHNINVEST SRL exista la nivelul fiecarui departament un manager care isi coordoaneaza echipa. Acestia trebuie sa respecte deciziile acestuia si trebuie sa ii raporteze de fiecare data atat problemele cat si rezultatele muncii lor.

La nivelul firmei exista un sistem de pontaj , prin care se tine evidenta prezentei fiecarui angajat la munca. Un angajat, la intrarea in tura trebuie sa se ponteze, la fel si la intrarea in pauza si iesirea din pauza , dar si la iesirea din tura, astfel firma putem spune ca isi controleaza foarte bine angajatii.

La nivelul acestei firme, datorita faptului ca unele persoane lucreaza 8 ore iar altele 12 ore putea spune ca managerii au organizat foarte bine modul de lucru. Astfel, un angajat care lucreaza 8 ore si la jumatatea programului este obligat sa ia o pauza de 30 de minute, timp in care acesta se poate relaxa sau manca in sala de mese sau cantina firmei , special amenajata.

Putem spune ca in cadrul unei firme , daca managerii nu isi respecta obligatiile atunci nu isi vor respecta nici angajatii obligatiile. Astfel, putem spune ca in aceasta firma managerii isi mentin respectul fata de angajati si tin foarte mult cont de principiul demnitatii umane prin care fiecare om trebuie respectat.

Angajatii beneficiaza fiecare, in functie de postul de lucru, de o fisa a postului unde i se specifica clar ce prevede postul si ce obligatii are cu privire la munca sa.

Ei sunt de parere ca managerii isi respecta obligatiile fata de ei, le plateste o recompensa care ii motiveaza, de altfel, le organizeaza foarte bine timpul de lucru si norma de munca astfel incat toti sa fie multumiti si ii motiveaza si din punct de vedere al relatiei manager-angajat.

Unul dintre principii este acela ca resursa umana, respectiv angajatul reprezinta cea mai importanta resursa din cadrul firmei pentru ca fara aceasta resursa nu poate exista absolute nimic.

Managerii sunt constienti ca daca nu ii motiveaza pe angajati din toate punctele de vedere, nu vor avea nici calitate la produse dar nici rapiditate la comenzi, un lucru de care au foarte mare nevoie pentru ca firma trebuie sa isi arate seriozitatea fata de clienti iar acest lucru este posibil doar prin angajati

Exista si principii indirecte la nivelul firmei si anume: angajatii nu sunt lasati sa fumeze decat in spatiul special amenajat, la fel si cu mancarea. Nu pot avea telefonul cu ei, si-l vor lasa intr-un vestiar si sunt obligati sa poarte uniformele firmei si le este interzis sa lucreze fara manusi.

In cadrul firmei, angajatilor noi din categoria muncitori li se ofera prilejul de a face cursuri pentru muncitori necalificati in vederea perfectionarii sau insusirii mai bune a cunostintelor.

La nivelul intregii firme se face un curs de protectia muncii pentru ca fiecare angajat sa stie sa isi asume riscurile

La nivelul managementului se face o pregatire continua daca se cere acest lucru in functie de situatiile zilnice.Firma TEHNINVEST are ca slogan “ Prin implicare si munca in echipa rezulta si calitate si cantitate!” Acest slogan exista in mintea fiecarui angajat, pentru ca este contient ca fara echipa nu pot realiza un produs si, la fel , fara echipa, daruire si implicare nu va rezulta calitate.

Preview document

Studiu de Caz la SC Tehninvest SRL - Pagina 1
Studiu de Caz la SC Tehninvest SRL - Pagina 2
Studiu de Caz la SC Tehninvest SRL - Pagina 3
Studiu de Caz la SC Tehninvest SRL - Pagina 4
Studiu de Caz la SC Tehninvest SRL - Pagina 5
Studiu de Caz la SC Tehninvest SRL - Pagina 6
Studiu de Caz la SC Tehninvest SRL - Pagina 7
Studiu de Caz la SC Tehninvest SRL - Pagina 8
Studiu de Caz la SC Tehninvest SRL - Pagina 9
Studiu de Caz la SC Tehninvest SRL - Pagina 10
Studiu de Caz la SC Tehninvest SRL - Pagina 11
Studiu de Caz la SC Tehninvest SRL - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Studiu de Caz la SC Tehninvest SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Analiza Swot SC Apidava SRL

I. Prezentarea societăţii comerciale S.C. Apidava S.R.L. a fost înfiinţată în 1992, iar obiectul de activitate este producerea, prelucrarea şi...

Managemnetul Resurselor Umane

FUNCTIUNEA SI SFERA DE CUPRINDERE A MANAGEMENTULUI RESURSELOR UMANE; ROLUL SI IMPORTANTA MANAGEMENTULUI RESURSELOR UMANE În dezvoltarea fiecarei...

Managementul Resurselor Umane

CURS I INTRODUCERE IN MANAGEMENTUL RESURSELOR UMANE 1.1. Rolul şi particularităţile resurselor umane în cadrul organizaţiei Dezvoltarea teoriei...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Managementul resurselor umane - recrutarea și selecția resurselor umane

CAPITOLUL 1 RECRUTAREA ŞI SELECŢIA PERSONALULUI 1. CE ESTE ACTIVITATEA DE RECRUTARE DE PERSONAL? În firma dvs. pot interveni, Ia un moment dat,...

Ai nevoie de altceva?