Structura organizatorica - studiu de caz Hotel Tolea

Cuprins referat Cum descarc?

INTRODUCERE 4
CAPITOLUL I 5
NOTIUNI TEORETICE DESPRE STRUCTURA ORGANIZATORICA A INTREPRINDERII 5
CAPITOLUL II 9
STUDIU DE CAZ - HOTEL TOLEA 9
Structura organizatorica pentru SC .TOLEA. SA 10
BIBLIORAFIE 16


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Prin structura organizatorica se intelege ansamblul persoanelor cu functii de conducere si a compartimentelor de munca tehnice, economice si administrative, modul cum sunt acestea constituite si grupate precum si legaturile ce se stabilesc intre ele in vederea functionarii normale a intreprinderii. Pentru impartirea unei organizatii in grupuri sau unitati de munca, trebuie sa se tina cont de faptul ca este importanta gruparea oamenilor in asa fel incat sa fie asigurate comunicarea, coordonarea si cooperarea dintre oameni si impartasirea unor obiective si resurse comune.Indeplinirea de catre o intreprindere a obiectivelor stabilite in conditii cat mai eficiente necesita in primul rand o conducere cat mai competenta si un cadru organizatoric rational care se realizeaza prin elaborarea structurii sale organizatorice.Structura organizatorica trebuie efectuata in vederea asigurarii cadrului organizatoric pentru atingerea obiectivelor intreprinderii in conditii cat mai eficiente, cu mai multa usurinta. A concepe o structura organizatorica eficace nu este o activitate manageriala simpla. Pentru a face ca structurile organizatorice sa corespunda situatiilor concrete sunt de rezolvat multe probleme, incluzand atat definirea genurilor de posturi ce trebuie acoperite, cat si gasirea oamenilor potriviti sa faca acest lucru. Modul de selectare a personalului este stabilit de catre conducerea intreprinderii care hotaraste metodele prin care isi va alege angajatii. Sistemul organizational trebuie sa realizeze obiectivele stabilite in conditiile minimizarii costului economic si social, contribuind astfel la armonizarea intereselor individuale si de grup. Functionalitatea structurii organizatorice este conditionata atat de factori endogeni cat si de factori exogeni firmei, analiza acestora constituind o rezerva nelimitata in cresterea eficientei managementului firmei. In categoria factorilor endogeni se situeaza de regula cei 4 P, si anume: produsul, pretul, plasarea si promovarea. In categoria factorilor exogeni se situeaza acei factori asupra carora firma poate exercita un control mai redus si care sunt caracterizati prin eterogenitate;intre acesti factori putem include:cererea de produse, practicile comerciale, concurenta,conjunctura, cultura, tehnologia, legislatia etc
CAPITOLUL I
NOTIUNI TEORETICE DESPRE STRUCTURA ORGANIZATORICA A INTREPRINDERII 
Structura intreprinderii , componenta a structurii generale a firmei, reflecta "anatomia intreprinderii"; modul de concepere, detaliere si implementare a acesteia influenteaza nemijlocit activitatile impuse de realizarea obiectivelor intreprinderii. 
Structura organizatorica reprezinta ansamblul persoanelor, subdiviziunilor organizatorice (directii, compartimente) si relatiile acestora orientate spre realizarea obiectivelor prestabilite ale intreprinderii.
Partile componente ale unei structuri organizatorice sunt :
1) Varful strategic- este o component esentiala a structurii organizatorice ce cuprinde managerii de la nivelul ierarhic superior:presedintele, directorul general, cnsiliul de administratie si comitetul de directive.
2) Centru operational- este compus din membrii organizatiei- operatorii- a caror munca este direct legata de producerea si comerializarea bunurilor si serviciilor.
3) Linia ierarhica este formata din cadre situate intre varful strategic si centrul operational si care asigura legatura dintre acestia.
4) Tehnostructura cuprinde analisti care actioneaza asupra muncii altora fara insa a interveni direct pe fluxul de productie.
5) Suportul logistic - este vorba de persoane care fac parte din compartimente specializate dincolo de fluxul de munca si care au sarcina de a furniza servicii indirecte.
Linia ierarhica
In anslamblul ei structura organzatorica are doua mari parti:
o Structura functionala (de conducere)
o Structura operationala (de productie, conceptie)


Fisiere in arhiva (1):

  • Structura organizatorica - studiu de caz Hotel Tolea.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1) Anisoara Duica, MANAGEMENT, Ed. Blibiotheca, 2008
2) Anisoara Duica, Gabriel Croitoru, Ion Stegaroiu, Paraschiv Vagu, PERFECIONAREA MANGEMENTULUI, Ed. Blibliotheca, 2014
3) www.wikipedia.ro
4) www.hoteltolea.ro


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!