Strategii de motivare a echipelor de salariati multiculturale

Extras din referat Cum descarc?

Motivatia
Procesul de management, avand in vedere natura sarcinilor implicate in desfasurarea lui si in modul de realizare, se poate partaja in 5 functii:
previziunea
organizarea
coordonarea
antrenarea
evaluare -  control
Functia de antrenare incorporeaza ansamblul proceselor de munca prin care se determina personalul firmei sa contribuie la stabilirea si realizarea obiectivelor planificate, pe baza luarii in considerare a factorilor care il motiveaza.
Fundamentul antrenarii il reprezinta motivarea, ce rezida in corelarea satisfacerii necesitatii si intereselor personalului cu realizarea obiectivelor si sarcinilor atribuite.
Utilizarea recompenselor banesti
Asigurarea echitatii pentru a motiva salariatii
Un principiu de baza al managementului resurselor umane este echitarea. Angajatii asteapta ca ceea ce ei dau organizatiei sa fie echivalent cu ceea ce ei vor primi de la aceasta.
Teoria echitarii este o teorie motivationala care explica modul in care angajatii raspund situatiilor in care ei simt ca au fost rasplatiti mai putin -  sau mai mult -  pentru ceea ce ei au realizat.
In randul angajatilor pot aparea sentimente de inechitate datorita mai multor motive, in special al salarizarii. Faptul ca inechitatea poate conduce la probleme de productivitate pentru organizatie este marele motiv pentru care profesionistii ce se ocupa cu resurselor umane trebuie sa se consacre perceptiei inechitatii si corectitudinii, dincolo de planurile clasice de compensare.
Tehnici manageriale utilizate in scopul asigurarii echitatii la locul de munca


Fisiere in arhiva (1):

  • Strategii de motivare a echipelor de salariati multiculturale.pptx

Bibliografie

www.actrus.ro
economiedepiata.blogspot.com


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!