Strategia de internationalizare a companiei ENDESA

Extras din referat Cum descarc?

Endesa este cea mai mare companie de electricitate din Spania si prima companie privata de energie electrica in Iberoamerica. Ea are, de asemenea, o prezenta in crestere pe piata spaniola de gaze naturale, dispune de un nivel semnificativ de dezvoltare in domeniul energiei regenerabile.
Endesa a inceput internationalizarea afacerilor sale in 1992, atat din motive interne - nevoia de a depasi piata interna, un flux major de lichiditati si o dimensiune economica, care facilita disponibilitatea resurselor -, cat si externe, printre care trebuie incluse necesitatea de a cauta piete in tarile mai putin dezvoltate, proliferarea initiativelor de liberalizare si de dereglementare, si, in general, fenomenul de globalizare la nivel international. A fost inceputul unei internationalizari a afacerilor in crestere care a condus, mai tarziu, la operarea in afara Spaniei, prin companiile participante, la un total de zece tari de pe trei continente: Italia, Franta, Portugalia, Chile, Peru, Argentina, Columbia, Brazilia, Republica Dominicana si Maroc. Practic aproape jumatate din activele sale se gasesc in afara Spaniei. Scopul companiei pentru urmatorii cinci ani este de a consolida si intari pozitiile sale in America Latina si Europa.


Fisiere in arhiva (1):

  • Strategia de internationalizare a companiei ENDESA.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!