Stilurile Manageriale

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Stilul practicat de un manager reflecta modul in care acesta isi exercita atributiile care ii revin, rolul pe care il are in asigurarea manifestarii functiilor managementului, natura comportamentului sau. Fiecare manager are stilul sau personal care nu este transmisibil, dar se modifica de la o perioada la alta, atat in functie de angajare personala fata de rezultatele unitatii si prin aceasta, de propriile interese, cat si de modul de cooperare cu componentii grupului pe care-l coordoneaza sub toate aspectele relatiilor interumane.

Stilul de management poate fi definit prin totalitatea particularitatilor caracteristice activitatii managerului, a modalitatilor specifice de a gandi, de a se comporta si actiona, felul in care acesta intervine in activitatea subordonatilor, capacitatea lui de a se adapta la diferitele situatii, utilizand metode si tehnici potrivite.

Determinarea stilului de management implica luarea in considerare a unui ansamblu de factori care conditioneaza activitatea managerului si modul specific de actiune, dintre care amintim: sistemul de management practicat in unitate; personalitatea si modul de a actiona al managerului, potentialul si personalitatea subordonatilor; sistemul motivational practicat in unitate, etc.

Un rol deosebit il are stilulde conducere, care este:" modul personal, specific de a gandi, de a actiona si de a se comporta... un sistem de modalitati de actiuni cu scop bine determinat... de interventie in activitatea celor condusi prin influentarea lor activa" (E. Mihuleac).

Pentru a fi eficace, personalul de secretariat trebuie sa aiba:

- pregatirea profesionala de specialitate;

- o buna rezistenta fizica si nervoasa;

- calitati fizice, intelectuale, morale si umane indispensabile (aspect placut, inteligenta, memorie buna, constiinciozitate, spirit de disciplina, loialitate, devotament, asociabilitate, tact, modestie etc.).

Bibliografie:

Management - Prof.univ.dr.Toader MOGA, Prof.univ.dr.Radu VOICU, Lect.univ.drd.

Carmen Valentina RADULESCU

Managementul firmei - Prof.univ.dr.Emilian RADU

Management public - Conf.univ.dr.Armenia ANDRONICEANU

Management - Prof.univ.dr.Ioan URSACHI

The Ethics of Management, IRWIN, Illinois, 1987

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Stilurile Manageriale.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
3 175 cuvinte
Nr caractere:
18 716 caractere
Marime:
23.21KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Management
Tag-uri:
manageri, organizare, pregatire profesionala
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Profesorului:
Popescu Marius
Sus!