Stiluri de Comunicare

Cuprins referat Cum descarc?

1. Introducere.
2. Ce este un conflict?
3. Cauzele conflictului.
4. Ce este negocierea?
5. Ce reprezinta stilul de negociere?
6. Stilurile de negociere.
7. Stiluri de negociere personale.
8. Stiluri de negociere colective.
9. Concluzii.
10. Bibliografia.


Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Tema centrala a acestui referat se bazeaza pe stilurile ne negociere intr-un conflict. Mi-am ales aceasta tema, pentru ca mi s-a parut o tema destul de interesanta pentru viata de toate zilele si pentru ca am vrut sa cunosc mai multe despre stilurile de negociere, ajutandu-ma pe viitor sa stiu cum sa rezolv pe cale amiabila cu ajutorul stilurilor de negociete orice conflict. 
Studiul argumenteaza ca conflictul este o trasatura normala si inevitabila a activitatii umane, ceea ce nu inseamna ca dezastruasele consecinte ce pot rezulta din abordarea necorespunzatoare a conflictului sunt enevitabile sau dezirabile - ci dimpotriva. Nu prezenta conflictului in sine determina rezultatul oricarei situatii de conflict, ci alti factori. 
Un obiectiv cheie al studiului este negocierea,care reprezinta un domeniu al cunoasterii si efortului ce se concentreaza asupra castigarii bunavointei unor oameni de la care ne dorim ceva anume. Ne dorim o multime de lucruri: prestigiu, libertate, bani, dreptate, statut social, iubire, siguranta si recunoasterea din partea celorlalti. Unii oameni stiu mai bine cum sa obtina ceea ce-si doresc, altii mai putin,deaceea in urmatoarele randuri voi analiza totul despre negociere si stilurile sale pentru a deveni un bun negociator. Intentia mea este de a pune in lumina contributiile diferitilor autori in problematica imbunatatirii performantelor umane, in domenii relevante pentru rezolvarea eficienta a conflictului si anume : Ana Stoica-Constantin, Andriana Tepelea, Constanta Aurelia Chitiba, Herb Cohen, Ioana-Claudia Lazar, Jay Conrad Levinson si Jean- M.Hiltrop si Sheila Udall.
1.Ce este un conflict?
Conflictul este un concept complex, multidimensional. Unii autori au definit conflictul ca fiind '' un fenomen social contextual determinat de ciocnirea dintre interesele, conceptele si nevoile unor persoane sau grupuri atunci cand acestea intra in contact si au obiective diferite sau aparent diferite.'' Conflictul nu este un eveniment,o intamplare, ci un proces. Originea lui se afla in anumite nevoi care daca sunt satisfacute, multumita lipsei de contradictii sau a relatiilor de cooperare nu genereaza o problema. Problema apare in momentul in care aceste nevoi intalnesc altele antagonice. Neconfruntand sau nerelozvand aceste probleme, dinamica conflictului de declanseaza, introducand noi elemente : 
Figura 1 Elementele conflictului 
2.Cauzele conflictelor 
Cea mai mare parte a conflictelor se nasc din competitia indivizilor fie pentru putere fie pentru influenta. Infruntarea pentru a castiga ''teren'' genereaza conflicte. O alta cauza este concurenta pentru resurse. Dorinta de a avea mai mult, mai bun, mai modern este scanteia care aprinde conflictul. In fine, si in conditia unei impartiri echitabile de zone de influenta sau a resurselor, faptul ca in viata de zi cu zi activitatea este compartimentala si o schimbare intr-un compartiment depinde de incheierea altor activitati, in alt compartiment poate isca conflicte ; compartimentarea este deci o alta sursa de conflict.


Fisiere in arhiva (1):

  • Stiluri de Comunicare.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!