Stagiu de Practică SC Rolex SRL - Suceava

Referat
8/10 (5 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 27 în total
Cuvinte : 5474
Mărime: 1.89MB (arhivat)
Publicat de: Marian Toma
Puncte necesare: 8
studiu de practica Sectia Administrarea Afacerilor

Cuprins

  1. Prezentare generală 2
  2. Stagiu de practică 6
  3. Probleme decizionale 6
  4. Probleme de cercetare 7
  5. Metoda de cercetare 7
  6. Instrument 7
  7. Caracteristici ale clienţilor 13
  8. Limitele cercetării 21
  9. Concluzii şi recomandări 22
  10. Anexa 1 26

Extras din referat

PREZENTARE GENERALĂ

Societatea a fost înfiinţată în 1991 având ca obiect principal de activitate service-auto, atelier vulcanizare, staţie de spălat şi întreţinere a autovehiculelor, comerţ cu anvelope şi piese de schimb noi şi second - hand import Germania, alimentaţie publică.

Firma are sediul în Suceava, pe strada Cernăuţi, nr. 112 B, este înregistrată la Camera de Comerţ şi Industrie sub nr. J33/615/1991, având Codul Unic de Înregistrare RO 716388 şi este autorizată RAR nr. 999/15.02.02.

În prezent, societatea deţine un teren în suprafaţă de 5605 mp situat pe E 85, cu o construcţie de 720 mp din care: hală pentru service auto – 530 mp , clădire administrativă – 200 mp , magazin de piese auto - 50 mp , bufet-terasă, parcare, cabină de vopsit pentru autocamioane (stand vopsele pe calculator) – 82,5 mp, spaţiu pentru banc pompe injecţie, atelier pentru confecţionat furtunuri hidraulice.

Hala este prevăzută cu două canale de vizitare , având dimensiunile 8,5x1,05 m, respectiv 11,5x1,05 m, conform standardelor pentru toate tipurile de autovehicule şi toate utilităţile necesare.

De la un mic atelier auto la o firmă care oferă servicii complexe

Firma a pornit în anul 1991 ca un mic atelier auto cu trei angajaţi, care oferea servicii de reparaţii auto. Pe parcursul anilor, firma s-a dezvoltat, acoperind în prezent o gama largă de servicii: service auto, vulcanizare, vopsitorie şi tinichigerie, spălătorie auto, comerţ cu piese de schimb originale pentru toate tipurile de autovehicule, comercializare de anvelope noi şi second - hand import Germania şi servicii de alimentaţie publică. În prezent, hala care deserveşte service-ul poate primi pentru reparaţii zece maşini simultan.

Astfel, în anul 1994, s-a deschis o spălătorie auto, în incinta societăţii, ce este aliniată la standardele europene în domeniu. Astăzi, se folosesc substanţe ecologice în spălarea automobilelor, spume şi detergenţi care asigură calitatea serviciului şi satisfacţia clienţilor. Având o capacitate de 10 maşini pe oră, spălătoria oferă un flux rapid al clienţilor, fără a se produce timpi mari de aşteptare.

Vopsitoria a fost inaugurată în anul 2000, fiind dotată cu o cameră de vopsire, o cameră de uscare şi o instalaţie de amestecare a vopselelor asistată de calculator. Datorită tehnologiei avansate, timpul de vopsire este redus considerabil, iar gama de culori oferită este foarte variată.

Pentru a asigura un contact reuşit cu clienţii, în anul 2002 a fost amenajat un bufet ce stă la dispoziţia acestora pe parcursul efectuării reparaţiilor. Se pot servi mâncăruri calde, băuturi alcoolice şi non-alcoolice, bufetul având o capacitate de 50 de locuri (interior şi terasă) şi acoperind nevoile firmei.

Astfel, SC ROLEX SRL are angajat personal calificat : doi ingineri, un maistru auto, cincisprezece mecanici , doi electricieni , un strungar , doi sudori-tinichigii, doi vopsitori, un forjor (pentru service auto), cinci persoane pentru bufet (două chelneriţe, doi bucătari, un barman) şi zece persoane pentru vulcanizare şi spălătorie auto.

În anul 2006, firma S.C. Rolex S.R.L., Suceava, a devenit dealer IVECO şi astfel s-a dezvoltat un departament de vânzări atât de piese originale cât şi de maşini marca IVECO.

Dezvoltarea firmei este evidentă, atât prin mărirea gamei de servicii, cât şi prin cifra de afaceri în continuă creştere.

Datorită gamei variate de servicii, calităţii acestora, facilităţilor oferite pentru cei care apelează la serviciile societăţii, se poate afirma că SC ROLEX SRL este o firmă orientată spre client şi satisfacţia acestuia.

De la prestări servicii pentru automobile autohtone la servicii pentru toate tipurile de automobile

Firma SC ROLEX SRL a început cu servicii doar pentru modelele de autovehicule autohtone, din cauza faptului că întreţinerea acestora nu necesită utilaje şi scule performante. O dată cu dezvoltarea societăţii, achiziţionarea de scule şi dispozitive performante, asistate de calculator, efectuarea de stadii de pregătire a mecanicilor angajaţi, s-au pus la dispoziţia clienţilor servicii pentru toate modelele şi tipurile de autovehicule.

Garanţia pentru manoperă, în cazul urmării sfaturilor mecanicilor, este de 90 de zile, fiecare mecanic răspunzând pentru lucrarea făcută. Aparatura performantă şi piesele de schimb originale oferă premisa unor servicii de calitate apreciate de către clienţii firmei.

Preview document

Stagiu de Practică SC Rolex SRL - Suceava - Pagina 1
Stagiu de Practică SC Rolex SRL - Suceava - Pagina 2
Stagiu de Practică SC Rolex SRL - Suceava - Pagina 3
Stagiu de Practică SC Rolex SRL - Suceava - Pagina 4
Stagiu de Practică SC Rolex SRL - Suceava - Pagina 5
Stagiu de Practică SC Rolex SRL - Suceava - Pagina 6
Stagiu de Practică SC Rolex SRL - Suceava - Pagina 7
Stagiu de Practică SC Rolex SRL - Suceava - Pagina 8
Stagiu de Practică SC Rolex SRL - Suceava - Pagina 9
Stagiu de Practică SC Rolex SRL - Suceava - Pagina 10
Stagiu de Practică SC Rolex SRL - Suceava - Pagina 11
Stagiu de Practică SC Rolex SRL - Suceava - Pagina 12
Stagiu de Practică SC Rolex SRL - Suceava - Pagina 13
Stagiu de Practică SC Rolex SRL - Suceava - Pagina 14
Stagiu de Practică SC Rolex SRL - Suceava - Pagina 15
Stagiu de Practică SC Rolex SRL - Suceava - Pagina 16
Stagiu de Practică SC Rolex SRL - Suceava - Pagina 17
Stagiu de Practică SC Rolex SRL - Suceava - Pagina 18
Stagiu de Practică SC Rolex SRL - Suceava - Pagina 19
Stagiu de Practică SC Rolex SRL - Suceava - Pagina 20
Stagiu de Practică SC Rolex SRL - Suceava - Pagina 21
Stagiu de Practică SC Rolex SRL - Suceava - Pagina 22
Stagiu de Practică SC Rolex SRL - Suceava - Pagina 23
Stagiu de Practică SC Rolex SRL - Suceava - Pagina 24
Stagiu de Practică SC Rolex SRL - Suceava - Pagina 25
Stagiu de Practică SC Rolex SRL - Suceava - Pagina 26
Stagiu de Practică SC Rolex SRL - Suceava - Pagina 27

Conținut arhivă zip

  • Stagiu de Practica SC Rolex SRL - Suceava.doc

Alții au mai descărcat și

Creativitatea și Inovarea

CAP. 1 CONSIDERAŢII GENERALE PRIVIND CREATIVITATEA ŞI INOVAREA “Trăim în mijlocul unei Uniuni Europene care vibrează de o bogată diversitate şi...

Calculația costurilor într-o organizație industrială la SC Agrofarine SRL

Introducere În abordarea problematicii din această lucrare pot spune că am pornit de la câteva informaţii: - există posibilitatea de îmbunătăţire...

Studiu de fezabilitate privind înființarea societății - Best Auto Service

I. Descrierea generala a afacerii - Descrierea generala a afacerii in care se doreste sa se intre Decizia privind infiintarea unui nou service...

Proiect practică - SC Petrom SA

Sinteză Petrom este cea mai importantă companie de petrol si gaze din Europa de Sud-Est. Un actor de succes cu profit sustinut în explorare si...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Raport de Practică Privind Activitatea Desfășurată în Calitate de Asistent Manager la SC Lider CMC SRL Suceava

1. PREZENTARE GENERALĂ A STAGIULUI DE PRACTICĂ 1.1.Obiectivele stagiului de practică: - înţelegerea şi punerea în practică a conceptelor şi...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?