Specificul comunicarii in administratia publica locala

Cuprins referat Cum descarc?

INTRODUCERE 3
II. COMUNICAREA IN PRIMARIA COMUNEI RADUCANENI 4
II.1. Prezentarea primariei comunei Raducaneni,jud. Iasi 4
II.2. Forme de comunicare in primaria comunei Raducaneni, jud. Iasi 6
II.3. Modalitati de organizare a activitatii in cadrul primariei Raducaneni 11
II.4. Comunicarea primariei Raducaneni cu cetatenii 19
III. Concluzii 20
Bibliografie: 21


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Omniprezenta, totodata fascinanta, comunicarea este o dimensiune fundamentala a existentei si dezvoltarii umane inca din cele mai vechi timpuri, o caracteristica a fiintei umane. Comunicarea a fost mereu un subiect de cercetare intens studiat si imbogatit pe parcursul timpului.
De aceea, am incercat sa arat in aceasta lucrare, din punctul meu de vedere, ceea ce inseamna organizatia si comunicarea in administratia publica locala, indeosebi in Primaria Raducaneni. Am realizat o mica trecere prin instrumentarul si procedeele comunicarii, in special prin metodologia de lucru a primariei.
Comunicarea nu trebuie sa fie responsabilitatea unui compartiment, ci un instrument pe care fiecare angajat al administratiei publice locale il foloseste zilnic in interactiunea cu ceilalti angajati si cetatenii. Comunicarea este asociata unei functii a managementului si potrivit acestei idei un bun manager nu poate sa isi legitimeze actiunile si deciziile fara a utiliza comunicarea ca instrument de interactiune intre el si ceilalti. O administratie publica locala moderna doreste dezvoltarea procesului de comunicare. Comunicare trebuie sa fie transparenta si este necesar un management eficient..
Am incercat sa evidentiez principalele aspecte teoretice si practice in cadrul institutiei unde lucrez, Primaria Raducaneni. 
Raporturile dintre primarii si cetateni au devenit frecvente. Asteptarile tot mai mari ale cetatenilor de la administratia publica locala, aparitia unor tehnologii noi, presiunile financiare au devenit factori ai schimbarii. Cetatenii sunt din ce in ce mai exigenti fata de masurile ce se iau in administratia publica, iar asteptarile lor in ceea ce privesc serviciile oferite sunt din ce in ce mai dificil de satisfacut.
Concluzia finala arata ca etapele comunicarii si cunoasterea metodologiei de comunicare este esentiala in orice institutie, pentru ca este necesara construirea unui climat organizational linistit, cat si stabilirea unei bune relationari cu publicul tinta, cu care intra in contact prin natura activitatii sale.
II. COMUNICAREA IN PRIMARIA COMUNEI RADUCANENI
II.1. Prezentarea primariei comunei Raducaneni,jud. Iasi
Primaria este o institutie publica cu activitate permanenta ce duce la indeplinirea efectiva a hotararilor consiliului local si solutioneaza problemele concrete ale colectivitatii locale. Potrivit articolului 53 al Legii administratiei publice locale din 1996 prin Legea 24 de modificare a legii 69/1991, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 76 din 13 aprilie 1996, primarul, viceprimarul, secretarul si aparatul propriu constituie primaria.
Raducaneniul este o comuna a judetului Iasi, undeva la o distanta de apx. 40 km de orasul Iasi, o comuna destul de mare, cu un numar de 11.000 de locuitori, strabatuta de soseaua nationala DN 28. 
Recent, un cetatean al comunei a realizat monografia acesteia, in care a trecut toate detaliile legate de loc, de oameni, in special de cei care au marcat istoria comunei, de cei care o ridica in prezent si despre schimbarile produse in timp.
Conducerea executiva a Primariei comunei Raducaneni, este formata din primarul Viorel Ilie, viceprimarul E. Encut, care este subordonat primarului, pe care il si inlocuieste in lipsa acestuia si secretarul, C. Bumbaru .
Obiectul de activitate al Primariei Raducaneni este ducerea la indeplinere a hotararilor adoptate de Consiliul local al comunei, a dispozitiilor primarului, a actelor normative emise de primarie si a tuturor celorlalte acte normative care privesc administratia publica locala.
Primaria Raducaneni are in desfasurare pe urmatorii 2 ani urmatoarele obiective: 
1. Investitii: reabilitarea sistemului rutier; imbogatirea spatiilor verzi ;executarea de noi investitii; extinderea retelei de apa si canalizare, mai ales in satul Rosu, ei fiind mai la distanta de centrul comunei; continuarea balastarii strazilor comunale; realizarea unui sistem eolian de obtinere a energiei; racordarea la reteaua de curent electric.
2. Dezvoltarea si gestionarea urbana a teritoriului: completarea si actualizarea bazei de date imobiliare; refacerea placutelor de identificare a strazilor ;
3. Recuperarea, conservarea si dezvoltarea patrimoniului local: dezvoltarea patrimoniului local; administrare, modernizare, reparatii si intretinere a patrimoniului imobiliar (cladiri, terenuri) ale institutiilor de invatamant prescolar si gimnazial ; reabilitarea caminului cultural.
4. Imbunatatirea si diversificarea asistentei si protectiei sociale : dezvoltarea serviciilor de protectie sociala, fiind foarte multe familii in dificultate; integrarea etniei rrome in colectivitatea locala, fiind in numar destul de considerabil ;
5. Imbunatatirea comunicarii : actualizarea in permanenta in site-ul primariei Raducaneni, a bazei de date constituita si pentru informatiile de interes public, lista actelor administrative si documentelor elaborate de consiliul local care constituie informatii transparente ; asigurarea transparentei informatiilor; organizarea audientelor si urmarirea rezolvarii problemelor ridicate de cetateni, prin implicare; colaborarea cu ONG-urile din judet si tara in vederea initierii si derularii unor proiecte in interesul comunitatii; infiintarea unui Birou de Informare pe probleme de administratie. Conservarea si dezvoltarea patrimoniului local prin organizarea anuala - in luna octombrie- a <<Zilei comunei>> Raducaneni, in special organizarea cu ajutorul primariei a hramului bisericii satului Bohotin. Cea mai mare festivitate, la care participa intreaga comuna.


Fisiere in arhiva (1):

  • Specificul comunicarii in administratia publica locala.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Alexianu, Paul (1942). Tratat de drept public. Bucuresti: Editura Casa Scoalelor.
2. Baltac, Vasile (2004). Managementul documentelor. Bucuresti: Editura Soft Net Comp.
3. Bonciu, D. (1997). Administratia publica si cetateanul. Bucuresti: Editura Stiintifica.
4. Candea, D., Candea, R. (1998). Comunicare organizationala aplicata. Bucuresti: Editura Expert.
5. Candea, R. (1996). Comunicare manageriala. Bucuresti: Editura Expert.
6. Catana, Doina (1994). Management general. Tg. Mures: Editura Tipomur.
7. Chelcea, Septimiu (1975). Chestionar in investigatia sociologica. Bucuresti: Editura Stiintifica si Enciclopedica.
8. Chiru, Ion (2003). Comunicare interpersonala. Bucuresti: Editura Tritonic. 
9. Cmeciu, Camelia (2009). Introducere in relatii publice. Bacau: Editura Edusoft.
10. Coman-Kund, F (2000). Politica de comunicare externa a colectivitatilor locale. Bucuresti: Editura Economica.
11. Haines, Ion (1998). Introducere in teoria comunicarii. Bucuresti: Editura Fundatiei ,,Romania de Maine.?
12. Legea nr. 286/2006 pentru modificarea si completarea Legii nr. 215/2001 a administratiei publice locale, art. 68
13. Legii administratiei publice locale din 1996 prin Legea 24 de modificare a legii 69/1991


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!