Spania Eveniment - Rock în Rio

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Rock in Rio este o serie de festivaluri care au loc in Brazilia, Portugalia si Spania. Trei editii ale festivalurilor au fost in Rio de Janeiro in 1985, 1991, 2001 si doua editii in Lisabona in 2004 si 2006. Spectacolele au fost realizate de Roberto Medina (organizator principal).Urmatoarele festivaluri vor avea loc in Lisabona si Madrid anul acesta (2008).

Prima editie a festivalului a fost in luna Ianuarie a anului 1985 pe parcursul a 10 zile, 11- 20 ianuarie. Queen, George Benson, Rod Stewart, AC/DC si Yes au fost artistii principali, fiecare avand 2 nopti la dispozitie din cadrul festivalului. Aproximativ 1.4 milioane de oameni au luat parte la festival.

Artisti internationali : Artisti brazilieni:

The Go-Go`s Blitz

Iron Maiden Lulu Santos

Ozzy Osbourne Rita Lee

Scorpions Ivan Lins

Whitesnake Gilberto Gill

Etc.

Cele mai importante spectacole au fost Queen si Iron Maiden. Ambele spectacole Queen au fost filmate (11 si 18 ianuarie) si trasmise in Brazilia prin televiziunea Globo. Fiecare show a fost urmarit de aproape 200 de milioane de oameni in 60 de tari. Mai tarziu a fost transmis in S.U.A. pe MTV - "Queen: Rock in Rio" -. Audienta estimata a spectacolului oferit de formatia Queen a fost de 325.000. de mii de personae pentru fiecare show in parte. Acest spectacol a fost un record mondial pentru cele mai multe personae care au platit sa asiste la un concert. In anul 2003 recordul a fost doborat de Molson Canadian Rocks for Toronto adunand 490.000 de persoane.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Spania Eveniment - Rock in Rio .doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
6/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 073 cuvinte
Nr caractere:
5 833 caractere
Marime:
540.15KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Management
Tag-uri:
organizare, eveniment, vanzari bilete
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Sus!