Sisteme Integrate de Management pentru Companii

Extras din referat Cum descarc?

organisme nationale pentru standarde reprezentand circa 130 tari. Misiunea sa este de a promova standardizarea pe plan international care sa faciliteze schimbul international de marfuri si servicii si sa promoveze cooperarea internationala in domeniul activitatilor intelectuale, stiintifice, tehnologice si economice. ISO a fost infiintata in 1947 ca organizatie ne-guvernamentala si de atunci s a ocupat cu mii de probleme de standardizare internationala. Noi toti intram zilnic in contact cu rezultatele activitatii sale-ISO a elaborat diverse standarde internationale: coduri pentru viteza filmelor, formatul cardurilor bancare, containere de transport, simbolurile comenzilor automobilelor si pasul filetelor. 
Decizia de a implementa sisteme integrate de management intr-o companie este una dintre cele mai potrivite pentru cei care tin la calitatea totala cu costuri materiale umane si de timp cat mai mici.
Atfel incat implementarea standardului ISO 9001 sistem de management al calitatii impreuna cu ISO 14001 sistem de management al mediului implica timp si eforturi umane si materiale mult mai mici decat daca ar fii implementate separat la intervale de timp.
Alte avantaje ale certificarii de sisteme integrate de management conform standardelor ISO ar fi: 
o Asocierea costurilor atat a serviciului de consultanta cat si pentru certificare ISO
o Intarirea si cresterea eficientei si a puterii managementului e calitate a companiei
o Faciliteaza instruirea personalului
o O mai buna planificare si organizare a activitatii
o Eficienta si eficacitate
Companiile care isi implementeaza mai mult de un sistem de management conform standardelor ISO au cateva exemple e siteme de managemet integrate mai jos: 
o Sistem de Management Integrat Calitate - Mediu (ISO 9001 - ISO 14001)
o Sistem de Management Integrat Calitate - Sanatate si Securitate Ocupationala (ISO 9001 - OHSAS 18001)
o Sistem de Management Integrat Mediu - Sanatate si Securitate Ocupationala (ISO 14001 - OHSAS 18001)
o Sistem de Management Integrat Calitate - Mediu - Sanatate si Securitate Ocupationala (ISO 9001 - ISO 14001 - OHSAS 18001).
Etapele procesului de implementare ISO
Planul pentru etapele procesului de implementare de cele mai multe ori este acelasi pentru orice companie. Mici diferente apar in functie compania de consultanta ISO, de standarde ISO si de complexitatea companiei care doreste implemenetare si certificare ISO. 
o Prima etapa a procesului de implementare ISO este stabilirea clauzelor contractuale si semnarea contractului de colaborare cu firma de consultanta ISO.
o Analiza companiei client si a sistemului de management existent este cea de-a doua etapa in implementare sisteme de management al calitatii ISO.De asemenea, vor fi prezentati managementului de varf, pasii de implementare a sistemului si necesitatea implicarii managementului in acest proces.
o Al treilea pas in implementare ISO este desemnarea prin decizie interna a unui RMC (Responsabil cu Managementul Calitatii). Managementul de varf va reprezenta persoana de legatura dintre consultantul si compania client si va avea responsabilitatea de a implementa sistemul impreuna cu consultantul.
o Una dintre cele mai importante etape procesului de implementare ISO este elaborarea documentatiei conform standardului ISO (Manualul calitatii; Procedurile sistemului calitatii; Instructiuni de lucru/descriere de procese; Alte documente ale calitatii).
o Etapa numarul cinci este implementarea sistemului de management - presupune intalniri periodice intre consultant si RMC pentru aplicarea procedurilor din documentatie in procesele care se desfasoara in compania client. Tot in aceasta perioada se fac si ultimele adaugiri si modificari la documentatie, pentru a ajunge la forma ei finala.
o Urmatoare etapa in implementare ISO reprezinta efectuarea unui audit intern al sistemului de management conform cerintelor din standard. Acest audit se va finaliza cu un numar de rapoarte de neconformitate si cu un raport de recomandari finale.
o Ultima etapa a procesului de implementare este asistenta la auditul de cerificare. In perioada in care se desfasoara auditul de certificare, consultantul va asigura asistenta companiei client.
Manualul calitatii ISO .Documentatie standarde ISO.
Modalitatea cea mai eficienta de a va organiza documentatia privitoare la standardele ISO pe care compania dumneavoastra le-a implementat deja este elaborarea unui Manual al Calitatii impreuna cu o companie de consultanta. Adevarata carte de vizita a intreprinderii, Manualul Calitatii ISO reprezinta proprietatea exclusiva a firmei, fiind protejat prin toate legile drepturilor de autor. 
Calitatea produselor si calitatea serviciilor sunt demonstrate prin intermediul acestor documente printre care manualul calitatii. El cuprinde o serie de cerinte obligatorii pentru intreaga organizatie, dar si, in detaliu, pentru fiecare angajat in parte. Ca documente de referinta, Manualul cuprinde standarde precum ISO 9001, ISO 15189, ISO 17025, ISO 27001, OHSAS 18001, ISO 14001, ISO 22000/HACCP care, insumate, ofera o imagine completa asupra performantei generale a firmei dumneavoastra. 
Cu un Manual al Calitatii in portofoliul companiei, demonstrati ca ati actionat pragmatic si in cunostinta de cauza si ca sunteti gata pentru provocarile pe care vi le rezerva viitorul. Investind in continua imbunatatire a calitatii si a competitivitatii, rezultatele nu vor intarzia sa se arate in modul cel mai satisfacator cu putinta.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sisteme Integrate de Management pentru Companii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!