Sistem Informatic pentru Gestiunea Creditelor Bancare

Cuprins referat Cum descarc?

1. DESCRIEREA PROBLEMEI 3
2. SPECIFICAREA CERINTELOR 4
2.1. Diagrama principala a cazurilor de utilizare 4
2.2. Diagramele detaliate ale cazurilor de utilizare 5
2.2.1. Consultare oferte credite 5
2.2.1.1. Diagrama cazului de utilizare 5
2.2.1.2. Prezentarea cazului de utilizare 5
2.2.2. Incheiere contract credit 5
2.2.2.1. Diagrama cazului de utilizare 5
2.2.2.2. Prezentarea cazului de utilizare 6
2.2.3. Gestiunea clientilor 6
2.2.3.1. Diagrama cazului de utilizare 6
2.2.3.2. Prezentarea cazului de utilizare 6
2.3. Analiza domeniului claselor 7
2.3.1. Diagrama de clase fara atribute si operatii 7
2.3.2. Prezentarea diagramei claselor 7
2.3.3. Diagrama de stare a clase ,,Cerere" 8
2.3.4. Diagrama de stare a clasei ,,Credit" 9


Extras din referat Cum descarc?

1. DESCRIEREA PROBLEMEI
Banca A isi propune sa ofere diverse tipuri de credite in functie de toate detaliile care trebuiesc luate in calcul la acordarea unui credit, astfel incat sa poata satisface orice cerinta a clientilor sai, chiar si a celor mai mofturosi clienti.
Trebuie sa realizam un sistem informatic pentru activitatile de creare de tipuri de credite, de prezentare a tipurilor de credite, de acordare de sfaturi persoanelor sau companiilor interesate de credite, dar si evidenta clientilor actuali sau potentiali. 
Sistemul informatic va fi compus din:
- Gestiunea ofertelor de credite;
- Gestiunea clientilor;
- Gestiunea cererilor de credite;
- Gestiunea contractelor de credite.
Gestiunea ofertelor de credite - banca le propune clientilor sai mai multe tipuri de credite in functie de tipul de client (persoana fizica sau persoana juridica), veniturile clientului, nevoile pe care acesta le are, perioada in care acesta doreste sa ramburseze creditul, de garantiile pe care doreste sau nu sa le depuna, tipul de moneda in care doreste sa fie creditul.
Gestiunea clientilor - banca tine o gestiune a clientilor pe care ii are si a potentialilor clienti (care sunt in baza de date a bancii pentru ca au un card sau un cont deschis la acea banca, sau din orice alt motiv). Atat clientilor actuali, cat si celor potentiali le sunt oferite permanent detalii referitoare la credite sau alte facilitati oferite de banca.
Gestiunea cererilor de credite - banca tine o evidenta a cererilor inregistrate pentru diverse credite pentru a le trimite mai departe la verificarea dosarelor si la aprobarea acestora in cazul in care dosarele sunt complete si sunt indeplinite cerintele de acordare a creditului.
Gestiunea contractelor de credite - banca tine o evidenta a contractelor de credite care au fost aprobate, acesta fiind documentul final al procesului. In contract sunt stabilite toate detaliile referitoare la credit si la persoana care a solicitat creditul.
Actorii sunt reprezentati de:
- Clientii care solicita credite;
- Personalul bancar care se ocupa cu acordarea de credite.
2. SPECIFICAREA CERINTELOR
Dupa analiza problemei, s-a trecut la modelarea problemei de proiectare a sistemului informatic, cu scopul de a facilita intelegerea corecta si a de a micsora considerabil timpul necesar pentru efectuarea diverselor operatii.
2.1. Diagrama principala a cazurilor de utilizare
Fig. 1 Diagrama principala a cazurilor de utilizare
Prin intermediu noului sistem informatic, sunt puse la dispozitia utilizatorilor acestui sistem servicii care au legatura cu oferta de credite, cererile de credite si contractele de credite. 
Utilizatorii sistemului sunt in numar de doi: clientii si personalul bancar.
Clientii au posibilitatea sa consulte ofertele de credite si in cazul in care sunt interesati de un anumit credit sa inainteze o cerere de credit. Daca cererea este aprobata se incheie un contract pentru credit intre client si banca. Personalul bancar are posibilitatea sa gestioneze cererile de credite, contractele de credite si clientii. Deasemenea, el este si cel care primeste cererile de credite si aproba creditul dupa verificari prealabile si intermediaza incheierea contractelor de credite.
2.2. Diagramele detaliate ale cazurilor de utilizare
2.2.1. Consultare oferte credite
2.2.1.1. Diagrama cazului de utilizare
Fig. 2 Diagrama consultare oferte credite
2.2.1.2. Prezentarea cazului de utilizare
Actorii acestui caz de utilizare sunt clientii si personalul bancar care pot consulta ofertele de credite propuse de banca. Clientii le consulta pentru a vedea daca banca ofera credite pe care ei si le doresc, iar personalul bancar le consulta pentru a vedea ce sa ofere clientilor in functie de ceea ce isi pot permite acestia.
2.2.2. Incheiere contract credit
2.2.2.1. Diagrama cazului de utilizare
Fig. 3 Diagrama incheiere contract credit
2.2.2.2. Prezentarea cazului de utilizare
Actorul acestui caz de utilizare este clientul. Acesta, in urma consultarii tipurilor de credite disponibile isi alege creditul preferat si depunde cererea de credit si dosarul cu actele necesare pentru acordarea creditului. In urma verificarilor, daca dosarul este complet si criteriile de creditare sunt indeplinite, cererea de credit este aprobata, dupa care este incheiat contractul de credit intre banca si client.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sistem Informatic pentru Gestiunea Creditelor Bancare.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!