Securitatea Omului de Afaceri

Extras din referat Cum descarc?

Astazi omul de afaceri (antreprenorul) este principalul personaj al pietei si pivotul oricarui sistem economic ce nu este format in baza principiilor monopoliste de stat si ale competitivitatii. Antreprenorul este garantul stabilitatii societatii civile, al securitatii economice a statului. Anume din acest considerent, protectia intereselor lui impotriva atentatelor ilegale, asigurarea securitatii in imbinare cu dezvoltarea relatiilor de piata se prezinta astazi drept factor hotarator in tot ce determina perspectivele reformelor economice in tara noastra.
In anii precedenti, s-a acumulat o anumita experienta, atat pozitiva, cat si negativa, pe calea spre o piata civilizata. Dar, cu parere de rau, exista si reversul medaliei. In virtutea esentei sale piata ascunde in sine multe pericole pentru antreprenorul cinstii care activeaza in zona de risc sporit. Se are in vedere, in primul rand, actiunile ilegale din partea concurentilor necinstiti si a partenerilor ratati, spionajul industrial, atentatele la adresa secretului comercial si a proprietatii intelectuale. Antreprenorii au multiple probleme legate de protectia vietii lor si a familiilor lor, a intereselor afacerii impotriva actelor teroriste si actiunilor criminale.
Amenintarea reprezinta o actiune reala sau potentiala a raufacatorilor (concurenti,grupari criminale ), ce pot produce pagube de ordin moral sau meterial.
Amenintarile din sfera activitatii de antreprenoriat sunt con!siderate pericolele de ordin economic, social, juridic, organizational, informational, ecologic, tehnic si criminal care conduc la reducerea eficientei si a sigurantei de functionare a intre!prinderilor. 
Clasificarea amenintarilor
Subiectii relatiilor juridice pentru solutionarea problemelor securitatii sunt:
-statul, ca proprietar al resurselor create, procurate si acumulate din contul mijloacelor bugetare de stat, precum si al resurselor informationale din categoria secretelor de stat;
-persoanele juridice si fizice, inclusiv partenerii si clientii din cadrul relatiilor financiare, antrenati in procesul de antreprenoriat atat in interiorul tarii, cat si in relatiile financiare externe.
-serviciile de securitate ale antreprenorilor si structurile particulare de detectivi si paza.
Obiectele ce urmeaza a fi protejate de potentiale amenintari si atentate ilegale le constituie:
- personalul intreprinderii (administratia, personalul angajat in productie si cel de deservire, lucratorii contabilitatii carora le sunt cunoscute date ce prezinta secret comercial );
- mijloacele de productie si mijloacele materiale;


Fisiere in arhiva (1):

  • Securitatea Omului de Afaceri.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!