Scrisoarea de intenție

Extras din referat Cum descarc?

Scrisoarea de intentie insoteste CV-ul trimis unui potential angajator si exprima motivele pentru care un candidat intentioneaza sa se angajeze pe postul pentru care a fost publicata oferta de angajare.
Cv-ul ofera foarte multe informatii referitoare la pregatirea profesionala, calificarile, educatia si experienta profesionala a candidatului, dar scrisoarea de intentie il determina pe angajator sa se gandeasca mai mult la oferta candidatului.
In general, scrisoarea de intentie trebuie structurata pe trei paragrafe.
Primul paragraf- in cadrul acestui paragraf candidatul trebuie sa mentioneze postul vizat, titulatura exacta a acestuia conform anuntului de angajare, domeniul de activitate vizat si sursa de obtinere a informatiilor cu privire la oferta de angajare ( presa, radio, prieteni, cunostinte etc.).
Al doilea paragraf - vizeaza intersectarea aspiratiilor si calitatiilor candidatului cu necesitatile firmei, candidatul trebuind sa evidentieze interesul sau pentru postul respectiv si mai ales, sa prezinte argumente care sa reliefeze experineta sa in domeniul de activitate sau pe posturi similare.
Practic, pe parcursul intregului paragraf, candidatul trebuie sa expuna motivele pentru care doreste sa se angajeze pe postul respectiv si sa faca dovada faptului ca dispune de suficente infornatii cu privire la compania respectiva. De asemenea, este recomandabil evidentierea potentialelor beneficii pe care candidatul le-ar aduce in cadrul companiei, prin anagajarea sa pe postul vacant. Informatiile de care candidatul dispune in legatura cu organizatia in care doreste sa lucreze, sunt un argument in plus pentru ca demonstreaza interesul candidatului pentru postul respectiv.
Cel de-al doilea paragraf este cel mai dezvoltat din punct de vedere al infomartiilor prezentate.
Al treailea paragraf - in cadrul caruia candidatul trebuie sa isi exprime clar dorinta de a candida pe postul vacant, subliniind disponibilitatea pentru un interviu cu responsabilul de resurse umane al companiei sau cu o persoana desemnata de acesta.
Scrisoarea de intentie precizeaza, la inceputul sa, numele, functia persoanei de contact careia ii este adresata.
Este important sa dai o nota personala, asa ca scrie cu cuvintele tale deoarece aceasta adauga o nota de autenticitate si evidentiaza dintre multe scrisori. Formuleaza o scrisoare corecta, asigurandu-te ca nu exista greseli gramaticale sau de ortografie. Verifica de mai multe ori si apoi roaga pe altcineva sa o citeasca.
Adauga partea cea mai importanta spre exemplu incheie scrisoarea cerand un interviu si mentionand cand vei reveni. Si dupa aceasta, trebuie sa revii. Mentioneaza anexele dupa semnatura.
Scrisoarea de intentie se incheie cu o formula de respect si trebuie sa contina obligatoriu semnatura candidatului, precum si data intocmirii.
Scrisoarea de intentie nu trebuie sa depaseasca maximum o pagina si nu trebuie sa contina greseli gramaticale, de exprimare sau de scriere. Hartia pe care este redactata scrisoarea de intentie trebuie sa fie alba de o calitate foarte buna si nu trebuie sa fie zgariata, rupta sau patata.
In general, scrisoarea de intentie nu este expediata la intamplare, mai precis fara a cunoaste numele si functia destinatarului. Chiar si in situatia in care in anuntul de angajare nu sunt mentionate numele si functia persoanei de contact, trebuie sa ne informam ( telefonic, internet, deplasare la sediul companiei etc) cu privire la aceste aspecte.
De asemenea, chiar si in situatiile in care dorim sa ne angajam in cadrul unei companii, pe un post vacant neanuntat, de a carui existenta nu am aflat din nicio sursa de informare, ci ne depunem candidatura ,, la intamplare", trebuie sa ne interesam cu privire la numele si functia responsabilului cu recrutarea si selectia resurselor umane sau al managerului de resurse umane.


Fisiere in arhiva (1):

  • Scrisoarea de Intentie.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!