Scoli in Evolutia Managementului

Extras din referat Cum descarc?

Morala, ca fenomen social, reflecta relatiile ce se stabilesc intre oameni, in
ti reali ce se afla in interactiune, intr-un context social delimitat si timp.
reflecta intotdeauna acea latura a actiunii umane in care se intruchipeaza relatiileManagementul- fiind o activitate complexa, cu profunde implicatii in viata economica, sociala, politica a cunoscut de-a lungul evolutiei sale diferite acceptiuni si abordari. Astfel managementul poate fi privit ca ,,Un proces de coordonare al resurselor umane , informationale,- fizice si financiale in privinta realizari scopurilor orgnizatiei".
Potrivit opiniei lui A.Mackensie, managementul este ,,Un proces in care managerul opereaza cu trei elemente fundamentale: Idei, lucruri si oameni, realizand obiectivul prin altii". H.Johanssen si A.Robertson afirma ca managementul este ,,Arta si stinta de a directiona, dirija si administra munca altora pentru a atinge obiectivele stabilite". O abordare interesanta apartine lui David H.Hemphil, care sustine ce managementul este ,,Un compus al elementelor: Putere, autoritate si influenta". Dupa Jean Gerbier insa, managementul inseamna ,,Organizare: arta de a conduce, de a administra".
Profesorii O.Nicolescu si I. Verboncu cosidera ca ,,Ca managementul firmelor rezida in studierea proceselor si relatiilor de managemant din cadrul lor, in vedera descoperiri legitatilor si princiipilor care le guverneaza, a coceperii de noi sisteme, metode, technici si modalitati de conducere , de natura sa asigure obtinerea si cresterea competivitaiilor".
Fara a face o prezentare exhaustiva a conceptului de management ,se poate constata ca exista pareri diferite in ceea ce priveste definirea managementului ,unii autori sustinind ca managementul este ,,stiinta conducerii ,,,altii ca managementul reprezinta ,,arta conducerii ,,iar a treia categorie defineste managementul ca ,,stiinta si arta de a conduce ,,.
In ceea ce priveste definirea stiintei managementului, respectiv a managementului stiintific, profesorul universitar Constantin Pintilie face o delimitare clara intre cele doua concepte. Daca stiinta managementului consta in ,,Studierea , sistematizarea , generalizarea, experintei practice, cautare de noi idei, formulare de principii, reguli privind cele mai bune cai de conducere , care sa permita obtinerea de rezultate maxima cu


Fisiere in arhiva (1):

  • Scoli in Evolutia Managementului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!