SC Oltchim SA Ramnicu Valcea

Cuprins referat Cum descarc?

I. CINE ESTE OLTCHIM RM VALCEA? pg 3
II. SISTEMUL INTEGRAT CALITATE- MEDIU (SICM)
1. Prezentare pg 4
2. Avantaje SICM pg 4
3. Generalizari si reglementari normative pg 5
4. Etapele implementarii SICM pg 8 
III. CONCLUZII pg 9
IV. BIBLIOGRAFIE pg 10


Extras din referat Cum descarc?

In prezent Romania se gaseste intr-un proces complex de integrare in Uniunea Europeana si de reluare a dezvoltarii economice intr-un context international cu un grad ridicat de dinamicitate. Abordarea aspectelor de protectie a mediului are un nivel inalt de prioritate in cadrul actiunilor strategice de dezvoltare. Redam mai jos evolutia emisiilor de gaze cu efect de sera asa cum rezulta ele din ultima Comunicare Nationala facuta de Romania la Natiunile Unite
OLTCHIM Rm Valcea
I. Cine este Oltchim Rm Valcea?
S.C. OLTCHIM S.A. este amplasata in sudul municipiului Rm Valcea. In prezent este o societate pe actiuni cu capital majoritar de stat. Este una dintre cele mai puternice companii din industria chimica si petrochimica romaneasca. A fost infintata in anul 1966 si valorifica , prin tehnologiile sale de fabricatie, bogatul zacamant de sare din zona si produse derivate din prelucrarea titeiului. Profilul de activitate al Platformei industriale chimice consta in obtinerea de :
- produse anorganice: soda caustica (lichida, solida, fulgi, perle), clor, acid clorhidric, hipoclorit de sodiu, apa oxigenata ;
- produse macromoleculare : policlorura de vinil, polieteri, polioli ;
- produse organice de sinteza : oxoalcooli (octanol, izo-butanol), dioctilftalat, anhidrida ftalica, propennoxid, propilenglicol, pencloretilena ;
- produse organochimice: ierbicide,insecticide, fungicide, acaricide, produse pentru tratament seminte ;
- materiale de constructii : Ramplast,Panplast, Oltpan.
Pentru supravegherea calitatii mediului, in cadrul S.C. OLTCHIM S.A. functioneaza un sistem de monitorizare realizat atat prin laboratoarele proprii (Laboratorul Control Ape, Aer, Sol - Serviciul Protectia Mediului, Laborator Toxicologie - Serviciul Protectia Muncii), cat si de catre institute de specialitate pe baza de contracte (INCD ECOIND Bucuresti - sucursala Ramnicu Valcea, ICIM Bucuresti).
In economia de piata eficienta si competitivitatea sunt dictate de aplicarea conceptului de imbunatatire continua. In acest sens a fost elaborate programul "Oltchim - azi si maine", care ii defineste strategia de modernizare a managementului global
- prin retehnologizarea si dezvoltarea tehnologica
- prin creerea unor noi culture a personalului
- prin satisfacerea cerintelor clientilor
- pentru protectia omului si a mediului
II. Sistemul Integrat Calitate - Mediu (SICM)
1. Prezentare
Standardele ISO (International Standard Organization) 9001 si ISO 14001 reprezinta calea prin care managementul calitatii proceselor si a produselor, precum si managementul de mediu isi dobandesc statutul si recunoastere globala, dar semnifica totodata si cunoasterea faptului ca ceea ce este bine in propriul sistem este benefic si in afaceri. Modernizarea conceptului de management a determinat realizarea Sistemului Integrat Calitate - Mediu (SICM), avand la baza functionarea a doua sisteme de management calificate:
- Sistemul de management al calitatii - conform ISO 9001
- Sistemul de management de mediu - conform ISO 14001
Oltchim a asigurat functionarea SICM prin includerea tuturor proceselor/activitatilor di produselor sale, cu participarea tuturor salariatilor sai.
2. Avantaje SICM
Cele doua standarde de referinta - ISO 9001 si ISO 14001 - adoptate pentru implementarea unui SICM la Oltchim au o serie de elemente comune care sunt integrate intr-un concept de management inbunatatit.
Avantajele sunt:
3. Generalitati si reglementari normative
Conform Ordinul nr. 462/1993, emis de MAPPM, prin emisie de poluanti se intelege eliminarea in atmosfera a unor poluanti solizi, lichizi si gazosi din surse punctiforme sau de suprafata, deci din surse stationare (fixe) sau mobile care evacueaza in atmosfera noxele rezultate din diferite activitati socio- economice.
Emisiile sunt deci de doua feluri :


Fisiere in arhiva (1):

  • SC Oltchim SA Ramnicu Valcea.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!