Rolulu Managerului

Extras din referat Cum descarc?

In articolele anterioare, am vazut ce inseamna si ce presupune schimbarea organizationala si am abordat fenomenul rezistentei la schimbare precum si cauzele care o genereaza. Care este rolul managerilor in acest proces, fie ei manageri superiori sau inferiori? 
Rolul managerilor superiori 
In preocuparea lor de valorificare a mijloacelor de imbunatatire a profitabilitatii si de crestere a reactiei la oportunitatile pietei, managerii superiori incearca sa realizeze o serie de schimbari ale modului de conducere a afacerilor si de desfasurare a activitatilor de zi cu zi, folosind cele mai adecvate metode de leadership. Aceasta include si o participare activa si vizibila in proiectele de schimbare, pe toata durata de derulare a acestora.
Managerii superiori din organizatiile care realizeaza in mod competent schimbarea indeplinesc o serie de roluri, care asigura succesul organizatiilor lor in procesul schimbarii organizationale: cercetator; initiator si avocat al schimbarii; furnizor de resurse pentru schimbare (vezi imaginea alaturata).
Cercetator. Managerii superiori din organizatiile care imbratiseaza schimbarea sunt adevarati catalizatori ai acesteia. Desi schimbarea organizationala poate porni de jos, de la baza piramidei ierarhice, realitatea demonstreaza ca cele mai multe schimbari se realizeaza de sus in jos.


Fisiere in arhiva (1):

  • Rolulu Managerului.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!