Rolul si Continutul Observarii Stiintifice

Cuprins referat Cum descarc?

Cuprins
Introducere 3
Notiunea de observare stiintifica si caracteristicile principale 4
Tipuri de observatie 6
Factorii care influenteaza acuratetea observatiilor 9
Avantaje si limite 11
Bibliografie 12


Extras din referat Cum descarc?

Actualitatea temei. Observatia este cea mai veche metoda stiintifica.Ea este folosita inca din perioadele pre-istorice.Observarea contribuie la obtinerea de informatii necesare pentru solutionarea problemelor decizionale. Observarea stiintifica detine o pozitie ,,strategica' in cadrul explicarii fenomenului economic. Observarea stiintifica, in general, in toate stiintele este considerata ,,o contemplare metodica a cercetatorului' asupra datelor si faptelor rezultate din documentare pentru obtinerea de informatii noi asupra procesului sau fenomenului supus cercetarii stiintifice.
Observarea stiintifica consta in perceperea de catre cercetator a faptelor economice, asa cum se desfasoara ele in practica, in procesualitatea lor. Efortul cercetatorului in observarea stiintifica a fenomenului economic trebuie sa fie minim si numai in interesul surprinderii fidele, fara denaturari a fenomenului observat. Acest obiectiv, care este cel mai bine stapanit de specialistul practician, invita cercetatorul la studiu profund si la consultarea acestuia.
Scopul principal este de a analiza si determina continutul rolul si continutul observarii stiintifice.
Obiectul cercetarii il reprezinta observarea stiintifica propriu-zisa.
Obiectivele principale :
-definirea notiunii de observare stiintifica;
-analiza principalelor caracteristici ale observarii stiintifice;
-clasificarea si analiza tipurilor de observare stiintifica;
-analiza factorilor care influenteaza acuratetea observatiilor;
-enumerarea avantajelor si dezavantajelor observarii stiintifice.
Notiunea de observare stiintifica si caracteristicile principale
Definitie: metoda de cercetare stiintifica ce consta in colectarea datelor despre diferite comportamente, relatii, activitati, obiecte etc pe baza ghidului de observatie, presupunand observarea comportamentelor in desfasurarea lor naturala, fara a le schimba conditiile.
Observatia este o metoda de cercetare care permite apropierea stiintifica directa de fenomenul psihosocial supus studiului (comportamentul uman). Aceasta metoda presupune inregistrari cat mai fidele si complete ale faptelor sociale in raport cu o anumita problematica de cercetare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Rolul si Continutul Observarii Stiintifice.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!