Rolul comunicării în construirea unei relații de prietenie

Cuprins referat Cum descarc?

CAPITOLUL I 3
INTRODUCERE 3
CAPITOLUL II 4
TEORIA COMUNICARII 4
2.1. Scurt istoric. Definirea comunicarii 4
2.2. Formele comunicarii 4
2.3. Particularitatiile comunicarii 5
2.4. Elementele procesului de comunicare 5
1.5. Stiluri de comunicare 6
CAPITOLUL III 6
DEZVOLTAREA RELATIEI DE PRIETENIE/COLEGIALITATE CU AJUTORUL COMUNICARII 6
CAPITOLUL IV 7
Concluzii 7
Bibliografie 8


Extras din referat Cum descarc?

CAPITOLUL I
INTRODUCERE
Comunicarea este elementul cheie al conectarii oamenilor si ajuta la stabilirea unor relatii intre acestia. In viata cotidiana, aceasta este esentiala, cruciala si chiar inevitabila.
Comunicarea are rolul de a-i conecta pe oameni in mediul in care acestia traiesc , de a transmite o informatie, de a anunta, a indica, a descrie, argumenta, cunoaste etc. 
Prin comunicare se formeaza, se intretine si se incheaga relatiile de prietenie.
Tema aleasa de mine pentru acest eseu argumentativ cu denumirea ,, Modul in care comunicarea este fundamentul unei relatii de prietenie/colegialitate", este din punctul meu de vedere cea mai sugestiva pentru a defini comunicarea si a scoate in evidenta particularitatiile si rezultatul ei. 
Temelia pe care se stabilesc relatiile de prietenie/colegialitate este comunicarea, fiind imposibil sa cunoasti o persoana doar prin observatie. Doar comunicand poti descoperi mai multe lucruri legate de o persoana, puncte forte, atuuri, lucruri pe care le aveti in comun etc. 
Pentru a intelege mai bine ce este comunicarea, in capitolul al II-lea al acestui eseu am ales sa dezvolt teoria comunicarii.
Comunicarea fiind un fenomen complex, cunoasterea istoricului si a definitiei acesteia ajuta la intelegerea si formarea anumitor ideei in legatura cu acesta, tocmai de aceia am ales sa le dezvolt in acest capitol . 
De asemenea, comunicarea cunoaste mai multe forme, particularitati, elemente si stiluri. Cunoasterea acestora ajuta la stabilirea legaturii dintre persoane si tipul de relatie dezvoltat de acestia; si nu numai, cunoasterea acestora ajuta si la o comunicare mai usoara intre persoane.
Prin continutul ei comunicarea face cunoscute intentiile, scopurile, gandurile si sentimentele celuilalt. In capitolul al III-lea al acestui eseu vom putea observa cum se dezvolta relatiile de prietenie/colegialitate cu ajutorul comunicarii. 
Comunicarea in cadrul stabilirii unor relatii de prietenie ajuta la crearea unor planuri, actiuni care nu ar putea avea loc daca acest proces nu ar exista.
Oamenii fiind intr-o continua schimbare, transformare fara o comunicare eficienta in lume ar fi un haos. Datorita acesteia oamenii au capacitatea de a creea anumite relatii atat fata de alte persoane cat si fata de mediul inconjurator. 
Procesul comunicarii sta la baza crearii, mentinerii si dezvoltarii structurilor sociale ,cu ajutorul acesteia societatea reuseste sa isi mentina echilibrul in consens si nonconsens, factor care genereaza energie, creatie si dezvoltare.
CAPITOLUL II
TEORIA COMUNICARII
2.1. Scurt istoric. Definirea comunicarii
Comunicarea face parte din categoria celor mai vechi termeni, aceasta actiune fiind folosita atat de catre fiintele umane, cat si de vietuitoarele celelalte ale omenirii. 
Inceputul acestui proces a avut loc in preistorie si cu siguranta nu se v-a sfarsi nicodata. Acest termen este derivat din latinescul communis, care inseamna a pune de acord, a fi in relatie, a fi in legatura. 
Toate vietuitoarele au nevoie de comunicare si au dezvoltat odata cu trecerea timpului acest proces, insa omul este cel care a facut in acest principalul intrument al socializarii sale, deoarece acesta nu poate traii izolat. 
Comunicarea se afla intr-o continua transformare, aceasta este baza tuturor relatiilor dintre oameni, institutii. Ea este calea spre intelegere, armonie, dreptate, a urii si raului de asemenea. 
Comunicarea insemna si comunitate, aceasta dezvolta grupuri si structuri sociale, este de asemenea un proces de transfer si cotransfer care nu poate exista fara prezenta acestora
sau persoane. 
Exista trei semnificatii date de Dictionarul Explicativ al Limbii Romane pentru termenul de comunicare:
1. instiintare, aducere la cunostiinta;
2. contacte verbale in interiorul unui grup sau colectivitati;
3. prezentare sau ocazie care favorizeaza schimbul de ideei sau relatii spirituale. 
Assadar, comunicarea este procesul prin care se emite sau transmite un mesaj, intr-o maniera codificata cu ajutorul uni canal de comunicare catre un destinatar in vederea receptarii lui.


Fisiere in arhiva (1):

  • Rolul comunicarii in construirea unei relatii de prietenie.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

1. CosticaVoicu, Stefan Pruna- Managementul oranizational , Editura MediaUNO, Bucuresti,2007, pg 381
2. Gheorghe Aradavoice- Comunicarea interumana, Editura Antet xx
3. https://deacoffee.com/modul-in-care-comunicarea-este-fundamentul-unei-relatii-de-prietenie/
4. https://www.scribd.com/doc/88026656/COMUNICAREA-%C5%9EI-RELA%C5%A2IILE-INTRE-PRIETENI
5. Lucian Pricop- Dictionarul explicativ al limbii romane, Editura Cartex, Bucuresti, 2007


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!