Resursele umane in cadrul organizatiei Google

Extras din referat Cum descarc?

Factorul uman reprezinta factorul cheie al activitatii si performantelor unei intreprinderi. Performantele intreprinderii, forta si capacitatea acesteia de a raspunde la cerintele si reactiile pietei sunt dependente de gradul de asigurare cu resurse umane, materiale si financiare, informationale, precum si de eficacitatea folosirii lor.
Factorul uman reprezinta coordonata esentiala a dimensiunii si mai ales a calitatii activitatii. Asigurarea intreprinderii cu personalul de specialitate necesar, folosirea lui eficienta in activitatea operativa si de conducere constituie premisa valorificarii conditiilor pe care le ofera mediul.
O perioada indelungata de timp intreprinderea a urmarit prioritar obtinerea profitului in urma comercializarii produselor sale. Astfel, problemele relatiilor umane din cadrul unitatilor economice erau considerate accesorii, ele fiind incredintate unui sef de personal, care se ocupa de aspecte juridice, administrative si disciplinare ale fortei de munca.
In mod treptat insa, domeniile de activitate si tipul preocuparilor compartimentelor de personal s-au extins, conturandu-se tot mai mult finalitatea sociala a intreprinderii, fapt ce a determinat si schimbarea locului si rolului lucratorilor respectivi in cadrul unitatii.
Politicile de personal au suferit o modificare a continutului lor pe masura evolutiei conceptelor privind raportul dintre om si munca sa, in special pe baza psihologiei industriale. 
Managementul resurselor umane 
Desprinzandu-se din managementul general, managementul resurselor umane s-a diferentiat si s-a autonomizat retragandu-si problematica sau obiectul de studiu si, in consecinta, s-a specializat, avand in prezent un loc bine precizat in cadrul managementului general.
Pornind de la un domeniu deja conturat, cel al mangementului general, imprumutand de la acesta unele concepte sau metode de investigare si chiar limbaje de expunere, managementul resurselor umane isi precizeaza obiectul de studiul si iti traseaza sau delimiteaza propria frankes.
Aparitia si dezvoltarea managementului resurselor umane a avut si are multiple influente favorabile asupra managementului general, deoarece pulsurile nationale si metodologice pe care le genereaza impulsioneaza progresele cunoasterii stiintifice.
Managementul resurselor umane este un termen recent, mai modern, pentru ceea ce s-a numit traditionala administrarea personalului, relatii industriale, conducerea activitatilor de personal, dezvoltarea angajatilor, managementul personalului.
In conceptia multor autori, "managementul personalului" si "managementul resurselor umane" se refera la acelasi lucru, deoarece persoanele din cadrul organizatiei reprezinta sursele umane ale acesteia.
Importanta resurselor umane
Aparitia si evolutia societatii omenesti pune in evidenta cu pregnanta faptul ca principala forta de productie a societatii este forta de munca.
Forta de munca este o categorie economica ce evidentiaza relatiile demoeconomice ce se stabilesc intre om,ca posesor al unor capacitate fizice si intelectuale utilizabile in productie, si societatea respectiva, in cadrul careia se desfasoara activitatea.
Procesul de dezvoltare economica depinde in mare masura de gradul de pregatire si utilizare a resurselor umane de rolul


Fisiere in arhiva (1):

  • Resursele umane in cadrul organizatiei Google.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Ziarul Curentul  -articol de Daniel Catana,28 feb 2008.
-www.Realitatea.net
-www.wikipedia.org
-www.ziarulfinaciar.ro articol scris de  Iulia Stancu la data de  09 Noi 2007
-www.gandul.info 11 octombrie 2007
-ziarul Ziua 10 ian 2007
-www.google.com
-Maria Moldovan - ,,Managementul Resurselor Umane", Ed. Economica, Bucuresti, 2000;


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!