Recrutarea si Selectia Resurselor Umane cu Studiu de Caz

Cuprins referat Cum descarc?

INTRODUCERE 4
CAPITOLUL I - MANAGEMENTUL RESURSELOR UMANE
1.1 Definirea managementului resurselor umane 5
1.2. Principalele activitati ale M.R.U 6
CAPITOLUL II - RECRUTAREA SI SELECTIA RESURSELOR UMANE
2.1. Recrutarea. Scopul si importanta recrutarii personalului 7
2.2. Metode de recrutare 9
2.3. Selectia. Scopul si importanta selectiei 10
2.4. Metode de selectie 11
CAPITOLUL III - STUDIU DE CAZ PRIVIND RECRUTAREA SI SELECTIA RESURSELOR UMANE IN CADRUL SC.COMDATA.SRL
3.1. Scurt istoric a SC.COMDATA.SRL 14
3.2. Recrutarea resurselor umane la SC.COMDATA.SRL 15
3.3. Selectia resurselor umane in cadrul organizatiei 17
CONCLUZII 19
BIBLIOGRAFIE 20
ANEXE 21


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Recrutarea si selectia resurselor uname este o parte importanta in managementul resurselor umane deoarece indeplineste o conditie esentiala pentru infiintarea si functionarea unei organizatii: asigurarea permanenta a fortei de munca pentru ocuparea diferitelor posturi dintr-o organizatie.
O preocupare intensa pentru acest domeniu a aparut in tara noastra odata cu cresterea investitorilor straini care cautau forta de munca ieftina si de calitate. Acest lucru a dus la o adevarata concurenta pe piata fortei de munca si prin urmare la cresterea interesului pentru infiintarea unor servicii specializate in recrutarea si selectia de personal.
In prezent activitarea de recrutare si selectie a personalului constituie o adevarata provocare pentru unele organizatii: in primul rand pentru ca este nevoie de oameni specializati in domeniu pentru a efectua o recrutare si o selectie de personal de inalta calitate iar in Romania aceasta ramura este inca in dezvoltare. In al doilea rand exista o limitare a resurselor umane pe piata fortei de munca in anumite domenii de activitate.
Scopul acestei lucrari nu consta doar intr-o simpla prezentare si enumerare a unor metode de recrutare si selectie a personalului, un obiectiv mult mai important este prezentarea unui caz concret Informatiile despre recrutarea specializata pe anumite arii vor fi obtinute in urma unui interviu.
CAPITOLUL I
MANAGEMENTUL RESURSELOR UMANE
1.1 Definirea managementului resurselor umane
In prezent in literatura de specialitate exista mai multe definitii ale MRU. Numerosi specialisti in domeniu au definit MRU astfel: 
o Functiunea care faciliteaza cea mai eficienta folosire a oamenilor in vederea realizarii obiectivelor individuale si organizationale; 
o Ansamblul de functii si procese care au in vedere atragerea, motivarea, retinerea si mentinerea angajatilor unei organizatii; 
o Cuprinde toate activitatile orientate spre factorul uman, avand drept obiective: conceperea, proiectarea, utilizarea optima, intretinerea si dezvoltarea socio-umana; 
o Complexul de activitati orientare catre utilizarea eficienta a capitalului uman in scopul realizarii obiectivelor organizationale, simultan cu asigurarea conditiilor ce garanteaza satisfacerea nevoilor angajatilor; 
o Ansamblul deciziilor care afecteaza relatiile dintre principalii parteneri sociali - patronul si angajatii - menite sa asigure sporirea productivitatii si a eficientei activitatii economice. 
Se apreciaza ca in prezent nu exista o definitie oficiala unanim acceptata a managementului resurselor umane si care sa intruneasca consensul specialistilor in domeniu. Definitiile mentionate nu contin elemente contradictorii, ci se completeaza reciproc, fiecare definitie contribuind la circumscrierea continutului managementului resurselor umane.
1.2. Principalele activitati ale M.R.U.
Activitatile managementului resurselor umane se impart in trei categorii principale:
1. Activitati strategice, considerate activitati de orientare si conceptie (stabilirea politicilor de personal, planificarea pe termen lung etc); 
2. Activitati de consultanta, care sunt, in esenta, activitati de consiliere (asistarea managerilor in aspectele cheie ale managementului personalului);
3. Activitati operationale de zi cu zi care asigura o functie de servire (recrutarea de personal, evidentele cu angajati etc.)
Activitatea managerului de resurse umane are un puternic caracter interactiv ceea ce impune ca managerii de resurse umane pe langa inalta lor pregatire profesionala sa aiba si anumite aptitudini ca:
- negociere;
- putere de influenta;
- talentul de a se face respectati si simpatizati de managerul general;
- gandire strategica;
- capacitate de consiliere si de a influenta echipa de conducere;
- talent de a depista noi practici de socializare a personalului;
- capacitatea de a perfectiona continuu sistemul informational legat de MRU.
CAPITOLUL II
RECRUTAREA SI SELECTIA RESURSELOR UMANE
2.1. Recrutarea. Scopul si importanta recrutarii personalului
Rolul recrutarii este de a localiza, indentifica si de a atrage acele persoane care au un potential pentru ocuparea unei anumit post intr-o organizatie. Procesul de recrutare raspunde la intrebarea: "Care din persoanele care au aplicat pentru post corespund cerintelor postului?"
Recrutarea este activitatea managementului resurselor umane care indentifica sursele de candidati calificati pentru ocuparea unui post si ii determina sa aplice pentru ocuparea unor posturi noi sau vacante in cadrul unei organizatii. Conditia primordiala a succesului unei companii este atragerea si retinerea celor mai buni specialisti in ramura unde concureaza. In acest scop, trebuie creat un climat de lucru in care fiecare angajat sa-si poata manifesta talentul si sa fie apreciat. Angajatii valorosi nu-si mai doresc doar recompense materiale, ci si implinirea profesionala printr-o munca interesanta, utila si importanta, intr-o organizatie de care sunt mandri, cu conducatori pe care ii apreciaza si care le inspira respect. Asa se explica rezultatele remarcabile din companiile in care angajatii sunt incurajati sa vina cu ideii propii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Recrutarea si Selectia Resurselor Umane cu Studiu de Caz.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!