Recrutarea si Selectarea Resurselor Umane in Era Informatiei

Cuprins referat Cum descarc?

Contextul in care are loc recrutarea si selectia de personal 2
Organizatii virtuale 4
Angajat bun... 5
Recrutarea 7
Selectia 11
Concluzii 15
Bibliografie 16


Extras din referat Cum descarc?

Contextul in care re loc recrutarea si selectia de personal
Datorita evolutiilor din tehnologie, a modificarilor demografice sau a globalizarii, lumea muncii se modifica. 
In conditiile in care concurenta este din ce in ce mai acerba, pe o piata a muncii in continua dezvoltare, trebuie ca forta de munca sa se adapteze rapid la o lume haotica in plin proces de globalizare pentru a putea face fata oricaror provocari .
Pentru aceasta prin aportul de experienta, prin adoptarea unor modele si tehnici occidentale, prin promovarea specialistilor, prin accesul la internet, la publicatii, prin mass-media forta de munca devine pe zi ce trece mai educata cu privire la propriile drepturi si tot mai exigenta in ceea ce priveste relatia angajat-angajator.
Se promoveaza pe piata idea unui angajat bine pregatit, cu initiativa, care sa stie ce vrea si cum poate obtine ceea ce vrea.
In luna februarie a anului 2006 Manpower Inc a publiocat Cartea Alba Manpower, care puncteaza tendintele de pe "noua lume a muncii".Se atrage atentia in special asupara adancirii deficitului de talente.
Cauzele identificate sunt :
- imbatranirea populatiei, 
- scaderea ratelor natalitatii, 
- migratia economica,
- globalizarea 
Crestere calitatii vietii in marea majoritate a partilor globului,care duce la cresterea sperantei de viata la persoanele in varsta, in corelatie cu un trend ingrijorator in ceea ce priveste rata natalitatii in Uniunea europeana SUA si Japonia piata muncii nu va mai avea resurse pentru a sustine persoanele pensionate sau pe cele inactive.
Se asteapta ca raportul dintre angajati si pensionari sa devina, pana in 2050, de 1 la 1. O metoda de contracarare a acestui proces ar putea-o constitui incurajarea persoanelor cu experienta si abilitati dovedite de a ramane cat mai multa vreme in campul muncii.
Migratia fortei de munca este si ea un fenomen pe cat de delicat pe atat de ingrijorator.Persoane provenind din tari cu economii in dezvoltare isi parasesc tara pentru a lucra in alte parti, unii finnd si studentii, care pleaca cu scopul de a studia si nu se mai intorc. Se formeaza astfel un exod de talente catre tarile mai dezvoltate.
Datorita fenomenului de outsourcing, posturile de productie de la cele mai mari companii ale lumii se vor muta din tarile dezvoltate catre cele in dezvoltare.Prognoza Manpower arata ca s-ar putea ajunge la generalizarea blocajelor de talente pentru toate economiile. Studiul arata ca, pana in 2025, China si India vor realiza impreuna 27% din produsul intern brut al lumii
Intr-un asemenea context oamenii trebuie sa constientizeze ca formarea continua trebuie sa contituie o prioritate in viata de zi cu zi.
Abilitatile cu care au intrat pe piata fortei de munca nu sunt suficiente de-a lungul parcursului profesional. Angajatii trebuie sa profite de fiecare oportunitate de training si recalificare ce li se ofera.
Angajatorii trebuie sa faca tot posibilul sa atraga si a pastreze angajatii valorosi.Niste solutii ar putea fi: investitiile in training si dezvoltare, devansarea varstei pensionarii si redefinirea posturilor, intarirea relatiilor cu unitatile de invatamant.


Fisiere in arhiva (1):

  • Recrutarea si Selectarea Resurselor Umane in Era Informatiei.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!