Raportul caracterizării sintetice a stării - SC Arcon SA

Extras din referat Cum descarc?

Prezentul eseu isi propune sa evalueze potentialul resurselor umane existente in cadrul studiului nostru de caz, SC ARCON SA, o intreprindere ce are ca obiect de activitate executarea lucrarilor de constructii, montaj si instalatii pentru proiecte de constructii civile si industriale, atat pentru persoanele fizice cat si pentru persoanele juridice.Pentru aceasta urmeaza sa analizam nivelurile de salarizare si disponibilizare a resurselor umane, competenta profesionala si participarea resurselor umane la activitatile societatii, dar si organizarea muncii.
In privinta nivelului salarizarii si motivatiei resurselor umane, observam o tendinta crescatoare a salariului mediu brut in perioada analizata, atat in randul personalului de executie cat si a celui managerial. Raportandu-ne la tendinta descrescatoare pe care o inregistreaza nr de anagajati, observam un nivel al motivatiei din punct de vedere financiar, favorabil in cadrul societatii.De asemenea, valori crescatoare se inregistreaza si in cadrul primelor minime primite atat in randul personalului managerial cat si al celui de executie, cat si in cadrul primei maxime primite in randul personalului managerial.
Unul din punctele slabe, ce apar la nivelul salarizarii si al motivatiei este dat de discrepanta foarte mare dintre nivelul primelor primite in randul celor doua categorii de personal.
In ceea ce priveste siguranta locului de munca, din tabelul oferit observam un prim punct forte dat de cresterea productivitatii muncii.De asemenea, alte aspecte favorabile rezulta din scaderea nr. angajatilor plecati din cadrul inreprinderii din proprie initiativa, a nr. de pensionati, dar si a salariatilor ce au parasit intreprinderea din motive disciplinare, sau lipsa de competenta.Aceste elemente denota existenta in prezent a unui colectiv tanar, respectiv a unui personal ce respecta regulamentul intern al societatii, a unui personal disciplinar, dar si competent.
Totodata, notabila este si existenta unui acord intre patronat si sindicate in aplanarea conflictului din noiembrie 1996, acesta solutionandu-se cu imbunatatirea conditiilor de munca, dar si majorarea salariilor cu 40%.De asemenea, o relatie buna intre cele doua parti este dezvoltata si in anul 1997, cand, ca urmare a unei concilieri intre conducere si sindicat, conflictele aparute spontan s-au stins prin garantarea platii salariului mediu brut pe tara si imbunatatirea conditiilor de munca pentru angajatii care lucreaza in strainatate, incepand din anul 1998, datorita lipsei de surse financiare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Raportul Caracterizarii Sintetice a Starii - SC Arcon SA.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!