Raport de Practica

Cuprins referat Cum descarc?

SINTEZA RAPORTULUI DE PRACTICA 2
MOTIVATIE, EXPLICATII 4
CAPITOLUL 1. PREZENTAREA ORGANIZATIEI 5
1.1. SECTORUL DE ACTIVITATE 5
1.2.ISTORICUL FIRMEI:INFIINTARE, EVOLUTIE 5
1.3.OBIECTUL DE ACTIVITATE 7
1.4.SEDIUL, FILIALE, PUNCTE DE LUCRU 8
1.5.MANAGEMENTUL ORGANIZATIEI: 8
STRUCTURA ORGANIZATORICA (ORGANIGRAMA),PERSONAL 8
DE CONDUCERE 8
1.5.1.CULTURA ORGANIZATIONALA 9
1.5.2.ETICA AFACERILOR 9
1.5.3.MISIUNEA FIRMEI 10
1.5.4.OBIECTIVELE FIRMEI 10
1.5.5.STRATEGII 11
1.5.6.DECIZII DE MANAGEMENT 11
1.5.7.SISTEMUL INFORMATIONAL SI INFORMATIZAREA ACESTUIA 12
1.5.8.ORGANIZAREA SI STRUCTURILE ORGANIZATORICE DE MANAGEMENT 18
1.5.9.RESURSE UMANE 22
1.6. MEDIUL DE MARKETING AL ORGANIZATIEI 23
1.6.1.EVALUAREA MEDIULUI DE MARKETING AL FIRMEI 24
1.6.2.ATRIBUTIILE DEPARTAMENTULUI DE MARKETING 26
1.7.ANALIZA EVOLUTIEI PRINCIPALILOR INDICATORI ECONOMICI 26
2.1.PIATA ORGANIZATIEI 27
2.1.1.SEGMENTAREA PIETEI 28
2.1.2.PIATA PRODUSULUI 28
2.2.OFERTA ORGANIZATIEI 29
2.2.1.PROFILUL FABRICATIEI 29
2.2.2.PREZENTAREA PRODUSULUI OBIECT AL STUDIULUI 29
2.2.3.CICLUL DE VIATA AL PRODUSULUI 30
2.2.4.COSTUL PRODUSULUI 30
2.2.5.PRETUL PRODUSULUI 31
2.2.6.MIXUL DE MARKETING 32
2.2.7.DISTRIBUITORI 33
2.2.8.STRATEGII PROMOTIONALE DE DISTRIBUTIE 35
2.3.CONSUMATORI SI CLIENTI 35
2.3.1.CONSUMATORII 35
2.3.2.CLIENTII 36
2.4.DIMENSIUNILE SI STRUCTURA PIETEI 36
2.5.DINAMICA PIETEI 36
2.6.CONCURENTA 37
CAPITOLUL 3.SINTEZE, CONCLUZII SI PROPUNERI 38
Bibliografie 40


Extras din referat Cum descarc?

SINTEZA RAPORTULUI DE PRACTICA
S.C.BEMANIS S.R.L., infiintata in anul 1999, cu sediul in Radauti, Judetul Suceava si un capital social de 62 milioane lei are ca obiect principal de activitate comertul cu amanuntul si ridicata de bunuri alimentare si industriale, societatea trecand de la producerea si desfacerea produselor prin alimentatia publica la producerea si imbutelierea apei minerale cu pastrarea activitatilor precedente. De la desfacerea in doua magazine societatea a ajuns in scurt timp, prin reinvestirea profitului la deschiderea unui deposit en-gros, producerea si desfacerea produselor de patisserie si pizzeria si detinerea pachetului majoritar de actiuni al S.C.CARPATINA S.A. Tosorog. Societatea are un numar total de 89 angajati, din care 76 de angajati la fabrica Carpatina din Tosorog si 23 de angajati la activitatile desfasurate in orasul Radauti.
Societatea promoveaza imaginea fabricii Carpatina ca imagine a produsului sin u denumirea Bemanis S.R.L.
Misiunea firmei a fost caracterizata de managerul general astfel: Suntem o firma cu experienta comerciala, producem apa minerala de top, dorim sa stisfacem nevoile si cerintele clientilor actuali precum si viitorilor clienti, atat privind costurile cat si calitatea cu obtinerea unui profit decent. 
Pe viitor dorim sa venim in intampinarea dorintelor actualilor clienti in ce priveste diversificarea modului de prezentare a actualului produs, diversificarea produselor pentru a stabiliza pozitia actual ape piata si a obtine noi piete de desfacere atat interne cat si externe.
Obiectivele organizationale: mentinerea si dezvoltarea pietei; producerea unor produse appreciate comparative cu cele ale concurentei; diversificarea produselor venind in intampinarea cerintelor consumatorilor; un management performant si dezvoltarea firmei; responsabilitati publice; resurse financiare; profitabilitate, dar si obiectivele pe termen scurt: alocarea pentru cercetare-dezvoltare a cel putin 5% din veniturile brute; pastrarea nivelului costurilor cel putin la nivelul actual cu trend descrescator; obtinerea unui profit annual de minim 5%, sunt sustinute de strategia concentrarii prin dezvoltarea pietei combinata cu dezvoltarea produsului , strategia de produs adica dezvoltarea unei game largi de produse inrudite sau in linia de produs pentru a satisface toate gusturile/posibilitatile consumatorilor si pentru a vinde mai mult si strategia de promovare prin ambele forme de baza adica strategia de impingere si strategia de tragere.
Produsul care face obiectul studiului de caz este apa minerala naturala carbogazoasa Carpatina imbuteliata la peturi. Apa minerala Carpatina are un continut ridicat de minerale si bioxid de carbon in stare naturala, fiind apreciata ca apa minerala de masa, atat de consumatorii individuali cat si in alimentatia publica.
Din punct de vedere al pietei oferta societatii se adreseaza, ca teritoriu la nivel national, natura ofertei fiind de bunuri de consum cu adresabilitate atat catre consumatorii individuali cat si catre piata organizationala (adica organizatii productive si neproductive).
In raport cu obiectivele intreprinderii societatea detine:
-o piata cucerita, constituita din zona Judetului Constanta, Judetului Suceava, Judetului Bacau, Judetului Neamt, Bucuresti, unde sunt distribuite 54% din cererea potentiala a acestor segmente;
-o piata tinta, reprezentata de piata externa existand cerere pentru produs dar firma neavand rezolvate avizele in totalitate pentru a putea realize exportul (Grecia, Liban si Libia).
Pretul produsului este elemental principal al mixului de marketing, avand valoarea de 16.000 lei/pet de 1.5 litri, en-detail si ca politica de pret se urmareste mentinerea constatnta a pretului.
Pentru promovarea vanzarilor se practica reducerea de pret care este cea mai frecventa cale de promovare ce sporeste volumul vanzarilor, frecventa de cumparare, cresterea vanzarilor inafara sezonului, cadouri promotionale, oferte promotionale si programele de degustare. Firma are contract cu radio Europa FM, care difuzeaza in special seara la ore de maxima audienta un spot publicitar cu durata de 40 secunde: Apa minerala Carpatina te racoreste si-ti asigura necesarul de minerale pentru toata ziua-Carpatina apa microbiologic pura. Un alt mijloc de promovare folosit il constituie materialele promotionale tiparite cu emblema Carpatina pentru constientizarea cumparatorului:pixuri, pahare, sepci, tricouri, scrumiere.
Desi societatea foloseste si canale directe de vanzari, pe prim plan in desfacerea produselor stau canalele indirecte scurte de distributie.
Concurenta directa de marca este reprezentata de gama Borsec, Dorna, Tusnad, Bucovina, Perla Harghitei. Concurenta directa o reprezinta orice sortiment de apa minerala indifferent de firma producatoare.
Societatea produce 225 milioane litrii de apa minerala annual, in anul 2003 realizand o cifra de afaceri de 57 miliarde lei, iar pentru acest an se estimeaza o cifra de afaceri de 80 miliarde lei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Raport de Practica.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!