Protejeaza Sanatatea Umana

Extras din referat Cum descarc?

O parte destul de mare din munca noastra afecteaza sanatatea umana. Pentru a avea parte de o viata cat mai sanatoasa e nevoie sa :
o Oprim poluarea aerului nesanatos produs de tevile de esapament si fumul de tigara.
o Sa reducem expunerea la produse chimicale toxice periculoase
o Sa gasim si sa pastram antibiotice eficace pentru tratarea bolilor umane
Poluantii de la tevile de esapament determina astm si alte probleme serioase de sanatate. Traind aproape de un drum, o sosea aglomerata acresc riscurile imbolnavirilor diverse.
Marea Provocare
Respirarea smogului(amestec de ceata si fum) si funingine este periculoasa pentru sanatate.Smogul se aseaza ape linia orizontului din Los Angeles. 
Mai mult de jumatate din americani traiesc in zone unde nu exista standarde de aer curat. Aproape 4 decenii dupa atrecerea la "Actul aerului curat", mai mult de jumatate din americani inca traiesc in zone unde nu sunt intalnite standarde de curatare a aerului. Aerul murdar, poluat creste riscul apartiei de bolil de inima, atac, cancer si probleme arespiratorii. In timp ce fiecare sufera vreun rau, cei 22 de milioane de americani bolnavi de astm sunt in mod deosebit vulnerabili. Primele doua surse primare de poluare a aerului sunt tevile de esapamant si fumul de tigara.
Agentia de protectie aa mediului a stabilit diferite standade pentru poluanti variati. In SUA smogul de ozon asi particule mici aunele numite funingine determina cele mai mari pericole de sanatate. 
Centralele electrice imense, masinile si camioanele sunt sursele majore de poluanti care formeaza ozonul si particlulele fine. Aerul este curat in general, dar "punctele fierbinti" afecteaza sanatatea oamenilor.
In ultimii ani, Agentia de Protectie a Mediuluii a plasat si a stabilit controale mai stricte de poluare catre centralele electrice, masini si camioane. Vestea buna este ca se observa rezultate obtinute cu succes in urma acestor masuri impuse, in multe locuri. Dr John Balbus, seful sanatatii la "Defensiva Mediulu" este un doctor medical certificat si un specialist in sanatate publica. El a raspuns intrebarior noastre referitoare la amenintarile destul de familiare din timpul verii: "zilele de alerta rosie".
Ce este alerta rosie si cat de ingrijorati ar trebui sa fim?
In mod simplu spus o alerta rosie este un cod rosu. In aceasta zi de alerta rosie calitatea aerului in orice zona se prevede a fi nesantoasa pentru oricine. De asememea, mai sunt zile cand se stabileste codul portocaliu, cand aerul este nesanatos in special, in mod principal pentru oamenii cu vulnerabilitati mari ca de exemplu cei care sufera de astm si de asemenea exista si codul galben in unele zilecand calitatea aerului este aproape la niveluri nesanatoase, nesigure, bolnavicioase.
Guvernele locale fac publice codurile rosii in anumite zile in asa fel incat oamenii sa poata lua masuri de precautie reducand astfel expunerea lor la niveluri inalte, mari la aerul poluat. D asemenea oaemnii pot lua masuri pentru a reduce propria lor contributie la poluarea aerului uneori conducand mai putin, alteori sa evite masini cu combustibil si alte vehicule care polueaza, sa nu foloseasca unelte pentru gradinarit care necesita curent electric.
Oamenii cu astm controlat la nivel mediu si cu alte boli de plamani au cel mai mare motiv sa se preocupe, sa fie ingrijorati pentru ca respira aerul in zile cu alerta rosie. Nivelurile mari de aer poluat pot atrage dupa ele probleme serioase precum astm, sau atacuri de inima. Chiar si oamenii care nu au aceste boli pot suferi pe termen lung probleme, afectiuni la inima si la plamani de la aceste expuneri repetate.
Se pare ca exista mai multe alerte rosii in ultimii ani. Problema aceasta se agraveaza din ce in ce mai mult sau doar i se acorda mai multa atentie?
In majoritatea tarii numarul de alerte rosii in fiecare an a scazut mai ales comparativ cu inceputul si mijlocul anilor '90. Asociatia pentru protectia mediului a trasat, a stabilit controale mai stricte pentru acentralele electrice, masini si camioane in ultimii 15 ani.Vedem rezultatele acestor masuri de succes pretutindeni in tara.
In acelasi timp studii recente arata ca smogul si particulele fine ce polueaza aerul ne afecteaza sanatatea la niveluri mult mai joase, mai reduse decat suntem noi obisnuiti sa credem. Deci respirand aerul chiar si in zile cand este cod portocaliu sau galben ar putea contribui la aaparitia problemelor de inima asi de plamani.
Este aceasta problema cauzata de poluantii mari , funingine sau poate amandoua?
Ce putem face pentru a apreveni sau pentru a minimiza extinderea alertelor rosii in zilele caniculare? Ce masuri ia guvernul referitor la aceasta problema?


Fisiere in arhiva (1):

  • Protejeaza Sanatatea Umana.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!