Promovarea Produselor

Cuprins referat Cum descarc?

Elaborarea si gestionarea unui program de publicitate 2
Stabilirea obiectivelor publicitatii 4
Stabilirea bugetului de publicitate 5
Alegerea mesajului publicitar 7
Alegerea mijloacelor publicitare si evaluarea eficacitatii 12
Deciziile privind audienta, frecventa si impactul 12
Alegerea principalelor tipuri de mijloace publicitare 13
Alegerea vehiculelor mediatice de utilzat 17
Decizii privind planificarea in timp a difuzarii publicitatii 18
Decizia privind repartizarea geografia 18
Evaluarea eficacitatii publicitatii 19
Studiu de caz pe compania Pepsi 21


Extras din referat Cum descarc?

"Cea mai buna publicitate o fac clientii multumiti" 
Philip Kotler
Elaborarea si gestionarea unui program de publicitate
Publicitatea comerciala (reclama) este reprezentata de orice forma platita de prezentare si promovare nepersonala a unor idei, bunuri sau servicii, in numele unui titular (sponsor) identificat. Titulari de publicitate pot fi nu numai societatile comerciale, ci si muzeele, organizatiile caritabile si agentiile guvernamentale care trimit mesaje spre auditorii-tinta. Reclamele contituie o modalitate eficienta de difuzare a mesajelor, indiferent daca e vorba de crearea preferintei pentru Coca-Cola sau de educarea oamenilor pentru a evita drogurile puternice.
Organizatiile isi gestioneaza in multe feluri publicitatea. In firmele mici, de publicitate se ocupa cineva din departamentul de vanzari sau de marketing, in colaborare cu o agentie de publicitate. O firma mare isi infiinteaza, de obicei, propriul departament de publicitate, al carui manager este direct subordonat vicepresedintelui de marketing. Treaba departamentului de publicitate este sa propuna un buget; sa elaboreze strategia de publicitate; sa aprobe reclamele si campaniiile; sa se ocupe de publicitate directa si prin posta, de materialele de expunere pentru distribuitori si de alte forme de reclama. Majoritatea firmelor apeleaza la o agentie de publicitate externa pentru a le sprijini in conceperea campaniilor de publicitate si pentru alegerea si cumpararea de spatiu publicitar in mijloace de comunicare.
Companiile de anvergura mondiala, care folosesc un mare numar de agentii de publicitate, amplasate in tari diferite si servind divizii diferite, au avut de suferit din cauza lipsei de coordonare a publicitatii si a esuarii intr-o imagine difuza. Unele firme mari, cum ar fi IBM si Hewlerr-packard, apeleaza acum doar la cateva agentii sau chiar la una singura care poate asigura la un nivel global publicitate, relatii publice, promovarea vanzarilor si consultanta pentruu comunicatii pe Web. Rezultatul este un mix al comunicatiilor de marketing mai integrat si mai eficace si un cost total mult mai mic.
Agentiile de publicitate trebuie sa se redefineasca in calitate de firme de comunicare si sa-i ajute pe clienti sa-si sporeasca eficacitatea comunicatiilor in ansamblu. Si totusi, multe agentii si-au redus efectivul departamentului de cercetare, devenind astfel mai putin capabile sa construiasca o strategie a marcii fundamentala pe cercetare. O alta observatie critica este aceea ca agentiile de publicitate se orienteaza in prea mare masura spre publicitatea de masa cu buget ridicat, aratandu-se mai putin competente in organizarea relatiilor publica si a marketingului direct si cu baze de date. De curand, Procter& Gamble a impus ca toate programele sale de marketing sa fie planificate in cadrul unui efort comun, coordonat intre diversele unitati de comunicare existente, in loc sa-si lase agentia de publicitate sa domine procesul de luare a deciziilor. P&G si-a schimbat modalitatea de remunerare a agentiei de publicitate, de la un comision standard aplicat la bugetul media, la un procentaj corelat cu performanta vanzarilor globale.
In elaborarea unui program, managerii de marketing trebuie sa inceapa intotdeauna prin a identifica piata-tinta si motivatiile cumparatorilor. Apoi, pot trece la luarea celor cinci decizii majore din elaborarea unui program de publicitate, cunoscute sub numele de "cei 5 M" : Misiunea - Care sunt obiectivele publicitatii - , Marimea fondurilor - Cat de multi bani putem cheltui- , Mesajul - Ce trebuie spus- , Mijloacele - Ce mijloace de difuzare a publicitatii trebuie sa folosim- , Masurarea rezultatelor - Cum trebuie evaluate rezultatele?
Stabilirea obiectivelor publicitatii
Obiectivele publicitatii trebuie sa rezulte din deciziile anterioare legate de piata-tinta, pozitionarea pe piata si mixul de marketing.
Publicitatii i se pot stabili multe obiective concrete de comunicare si de vanzare. In lucrarea intitulata "Defining Advertising goals for Measured Advertising Results" Russell Colley prezinta 52 de posibile obiective publicitare. Colley propune metoda denumita DAGMAR, care transforma obiectivele publicitatii in scopuri precis definite si cuantificabile. Un scop al publicitatii reprezinta o anumita sarcina de comunicare si un anumit nivel de impact asupra unui anumit auditoriu, care trebuie realizate intr-un anumit interval de timp, Colley vine cu un exemplu : 
In randul a 30 de milioane de gospodine care detin masini de spalat automate, cresterea numarului celor care vad marca X ca pe un detergent cu spumare redusa si care sunt convinse ca spala mai bine, de la 10 procente la 40 de procente, intr-o perioada de un an.


Fisiere in arhiva (1):

  • Promovarea Produselor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!