Promovarea Imaginii Organizatiei si Gestionarea Acesteia

Extras din referat Cum descarc?

Imaginile implicate in comunicare nu constituie numai complexe de reprezentari asupra indivizilor si organizatiilor care comunica, ci si asupra lumii in general, asupra institutiilor, posibilitatilor de cunoastere, fluxurilor informationale, orizonturilor de interpretare, asupra actului de comunicare insusi. Imaginile care se creeaza in toate domeniile vietii sociale simplifica sau amplifica, faciliteaza sau complica procesul comunicarii prin faptul ca in jurul lor se cristalizeaza opinii, atitudini, convingeri, credinte, teorii, ideologii, doctrine si, in ultima instanta, actiuni ale oamenilor. Astfel, imaginea joaca rolul de mediator intre oameni si organizatii, intre oameni si institutii, intre organizatii si institutii. Forta imaginilor rezida in faptul ca ele se impun in procesul comunicarii, orientind opiniile, atitudinile, convingerile, credintele, comportamentul si actiunile oamenilor in mediul social si nesocial. Imaginile sociale devin, astfel, parti componente ale patrimoniului organizational si componente ale procesului de reproducere performanta a organizatiei. Ca urmare, promovarea unei imagini pozitive (dezirabile) devine un element esential al afirmarii organizatiei, obiectiv important al strategiilor de gestionare performanta a acesteia.
1.Importanta relatiilor publice in promovarea imaginii organizatiei
Relatiile publice reprezinta acel element al mixului promotional, care se bazeaza in principal pe comunicarea nonverbala si nonpersonala, care urmareste evaluarea atitudinii publicului, identificarea acelor aspecte care pot sa trezeasca preocuparea consumatorilor si elaborarea unor programe care sa atraga intelegerea si atitudinea favorabila a publicului fata de firma si produsele ei, informarea potentialilor clienti cu privire la natura si caracteristicile bunurilor, in vederea incurajarii clientilor sa cumpere produsele sau serviciile sale, a investitorilor sa cumpere actiunile sale, precum si cu scopul convingerii acestora de a repeta procesul de cumparare. In general, trebuie sa distingem, pe de o parte, intre relatiile publice ca disciplina stiintifica si activitatea de relatii publice ca aplicatie practica. Daca prima componenta are un caracter teoretic, a doua are un caracter aplicativ, fiind fundamentata prin prima. In acest context, relatiile publice apar sub forma contactelor directe realizate, in mod constant si sistematic, de catre firme cu diferite categorii de public, cu persoane influente din conducerea altor institutii din tara sau strainatate, cu lideri de opinie, in scopul obtinerii sprijinului lor pentru comercializarea produselor sale. Relatiile publice sunt importante si in scopul de a limita potentiale atacuri din partea concurentilor sau de orice alta natura.Relatiile publice se pot manifesta si cu prilejul desfasurarii unor congrese, simpozioane, reuniuni internationale in cadrul carora, pe langa evocarea si transmiterea unor informatii cu privire la intreprindere si produsele sale, se urmaresc si contactele intre specialistii din sectoarele de productie si comercializare, reprezentantii presei etc.
Cu cat organizatiile sunt mai mari si desfasoara activitati mai complexe, cu atat situatia lor depinde mai mult de conexiunile pe care le realizeaza, cu atat imaginea despre organizatie conditioneaza mai subtil performantele acesteia. Se poate aprecia ca imaginea unei organizatii este obiect de patrimoniu, fie ca este mostenita (de exemplu, imaginea unor firme ce a traversat nealterata mai multe decenii, fiind in tot acest timp un puternic factor de promovare a produselor firmelor respective), fie ca este inclusa in totalitatea bunurilor organizatiei (imaginea unor firme este considerata mai valoroasa decat ansamblul mijloacelor fixe ale acestora; spre exemplu: Coca-Cola, Rolls-Royce etc.), fie ca este considerata ca dimensiune nemateriala, subiectiva, dar care poate fi apreciata in bani, intrucat are valoare de piata. O imagine buna a organizatiei are o influenta majora asupra reusitelor in afaceri, in timp ce o imagine negativa afecteaza, uneori in proportii incredibile, succesul organizatiei. Acest fapt este bine inteles de expertii firmelor de succes din occident si din ce in ce mai bine inteles de oamenii de afaceri din tara noastra.


Fisiere in arhiva (1):

  • Promovarea Imaginii Organizatiei si Gestionarea Acesteia.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!