Proiecte Comunitare

Extras din referat Cum descarc?

COMUNITATE Caracter comun. ~ de limba. ~ de interese. 2) Grup social ai carui membri traiesc impreuna sau poseda bunuri materiale, au interese comune; colectivitate. 3) Totalitate de persoane care traiesc in aceeasi localitate. 4) Ansamblu de state, unite prin interese economice, politice si culturale comune. /<fr. communaute, lat. communitas, ~atisCOMUNITATE s.f. 1. Faptul de a fi comun mai multor lucruri sau fiinte; posesiune in comun. 2. Totalitatea celor care traiesc in acelasi loc si au aceleasi obiceiuri, aceleasi norme de viata etc.; colectivitate. 
COMUNITAR, -A, comunitari, -e, adj. Care se refera la Comunitatea Economica Europeana (Piata comuna), care apartine Comunitatii Economice Europene. - Din fr. communitaire.COMUNITAR, -A adj. Referitor la comunitate. [Cf. fr. communitaire].
Proiectul - "Alocarea resurselor in vederea atingerii unor obiective specifice urmarind o abordare planificata si organizata" (Lientz&Rea, 1998)"
Proiectul-"Un complex de activitati specifice noi, programate in conformitate cu un plan de activitati in scopul realizarii unuia sau mai multor obiective, intr-un interval de timp definit, cu ajutorul unor resurse umane, tehnice si financiare identificate ca atare la momentul elaborarii propunerii de proiect"
Proiectum (lb. latina) - "a arunca ceva inainte"
Project (lb. engleza) - "ceva ce vine inainte ca orice altceva sa fie facut"
Initial cuvantul proiect ("project") insemna un plan 
Dupa 1950 cuvantul "project" a capatat si valenta de realizare efectiva a planului
Proiectul a reprezentat o inovatie manageriala
Are drept scop orientarea resurselor pentru obtinerea unui produs printr-un proces nerepetitiv cu o eficienta mai mare 
Definitii ale proiectului
Comisia Europeana: ,,Un proiect reprezinta un grup de activitati care trebuie realizate intr-o secventa logica, pentru a atinge un set de obiective prestabilite, formulate de client."
Guvernul Romaniei: ,,Proiectul este un scop bine definit, care este prevazut a fi realizat intr-o perioada determinata si in limitele resurselor alocate si caruia ii este atasat un set de reguli obiective si activitati."
Standardul francez X50 - 105: ,,Proiectul este un demers specific care permite structurarea metodica si progresiva a realitatii ce va veni. Proiectul este definit si executat pentru a da un raspuns la nevoile utilizatorului sau a unui client, si implica definirea unui obiectiv si a unor activitati de intreprins, folosind resursele date."
Standardul britanic BS6079: ,,Un proiect ar trebui sa aiba urmatoarele trasaturi:
sa fie nerepetitiv;
sa aiba o noutate din punct de vedere managerial;
sa implice risc si incertitudine;
sa aiba rezultate impuse, o calitate determinata, parametrii de siguranta;
costurile sunt clar mentionate iar resursele impuse;
realizarea se face printr-o echipa constituita in mod special."
PMBOK Guide: ,, Un proiect este un efort temporar asumat pentru a realiza un produs, un serviciu sau un rezultat unic"
Elemente cheie ale proiectului:
realizarea unui produs nou, unic 
folosirea unei structuri temporare unice
utilizarea eficienta a resurselor limitate
ordonarea activitatilor dupa un calendar optim care trebuie respectat
desfasurarea unor lucrari cu caracter complex si eterogen
Proiectul este o actiune specifica, noua, care structureaza metodic si progresiv o realitate viitoare, ce nu are un echivalent exact.
Manifestati interes pentru programul de finantare cu mult timp inainte de datele limita de depunere a cererilor de finantare (pentru a avea timp sa primiti toate explicatiile utile si sa realizati documentatia cat mai bine). 
Multumiti finantatorului...si pentru ca, pana la urma, va ajuta sa obtineti niste bani, dar si pentru ca intotdeauna este mai usor sa solicitati informatii cu urmatoarea ocazie din postura de prieten decat din aceea de reclamant furios. 
Pastrati-va calmul atunci cand primiti un refuz la documentatia depusa de dvs
Chiar daca sunteti de parere ca ati respectat toate solicitarile finantatorului dar nu primiti finantare, nu uitati ca, de regula, finantatorii organizeaza periodic noi licitatii si ofera noi finantari. Folositi experienta acumulata, imbunatatiti documentatia pe care deja o aveti si colaborati si mai strans cu finantatorul pentru a intelege mai bine criteriile lui de evaluare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiecte Comunitare.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!